Prajitura de dovleac cu aluat ras

Printeaza

Prajitura de dovleac cu aluat ras din: faina, amidon, unt, zahar, dovleac, oua, nuci, lamaie.

Ingrediente:Prajitura de dovleac cu aluat ras

Pentru blat:

  • 300 g faina
  • 50 g amidon
  • 250 g unt
  • 150 g zahăr
  • 25 g nuci
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaia rasă de la 1/4 lamaie

Pentru umplutură:

  • 500 g dovleac
  • 100 g zahăr
  • 50 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu amidonul, pui untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat cu o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi ouăle, nucile măcinate, zahărul tos, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi omogenizezi.

Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Indepărtezi seminţele dovleacului, îl feliezi şi-l coci până când intră furculiţa cu uşurinţă în el. Il lasi la răcit, îl descojesti si-l tai cubuleţe.

Dai deoparte un sfert din aluat şi restul îl întinzi şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Amesteci cubuletele de do-vleac cu zahărul şi le pui în tavă. Razi aluatul rămas peste prăjitură şi presari fulgii de migdale.

Dai prăjitura la cuptor până când se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.