Prajitura cu paine, stafide si vanilie
PrinteazaPrajitura cu paine, stafide si vanilie din: pâine albă decojită, coajă de lămâie, lapte, oua, zahăr, scorţişoară, cacao, nucşoară, extract de vanilie, migdale, stafide, sâmburi de pin, unt
Ingrediente:
- 600 g pâine albă decojită
- 1 lingură coajă de lămâie rasă
- 250 ml lapte
- 6 ouă
- 1 1/4 cană zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă cacao
- 1/2 linguriţă nucşoară rasă
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 110 g migdale măcinate
- 200 g stafide
- 1 mână sâmburi de pin
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 200 °C. Se taie pâinea cuburi şi se aşază într-un castron; se amestecă împreună cu coaja de lămâie şi se toarnă lapte cald; se lasă să se înmoaie cca 10 min.
bate oul cu zahăr până ce se obţine o spumă albă; se înglobează scorţişoară, cacao, nucşoară şi vanilie.
încorporează apoi pâinea înmuiată, migdale şi stafide.
unge cu unt o formă de tartă şi se aşază aluatul; se nivelează şi se presară sâmburi de pin.
aşază deasupra fulgi de unt şi se dă la cuptor. Apoi se reduce focul la 180 °C şi se coace 45 min. Se aşază pe un grătar de prăjituri şi se lasă să se răcească; se presară zahăr pudră şi se serveşte.
Prajitura cu paine, stafide si vanilie
Pofta buna!