Prajitura de dovleac cu aluat ras
PrinteazaPrajitura de dovleac cu aluat ras din: faina, amidon, unt, zahar, dovleac, oua, nuci, lamaie.
Pentru blat:
- 300 g faina
- 50 g amidon
- 250 g unt
- 150 g zahăr
- 25 g nuci
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- coaia rasă de la 1/4 lamaie
Pentru umplutură:
- 500 g dovleac
- 100 g zahăr
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Amesteci făina cu amidonul, pui untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat cu o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi ouăle, nucile măcinate, zahărul tos, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi omogenizezi.
Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Indepărtezi seminţele dovleacului, îl feliezi şi-l coci până când intră furculiţa cu uşurinţă în el. Il lasi la răcit, îl descojesti si-l tai cubuleţe.
Dai deoparte un sfert din aluat şi restul îl întinzi şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Amesteci cubuletele de do-vleac cu zahărul şi le pui în tavă. Razi aluatul rămas peste prăjitură şi presari fulgii de migdale.
Dai prăjitura la cuptor până când se rumeneşte.
Pofta buna!