Prajitura cu crema de cafea si migdale

Printeaza

Prajitura cu crema de cafea si migdale din: faina, ciocolata neagra, unt sarat, cafea, ardei iute, pudra de ardei iute, oua, zahar brun, zahar, praf de copt, migdale, cacao, smantana pentru frisca.

Ingrediente:  

  • 3 linguri de făină, plus extra pentru tavă
  • 250g de ciocolată neagră, ruptă în bucăţi
  • 250g de unt sărat, înmuiat şi tocat, plus extra pentru uns
  • 1 lingură de cafea instant (ness)
  • 2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe şi tocaţi fin
  • 1/2 linguriţă pudră de ardei iute
  • 6 ouă, albuşurile separate de gălbenuşuri
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 175g de zahăr
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 4 linguri de migdale măcinate
  • cacao pudră, pentru servit

pentru crema de cafea:

  • 300ml de smântână pentru frişcă
  • 1 lingură de cafea instant

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu unt moale o formă de prăjtură cu diametrul de 22cm şi tapetează fundul ei cu hârtie de copt. Presară puţină făină pe marginile unse cu unt.

Topeşte ciocolata şi untul deasupra unei oale cu apă clocotită sau în cuptorul cu microunde. Odată topite, bate-le cu un tel pentru a obţine o cremă omogenă, apoi încorporează pudra de cafea şi ardeii iuţi, precum şi pudra de ardei iute.

Bate gălbenuşurile împreună cu zahărul brun şi cel alb, fie cu ajutorul unui mixer, fie cu un tel, timp de 5-10 minute, până când compoziţia devine groasă şi deschisă la culoare.

Intr-un bol separat, folosind un tel curat, bate albuşurile şi praful de copt, până când spuma nu mai este fluidă.

Toarnă crema de ciocolată în gălbenuşurile bătute şi combină-le cu grijă, pentru a le omogeniza.

Adaugă migdalele şi făina şi amestecă din nou. Incorporează şi albuşurile bătute, lingură după lingură, cu mişcări de împăturire, pentru un rezultat omogen.

Toarn-o în tava pregătită anterior şi dă-o la cuptor 40-45 de minute, până când prăjitura se stabilizează şi rămâne puţin moale doar în centru. (Dacă prăjitura începe să se rumenească prea repede, acoper-o cu o bucată de hârtie de copt.)

Las-o să se răcească în tavă – se va micşora puţin pe măsură ce se răceşte. Trece un cuţit pe marginile tăvii pentru a face prăjitura să se desprindă mai uşor. Indepărtează hârtia de copt şi aşază prăjitura pe un platou de tort cu picior.

Bate smântână cu pudra de cafea până când capătă o consistenţă de frişcă. Serveşte această cremă alături sau pune-o pe prăjitură, pudrată cu puţin praf de cacao.

 

Prajitura cu crema de cafea si migdale

Prajitura_cu_crema_de_cafea_si_migdale

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.