Prajitura cu visine si iaurt
PrinteazaPrajitura cu visine si iaurt din: oua, zahar, zahar vanilat, ulei, faina, praf de copr, iaurt de visine, gelatina rosie pentru tort, zahar pudra, visine.
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 5 linguri ulei
- 125 g faina
- 1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 1 pahar mare de iaurt de visine (370 g sau 3 pahare mici)
- 1 plic de gelatina rosie pentru tort
- 80 g zahar pudra
- 300 g visine curatate de samburi
Mod de preparare:
După ce ai aprins focul în cuptor, separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă, adaugi treptat zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi câte 1 lingură de ulei, apoi făina şi praful de copt.
Torni aluatul în tavă şi îl coci la foc potrivit circa 25 de minute. După ce blatul s-a răcit, îl tai pe orizontală în două.
Inmoi gelatina conform instrucţiunilor de pe plic (timp de 10 minute în 100 ml apă rece).
Baţi frişca între timp, împreună cu zahărul pudră, scoţi 4 linguri deoparte, apoi adaugi iaurtul. între timp, pregăteşti gelatina pe bain-marie şi o laşi la răcit.
Adaugi gelatina în cremă.Pui totul puţin la frigider, apoi adaugi vişinele. Crema obţinută o torni între cele 2 foi.
Deasupra, întinzi frişca rămasă, apoi aşezi vişine şi acoperi toată suprafaţa cu gelatină roşie, pregătită după instrucţiunile de pe plic.
Dai tortul la rece.
Prajitura cu visine si iaurt
Pofta buna!