Prajitura cu ciocolata si fulgi de ovaz din: unt, zahar, fulgi de ovaz, ciocolata, unt de arahide. Ingrediente: 200 g unt 125 g zahăr 1 lingură esenţă de migdale 3 căni fulgi de ovăz 1 linguriţă scorţişoară un praf de sare 250 g ciocolată neagră 5 linguri unt de arahide Mod de preparare: Se […]
Prajitura cu ovaz, curmale si miere
PrinteazaPrajitura cu ovaz, curmale si miere din: unt, amidon, migdale, fulgi de ovaz, zahar, lapte, esenta de vanilie, curmale fara samburi, unt, apă, miere.
Ingrediente pentru aluat:
- 170 g unt
- 60 g amidon
- 70 g migdale
- 110 g fulgi de ovăz
- 100 g zahăr
- 65 ml lapte
- esenţă de vanilie
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare:
Curmalele tăiate bucăţi mici se pun pe foc cu unt, apă.şi miere. Se lasă 10 minute.
Pentru aluat, se amestecă cu degetele, într-un vas, untul tăiat, zahărul şi amidonul.
La robot se mixeâză fulgii de ovăz şi migdalele si apoi se pun în amestecul facut anterior.
Se adaugă esenţă de vanilie şi se amestecă adăugând laptele.
Se pune un prim strat de aluat într-o formă de copt, se nivelează şi se pune umplutura de curmale.
Se acoperă cu cealaltă parte a aluatului, se nivelează si se dă la cuptor.
Prajitura cu ovaz, curmale si miere
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu ciocolata si fulgi de ovaz
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata din: fulgi de ovaz, margarina, zahar de mesteacan, oua, lapte, faina, ciocolata neagra, pudra de migdale, bicarbonat, esenta de vanilie. Ingrediente: 125 g fulgi de ovăz 100 g margarina vegetală bio 100 g zahăr de mesteacăn 2 ouă 100 ml lapte 75 g făină 75 g ciocolată neagră […]
Pofta buna!