Prajitura dulce cu miere
PrinteazaPrajitura dulce cu miere din: zahar, miere, faina, oua, amoniac, lamaie, lapte, sare.
- 300 g zahăr
- 100 g miere
- 500 g făină
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă cu amoniac
- 1/2 lămâie
- 1 pahar cu lapte
- sare
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Puneţi mierea în castron, adăugaţi gălbenuşurile, omogenizaţi, săraţi puţin, adaugaţi zahărul şi frecaţi energic până devine cremă spumoasă.
Atunci incorporaţi 1/2 din faina cernută, apoi albuşurile, amoniacul stins cu zeama de lamaie, coaja de lămâie si restul de faină. Frământaţi cu lapte un aluat potrivit care se întinde imediat.
Tăiaţi forme diferite, coaceţi-le la foc potrivit 30 min, pudraţi-le cu zahar, serviţi-le calde sau reci.
Pofta buna!