Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu nuci si glazura de ciocolata din: unt, ou, faina, zahar, nuci, miere, smantana.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 100 g unt
- 250 g făină
- 100 g zahăr
- 1 ou
Pentru umplutură:
- 100 g zahăr
- 200 g nuci mărunţite
- 50 g miere
- 200 ml smântână pentru frişcă
Pentru glazură:
- 250 g ciocolată
- 200 g unt
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul moale, apoi adaugi zahărul şi oul. Omogenizezi toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl împarţi în două şi-l dai la frigider o oră.
Pui zahărul într-o tigaie. Când începe să se topească şi să-şi schimbe culoarea, adaugi nucile mărunţite. Ulterior, pui mierea şi smântână dulce. Laşi pe foc până dă în clocot, apoi dai tigaia deoparte.
Scoţi aluatul de la frigier şi-l laşi să se înmoaie puţin pentru a putea fi manevrat, întinzi o bucată de aluat într-o tavă tapetată.
Torni umplutura şi acoperi cu cealaltă bucată de aluat. Dai tava la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute.
Intre timp, prepari glazura. Rupi ciocolata în bucăţi mici şi o topeşti pe baie de aburi.
Adaugi untul moale şi amesteci până se omogenizează. Glazura obţinută o torni peste prăjitura răcită, apoi o dai la frigider 3 ore înainte să o serveşti.
Prajitura cu nuci si glazura de ciocolata
Pofta buna!