Prajitura cu nuca, visine si cafea
PrinteazaPrajitura cu nuca, visine si cafea din: faina, untura, zahar, praf de copt, smantana, gem, visine, oua, cafea, cacao, bombonele decorative.
Pentru foaie:
- 250 g făină
- 140 g untură
- 70 g zahăr
- un ou
- un plic praf de copt
- smantana cât cuprinde
Pentru uns foaia:
- 100 g gem de câpşune
- 100 g vişine fără sâmburi
Pentru blat:
- 6 ouă
- 250 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- 3 linguri făină
Pentru cremă:
- 100 ml cafea
- 150 g zahăr
- 2 linguri cacao
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahăr pudră
- 200 g unt
- bombonele decorative
Mod de preparare:
Pentru foaie, se amestecă ingredientele si cdin aluatul obţinut se întinde o foaie care se asază în tavă. Peste ea se pun gem de că’pşune si vişine fără sâmburi.
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul, apoi se adaugă nucile măcinate şi făina. Se toarnă blatul peste foaia unsă cu gem şi vişine si se coace la foc potrivit, 30-35 de minute.
Se fierbe cafeaua cu zahărul si cacaua. Când s-a răcit, se amestecă treptat cu gălbenuşurile şi zahărul pudră, iar la urmă se omogenizează cu untul.
Crema se pune peste prăjitura răcită şi se ornează cu bombonele.
Pofta buna!