Prajitura de casa cu mere
PrinteazaPrajitura de casa cu mere din: oua, zahar, faina, unt, praf de copt, mere, scortisoara, nuca, lapte.
- 5 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g făină
- un pachet unt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un plic praf de copt
- un praf sare
- 1,5 kg mere
- scorţişoară
- 6 linguri nuca măcinată
- 4 linguri lapte
Mod de preparare:
Se mixează ouăle întregi cu zahărul, zahărul vanilat şi untul la temperatura camerei.
In compoziţia rezultată se adaugă nuca si laptele. Făina se amestecă uşor cu praful de copt si praful de sare şi se adaugă în compoziţie.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt în care se toarnă compoziţia. Merele se rad fără coajă deasupra compoziţiei, apoi se pudrează cu putină scorţişoară şi zahăr tos.
Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 170°C şi se lasă 50 de minute.
Se serveşte după răcire.
Pofta buna!