Prajitura cu nuci si vanilie

Printeaza

Prajitura cu nuci si vanilie din: margarina, zahar, oua, nuci, faina, lamaie, praf de copt, sare, vanilie.

Ingrediente:Prajitura cu nuci si vanilie

  • 250 g margarină
  • 300 g zahăr farin
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 400 g făină
  • 200 g nuci măcinate
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • 1 praf de copt
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Frecaţi margarina spumă, adăugaţi zahărul tos, apoi gălbenuşurile pe rând, omo­genizaţi, aromatizaţi cu coajă de lămâie şi vanilie, săraţi puţin şi faceţi crema spumă.

Făina puneţi-o în ploaie, continuând până la omogenizarea completă.

Turnaţi alu­atul în tava unsă cu margarină, tapetată cu faină, coaceţi 15 minute în tavă, apoi aco­periţi cu un amestec din albuşuri bătute spumă tare, nuci măcinate şi zahar farm.

Continuaţi coacerea 20 minute, stingeţi focul şi răciţi prăjitura în tavă. Tăiaţi patrate şi serviţi călduţă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.