Prajiturele cu branza, menta si ciocolata
PrinteazaPrajiturele cu branza, menta si ciocolata din: foi de napolitana, zahar, faina, cacao, lapte, unt, drajeuri cu menta, branza dulce, amidon, zahar, albusuri, ou, frisca, fulgi de ciocolata.
Ingrediente:
pentru aluatul maro:
- 1 foaie de napolitana
- 2 linguri zahar
- cate 1 lingura fiana si cacao
- 50 ml lapte
- 2 linguri unt
pentru aluatul alb:
- 12 drajeuri cu menta
- 250 g branza dulce
- 1 lingura amidon sau faina
- 50 g zahar
- 1 ou
- 2 albusuri
- 200 g frisca
- 2 linguri fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Sfarami napolitana cat mai fin. O 0 amesteci cu untul topit, zahărul, făina şi cacaua. Zdrobeşti cu ciocanul bomboanele ambalate în pungă.
Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul. Mixezi brânza cu gălbenuşul, amidonul şi 1/2 din drajeurile zdrobite.
Incorporezi apoi spuma de albuşuri şi omogenizezi.
Pui în fiecare formă câte 1 linguriţă de compoziţie maro, apoi o lingură din cea galbenă.
Coci la foc mediu, 20-25 de minute, până când se rumenesc uşor.
Le laşi să se răcească, după care le scoţi din formă şi le decorezi cu frişcă, fulgi de ciocolată şi cu drajeurile rămase.
Prajiturele cu branza, menta si ciocolata
Pofta buna!