Prajitura cu mousse de cafea si cacao
PrinteazaPrajitura cu mousse de cafea si cacao din: cacao, zahar brun, apa, unt, lapte batut, vanilie, zahar pudra, faina, praf de copt, oua, lapte, frisca, gelatina, cafea instant, amidon, ciocolata.
Ingrediente:
Blat:
- 50 g cacao
- 150 g zahăr brun
- 250 ml apă caldă
- 120 g unt la temperatura camerei
- 50 g lapte bătut
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 150 g zahăr pudră
- 240 g făină
- 10 g praf de copt
- 2 ouă
Mousse de cafea:
- 250 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr brun
- 1 linguriţă amidon
- 1 linguriţă cafea instant
- 5 g gelatină
- 150 ml frişcă
Cremă de ciocolată:
- 250 ml frişcă
- 100 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 80 g zahăr
- 250 g ciocolată
- 6 g gelatină
Mod de preparare Prajitura cu mousse de cafea si cacao:
Blat: Se fierbe un sirop din apă şi zahăr; se înglobează cacao. Se bate untul cu zahăr pudră şi vanilie; se înglobează pe rând ouăle, apoi făina amestecată cu praf de copt, laptele bătut şi siropul de cacao.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace.
Mousse: Se bat gălbenuşurile cu amidon şi cafea; se înglobează laptele cald în care s-a dizolvat zahărul.
Se lasă să se îngroaşe la foc mic. Se adaugă gelatina hidratată în 2 linguri de apă şi dizolvată la foc moale; când se răceşte, se încorporează frişca bătută.
Cremă: se bat gălbenuşurile la foc moale cu zahăr, frişcă şi lapte. Se topeşte înăuntru ciocolata şi se adaugă gelatina hidratată.
Intr-o tavă cu pereţi detaşabili se aşază blatul, apoi mousse şi se dă la frigider 30 min. Se toarnă crema de ciocolată şi se dă la frigider.
Pofta buna!