Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie
PrinteazaPrajitura cu foi de miere si crema de lamaie din: miere, oua, unt, zahar, faina, bicarbonat de sodiu, extract de vanilie, zahăr vanilat, coaja şi zeama de lămâie, amidon, lapte, gem de coarne.
Ingrediente pentru foi:
- 4 linguri miere
- 2 ouă
- 100 g unt
- 250 g zahăr
- 600 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 lingură extract de vanilie
- zahăr vanilat
- coaja şi zeama de lămâie
Ingrediente pentru crema de lămâie:
- 400 g zahăr
- 5 linguri amidon
- 1 l lapte
- 300 g unt
- zeama de la 1 lămâie
- 1 lingură extract de vanilie
- 400 g gem de coarne
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi untul, mierea de albine şi continui mixarea până când se topeşte întreaga cantitate de zahăr.
Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie, extractul de vanilie şi coaja de lămâie. La final adaugi făina până vei obţine consistenţa dorită. împărţi aluatul în trei părţi egale.
Fiecare foaie de aluat se coace pe dosul tăvii, în cuptorul preîncălzit la 175°C aproximativ 15-20 de minute.
Le desprinzi calde de pe tavă şi le laşi să se răceasca. Pentru crema, intr-o cratiţă amesteci zahărul cu jumătate din cantitatea de lapte şi le pui la fiert la foc mic.
Restul de lapte rece îl amesteci cu amidonul. Peste laptele cald adaugi treptat amestecul de amidon, amestecând mereu cu ajutorul unui tel până vei obţine o cremă mai groasă.
Tragi vasul de pe foc, adaugi zeama de lămâie şi extractul de vanilie, apoi laşi să se răcească complet.
Separat mixezi untul până devine uşor spumos, apoi îl adaugi peste crema rece şi mixezi în continuare.
Tapetezi tava în care au fost coapte foile cu folie alimentară, pui prima foaie şi peste ea întinzi jumătate din cremă.
Adaugi a doua foaie, apoi o ungi cu gem de coarne, apoi cea de-a treia foaie deasupra.
Acoperi prăjitura cu folie, fei o laşi la rece peste noapte. A doua zi o porţionezi.
Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie
Pofta buna!
vreau si eu o prajitura din asta, imi aduci?