Prajitura cu crema de visine
PrinteazaPrajitura cu crema de visine din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, sare, compot de visine, margarina, zahar tos, cacao.
Pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- 2 plicuri de zahăr vanila
- sare
Pentru cremă:
- 1 compot de vişine (fără sâmburi)
- 150 g margarină sau unt
- 150 g zahăr tos fin
- 1 lingură cacao
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Baţi spumă albuşurile cu puţină sare şi cu cele 5 linguri de zahăr. Adaugi, pe rând, cele 5 gălbenuşuri şi zahărul vanilat, apoi încorporezi cele 5 linguri de făină, pe rând.
Intr-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, pui compoziţia şi coci (în cuptorul preîncălzit) timp de 25-30 de minute. Faci testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă s-a copt blatul.
Pregăteşti crema aşa:
Margarina (ţinută peste noapte la temperatura camerei) o mixezi cu zahărul până când acesta nu se mai simte şi obţii o crernă fină. Pui şi cacaua şi mixezi cu grijă până se încorporează bine în cremă. La final, adaugi vişinele fără sâmburi şi scurse de sirop şi mai mixezi puţin crema. Vişinele nu rămân întregi, dar nici nu trebuie mixate foarte mult, să rămână totuşi bucăţi, nu pastă.
Tai blatul răcit pe orizontală, iar cele 2 foi obţinute leînsiropezi cu siropul din compot şi le umpli cu crema de vişine. Pentru că mie îmi place foarte mult ciocolata, am pus şi în această prăjitură. Am topit în 2 linguri de apă, 1 ciocolată cu alune şi cu stafide şi am întins glazura astfel obţinută peste prăjitură. Este o prăjitură uşor de făcut, foarte gustoasă şi deloc greţoasă, datorită vişinelor. Sper să fie şi pe placul gospodinelor ce o vor încerca.
Pofta buna!