Prajitura Malaga

Printeaza

Prajitura Malaga din: franzela, unt, zahar, rom, oua, dulceata, lapte nefiert, prune, curmale, struguri, portocala.

Ingrediente:

  • 250 g franzelă
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu rom
  • 3 ouă
  • 3 linguri cu zahăr tos
  • 3 linguri cu dulceaţă de fructe
  • 1 cană cu lapte nefiert
  • 100 g prune bine coapte
  • 100 g curmale
  • 100 g boabe de struguri parfumaţi
  • 1 portocală

 

Mod de preparare Prajitura Malaga:

Spălaţi fructele: strugurii, prunele şi curmalele, scoateţi-le sâmburii şi seminţele şi strângeţi-le în castron adânc.

Stropiţi cu rom şi presăraţi cu zahăr tos. Puneţi castronul în frigider.

Tăiaţi franzela felii, curăţaţi coaja, turnaţi peste pâine lapte fiert. Fărâmaţi cu furculiţa, amestecaţfcu zahărul pudră şi cu untul topit. Faceţi din acest amestec blatul pentru prăjitură.

Puneţi peste blat fructele macerate şi dulceaţa, după ce aţi aşezat blatul înlaţo formă unsă cu unt. Bateţi ouăle spumă, turnaţi peste prăjitură.

Decoraţi cu felii de portocală şi puneţi forma în cuptorul cald pentru 1/2 oră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.