Prajitura cu iaurt, alune si capsuni
PrinteazaPrajitura cu iaurt, alune si capsuni din: iaurt gras, gelatina, căpşuni, unt, alune, biscuiţi sfărâmicioşi, zahăr pudră.
- 1 kg iaurt gras
- gelatină pentru un kg de produs
- 250 g căpşune
- 150 g unt
- 50 g alune
- 300 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 100 g zahăr pudră
- capsuni pentru servit
Mod de preparare:
Untul se topeşte, biscuiţii se rhărunţesc la robot, iar alunele se taie cu cuţitul. Se amestecă apoi untul cu biscuiţii şi alunele şi se pune amestecul într-o formă de chec. Se nivelează si se dă la şce.
Se pregăteşte gelatina confort instrucţiunilor de pe pachet, iaurtul se împarte în două, jumătate se amestecă cu zahăr, iar jumătate cu căpşunele mărunţite la mixer.
Se repartizează gelatina în cele două compoziţii cu iaurt şi se toarnă înftava cu biscuiţi întâi amestecul cu căpşune şi apoi iaurtul simplu.
Se lasă la frigider de pe o zi pe alta şi se serveşte cu căpşune proaspete deasupra.
Prajitura cu iaurt, alune si capsuni
Pofta buna!