Prajitura cu rubarba si lapte
PrinteazaPrajitura cu rubarba si lapte din: rubarbă, zahăr, zahăr vanilat, oua, unt, lapte, faina, praf de copt, sare.
Ingrediente:
- 5 tulpini rubarbă
- 1 lingură zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 4 ouă
- 100 g unt
- 250 g zahăr
- 50 ml lapte
- 250 g făină
- 10 g praf de copt
- un praf de sare
Pentru sos:
- 2 tulpini rubarbă
- 1 cană apă
- 1 cană zahăr
Mod de preparare:
Prajitura cu rubarba si lapte: Cele 5 tulpini de rubarbă le speli bine, le tai în două pentru a se mânui mai ifşor şi le cureţi de coajă cu un cuţit sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte uşor.
Tai bucăţele şi le amesteci cu o lingură de zahăr şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Freci untul cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
Pui laptele călduţ şi. făina amestecată cu praful de copt şi un praf de sare (nu uita să cerni făina). Compoziţia o pui într-o tavă mare, unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Inşiri bucăţelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată. Dai tava la cuptorul încălzit la 180°C, pentru 30-40 de minute.
Pentru sos ai nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le laşi cu tot cu coajă. Le tai bucăţele şi le pui într-o crăticioară, împreună cu o cană de zahăr şi o cană de apă.
Laşi să fiarbă la foc potrivit, pentru 15-20 minute, să scadă bine, ca o dulceaţă. Laşi la răcit atât prăjitura, cât şi sosul. Prăjitura o serveşti cu sos deasupra.
Pofta buna!