Prajitura cu zmeura si frisca
PrinteazaPrajitura cu zmeura si frisca din: foaie de napolitana, iaurt, frisca, zahar pudra, gelatina, esenta de vanilie, zmeura, gelatina rosie.
- o foaie de napolitana
pentru umplutura:
- 500 ml iaurt natur
- 250 ml frisca lichida
- 45 g zahar pudra
- 6 g gelatina
- o lingura esenta de vanilie
pentru decor:
- 200 g zmeura
- 2 plicuri gelatina rosie pentru decor
Mod de preparare:
Pentru crema de iaurt, se prepară gelatina, conform indicaţiilor de pe pachet. Apoi, se amestecă cu 50 ml frişcă.
Intr-un vas, se amestecă iaurtul si zahărul, se adaugă amestetul de gelatină si frişcă, se pune şi restul de frişcă şi se parfumează cu esenţa de vanilie.
Intr-o tavă mare, se pune o foaie de napolitană şi se întinde crema vanilată de iaurt. Se aşază fructele şi se prepară gelatina roşie pentru decor.
Se toarnă gelatina roşie peste fructe, se lasă să se răcească şi se dă la rece prăjitura pentru 2 ore.
Prajitura cu zmeura si frisca
Pofta buna!