Prajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara
PrinteazaPrajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara din: făină, unt, zahăr vanilat, oua, zahar, prune, suc de cireşe, scortisoara, amidon, suc de lamaie, zahar pudra.
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 1 ou
- 50 g zahăr
Pentru umplutură:
- 1200 g prune asortate
- 300 ml suc de cireşe
- 100 g zahăr
- 1 baton scortisoara
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 60 g amidon
Pentru bezea:
- 4 albuşuri
- 2 linguri suc de lamaie
- 250 g zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un bol, adaugi untul topit, oul, zahărul şi zahărul vanilat.
Frămânţi un aluat omogen şi-l pui la frigider pentru 30 de minute.
Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui la fiert împreună cu 200 ml suc de cireşe, zahărul şi scorţişoara. Le laşi să fiarbă 5 minute.
Amesteci sucul ramas cu amidonul si zaharul vanilat si pui peste prune.
Cand se ingroasa, dai deoparte si scoti batonul de scortisoara.
Ungi si tapetezi o forma cu diametrul 24 cm. Intinzi aluatul in forma, imbracand si peretii.
Torni amestecul de prune si introduci in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi sucul de lămâie şi 1/4 din zahăr. Fierbi restul de zahăr cu 4 linguri de apă şi adaugi treptat în albuşuri, bătând continuu.
Torni bezeaua peste prajitura si introduci din nou la cuptor pentru 15 minute, la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pana cand bezeaua se rumeneste frumos.
Prajitura cu prune, suc de cirese si scortisoara
Pofta buna!