Prajitura cu rubarba si lapte

Printeaza

Prajitura cu rubarba si lapte din: rubarbă, zahăr, zahăr vanilat, oua, unt, lapte, faina, praf de copt, sare.

Ingrediente:

  • 5 tulpini rubarbă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 50 ml lapte
  • 250 g făină
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare

Pentru sos:

  • 2 tulpini rubarbă
  • 1 cană apă
  • 1 cană zahăr

Mod de preparare:

Prajitura cu rubarba si lapte: Cele 5 tulpini de rubarbă le speli bine, le tai în două pentru a se mânui mai ifşor şi le cureţi de coajă cu un cuţit sau cu mâna, coaja desprinzându-se foar­te uşor.

Tai bucăţele şi le amesteci cu o lingură de zahăr şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Freci untul cu zahărul până obţii o spumă. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.

Pui lap­tele călduţ şi. făina amestecată cu praful de copt şi un praf de sare (nu uita să cerni făina). Compoziţia o pui într-o tavă mare, unsă cu unt şi tapetată cu făină.

Inşiri bucăţelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată. Dai tava la cuptorul încălzit la 180°C, pentru 30-40 de minute.

Pentru sos ai nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le laşi cu tot cu coajă. Le tai bucăţele şi le pui într-o crăticioară, împreună cu o cană de zahăr şi o cană de apă.

Laşi să fiarbă la foc potrivit, pentru 15-20 minute, să scadă bine, ca o dulceaţă. Laşi la răcit atât prăjitura, cât şi sosul. Prăjitura o serveşti cu sos deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.