Prajitura cu mango

Printeaza

Prajitura cu mango din: unt, zahar, mango, oua, miere, scortisoara, esenta de rom, praf de copt, sare, lamaie, inghetata, frisca, nuca de cocos.

Ingrediente:Prajitura cu mango

  • 130 g unt
  • 150 g zahăr tos
  • 50 g zahăr brun
  • două bucăţi de mango
  • două ouă
  • miere
  • zahăr vanilinat
  • pudră de scorţişoară
  • esenţă de rom
  • praf de copt
  • un sfert de linguriţă de sare
  • o lămâie
  • ingheţată
  • frişcă
  • nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Bucaţile de mango se curăţă de coajă şi sâmbure, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Intr-o tigaie se topesc 30 g unt şi 30 g zahăr. Se adaugă fructele, sucul de lămâie şi se călesc până când se înmoaie. Se ia tigaia de pe foc şi se lasă fructele să se răcească.

Restul de unt, zahăr tos şi două pliculeţe cu zahăr vanili­nat se amestecă bine cu ouăle şi se mixează până când rezultă o cremă lichidă. Se adaugă o lingură de miere, o linguriţă de pudră de scorţi­şoară, o linguriţă de esenţă de rom, un pliculeţ cu praf de copt şi sarea.

Se presară făina cernută, se mixează, se adaugă fructele răcite şi se amestecă bine cu o lingură. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făi­nă, se presară zahărul brun, se introduce în cuptor şi se coace 45- 60 de minute.

Se poate servi cu îngheţată sau frişcă amestecată cu nucă de cocos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.