O Rețetă Vegetariană – opțiune excelentă pentru o masă sănătoasă și hrănitoare. Această rețetă vegetariană combină prospețimea roșiilor cu proteinele din tofu, rezultând un preparat echilibrat și plin de savoare. Tofu este un produs de soia cunoscut pentru conținutul său ridicat de proteine și pentru faptul că este […]
Prajitura fina din aluat cu cartofi
PrinteazaPrajitura fina din aluat cu cartofi din: cartofi, oua, lamaie, rom, zahar, smantana, praf de copt, sare, pesmet, unt.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 3 ouă
- 2 linguri cu răzătură de lămâie
- 2 linguri cu rom
- 1 pahar mare cu zahăr
- 1 pahar mijlociu cu smântână
- 1 praf de copt
- 1/2 linguriţă cu sare
- 4 linguri cu pesmet
- 4 linguri cu unt
Mod de preparare:
Prajitura fina din aluat cu cartofi: Fierbeţi cartofii 25 minute la foc iute, răciţi-i şi curăţaţi-i de coajă, apoi farâmaţi-i cu furculiţa inox şi amestecaţi-i cu 3 linguri de unt.
Bateţi amestecul cu furculiţa, adăugând 1 pahar mic cu apă fierbinte, săraţi amestecul, puneţi praful de copt. Faceţi o cremă din: 3 gălbenuşuri crude, zahăr tos, 2 linguri cu pesmet şi smântână.
Frecaţi crema, folosind o lingură de lemn, până când nu se mai simt cristalele de zahăr în cremă. Parfumaţi cu rom şi răzătură de lămâie.
Amestecaţi cu atenţie piureul de cartofi cu crema obţinută, subţiaţi cu albuşurile bătute spumă, omogenizaţi.
Ungeţi cu unt o formă mare de cozonac, tapetaţi cu pesmetul rămas, puneţi în formă aluatul de cartofi şi cremă, coaceţi prăjitura 35 min la 200° C.
Răciţi în tavă 15 min, apoi tăiaţi prăjitura şi serviţi-o călduţă sau rece.
Pofta buna!
The Dalmore 50 Year Old – Tot Ce Trebuie Să Știi
Este un whisky excepțional, cunoscut pentru raritatea și complexitatea sa. Acest whisky de lux a fost creat pentru a sărbători măiestria și tradiția distileriei Dalmore, fiind unul dintre cele mai apreciate și scumpe whisky-uri din lume. Istoria The Dalmore 50 Year […]