Prajitura cu foi de caramel

Printeaza

Prajitura cu foi de caramel din: oua, ulei, sirop de caramel, amoniac, sare, faina, zahar, lapte, mascarpone, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_cu_foi_de_caramel

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 200 ml sirop de caramel
  • 1 plic amoniac
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 400 g făină
  • 1 lingură zahăr

Pentru siropul caramel:

  • 150 g zahăr
  • 350 ml lapte

Pentru crema şi decor:

  • 4 gălbenuşuri
  • 5 linguri zahăr
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri făină
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Pentru sirop, caramelizezi zahărul şi stingi cu laptele, apoi laşi să fiarbă la foc mic, amestecând până se topeşte zahărul şi obţii un sirop omogen.

Pentru aluat, mixezi oul cu o lingură de zahăr şi 100 ml de ulei. Adaugi amoniacul stins cu o lingură de zeamă de lămâie, apoi un praf de sare şi siropul de caramel. Adaugi treptat făina cernută şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care să-l poţi modela cu uşurinţă.

Impărţi aluatul în 3 şi întinzi foi de mărimea tăvii (25x35cm), pe hârtie de copt. Le coci pe rând, câte 8-10 minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenesc uşor pe margini.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi făina. Torni treptat laptele rece, amestecând energic. Fierbi crema la bain-marie, până când se întăreşte ca o smântână mai groasă.

După ce s-a răcit complet, adaugi mascarpone, lingură cu lingură, şi esenţa de vanilie, mixând până obţii o cremă omogenă.

Umpli foile cu cremă, acoperi prăjitura cu un strat fin de cremă şi razi deasupra ciocolata albă, apoi pe cea neagră. Tai prăjitura după ce ai răcit-o 3 ore.

Prajitura cu foi de caramel

Prajitura_cu_foi_de_caramel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.