Prajitura in straturi cu nuci
PrinteazaPrajitura in straturi cu nuci din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata, nuci.
Pentru blat:
- 5 oua
- 150 g zahar pudră
- 135 g făină
- 15 g cacao
Pentru umplutură:
- 300 ml frişca lichidă
- 100 g zahar pudră
Pentru decor:
- 200 ml frişca lichida
- 200 g ciocolată cu lapte
- 150 g nuci măcinate
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă şi apoi se cern făina şi cacaua. Ouăle şi zahărul se mixează până ce se albesc.
Se adaugă făina peste crema de ouă, se amestecă şi se toarnă într-o tavă pătrată unsă şi tapetată cu făină. Se nivelează şi se lasă la copt 20 de minute, apoi se dă la răcit complet.
Pentru umplutură, se bate frişca foarte rece cu zahărul şi se lasă la rece. Pentru decor, se mărunţesc nucile, ciocolata ruptă bucăţi se pune într-un vas, se toarnă frişca lichidă, se amestecă pentru dizolvare şi apoi se adaugă nucile mărunţite.
Blatul se taie în trei părţi şi se aşază cu frişcă între foi. Se acoperă cu amestecul de ciocolată şi nuci.
Se lasă la rece 2-3 ore.
Pofta buna!