Prajitura cu lamaie aromata
PrinteazaPrajitura cu lamaie aromata din: faina, amidon, oua, zahar, praf de copt, lamai, sare, nuca de cocos.
- 100 g făină
- 50 g amidon
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- un plic praf de copt
- 2 lămâi galbene şi una verde
- un praf sare
- nucă de cocos
- felioare de lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, amidonul si apoi se adaugă coaja rasă a celor trei lămâi foarte bine spălate. Separat, gălbenuşurile se amestecă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce se dublează volumul.
Se bat albuşurile cu un praf de sare si cu restul de zahăr, se adaugă apoi spuma, lingură cu lingură, în crema de gălbenuşuri si se pune si făina.
Se toarnă aluatul în forma de copt unsă si tapetată cu făină si se coace 40 de minute. Se serveşte presărată cu nucă de cocos si felioare de lămâie.
Pofta buna!