Prajitura cu visine si iaurt

Printeaza

Prajitura cu visine si iaurt din: oua, zahar, zahar vanilat, ulei, faina, praf de copr, iaurt de visine,  gelatina rosie pentru tort, zahar pudra, visine.

 

Ingrediente pentru blat:

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 125 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 1 pahar mare de iaurt de visine (370 g sau 3 pahare mici)
  • 1 plic de gelatina rosie pentru tort
  • 80 g zahar pudra
  • 300 g visine curatate de samburi

 

Mod de preparare:

După ce ai aprins focul în cuptor, separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, zahărul vani­lat, gălbenuşurile şi câte 1 lingură de ulei, apoi făina şi praful de copt. 

Torni aluatul în tavă şi îl coci la foc potrivit circa 25 de minute. După ce blatul s-a răcit, îl tai pe orizontală în două.

Inmoi gelatina conform instrucţiunilor de pe plic (timp de 10 minute în 100 ml apă rece).

Baţi frişca între timp, împreună cu zahărul pudră, scoţi 4 linguri deopar­te, apoi adaugi iaurtul. între timp, pregăteşti gelatina pe bain-marie şi o laşi la răcit.

Adaugi gelatina în cremă.Pui totul puţin la frigider, apoi adaugi vişinele. Crema obţinută o torni între cele 2 foi.

Deasupra, întinzi frişca rămasă, apoi aşezi vişine şi acoperi toată suprafaţa cu gelatină roşie, pre­gătită după instrucţiunile de pe plic.

Dai tortul la rece.

 

Prajitura cu visine si iaurt

Prajitura_cu_visine_si_iaurt

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.