Prepeliță Umplută cu Ciuperci și Ceapă

Prepeliță Umplută cu Ciuperci și Ceapă – un preparat elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau mese festive. Cu o carne fragedă și aromată, prepelița se combină armonios cu umplutura savuroasă de ciuperci și ceapă, rezultând un fel de mâncare sofisticat și plin de arome. Este o rețetă care îmbină tradiția cu finețea gastronomică. […]

Tocăniță Aromată de Prepeliță cu Legume de Sezon

Tocăniță Aromată de Prepeliță cu Legume de Sezon – Descoperă plăcerile unei mese rafinate cu tocănița de prepeliță și legume, un fel de mâncare ce combină gustul delicat al prepeliței cu bogăția legumelor de sezon. Această rețetă este perfectă pentru o cină specială, oferind o experiență culinară sofisticată și sățioasă. Ingrediente Prepelițe: 4 întregi, curățate […]

Prepeliță cu Sos de Ardei Copt

Prepeliță cu Sos de Ardei Copt – un preparat elegant și rafinat, perfect pentru cinele speciale sau ocaziile festive. Combinând frăgezimea cărnii de prepeliță cu aroma bogată și dulce a ardeilor copți, această rețetă oferă un gust complex și echilibrat. Este un fel de mâncare ușor de realizat, dar care impresionează prin prezentare și savoare. […]

Prepeliță la Grătar cu Sos de Vin Roșu

Prepeliță la Grătar cu Sos de Vin Roșu – un preparat perfect pentru o cină elegantă sau o ocazie specială. Prepelițele sunt apreciate pentru carnea lor fragedă și gustul delicat, iar combinarea lor cu un sos bogat de vin roșu adaugă un plus de complexitate și savoare. Această rețetă este ușor de realizat, dar rezultatul […]

Prepeliță la Cuptor cu Ierburi Aromatice

Prepeliță la Cuptor cu Ierburi Aromatice – Descoperă rețeta de prepeliță la cuptor , o alegere rafinată pentru o cină sofisticată sau o masă festivă. Prepelițele, cunoscute pentru carnea lor fragedă și gustul distinct, sunt perfect completate de arome bogate de rozmarin, cimbru și usturoi, toate îmbrățișate de prospețimea sucului de lămâie și profunzimea vinului […]

Andive Umplute cu Somon și Ouă de Prepeliță

Andive Umplute cu Somon și Ouă de Prepeliță din: andive, somon, oua de prepelita, smantana, marar, sare, piper. Andivele umplute reprezintă o alegere perfectă pentru un aperitiv sau o gustare elegantă, cu arome proaspete și texturi bogate. Această rețetă aduce împreună ingrediente de calitate, cum ar fi somonul fumé, ouăle de prepeliță și andivele crocante, […]

Tarte cu icre și ouă de prepeliță

Tarte cu icre și ouă de prepeliță din: faina, sare, unt, galbenus, apa, margarina, crema de branza, oua de prepelita, icre de somon, caviar, marar. – 12 porții; pregătire: 25 min.; coacere: 25 min. Ingrediente: pentru aluat: 175 g făină 1 vârf de cuțit de sare 90 g unt 1 gălbenuș 2 linguri apă unt […]

Oua de prepelita cu ciuperci

Oua de prepelita cu ciuperci

Oua de prepelita cu ciuperci din: ciuperci, tarhon, smantana, nucsoara, oua de prepelita, margarina, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci Champignon cateva fire de tarhon 2 linguri smantana 1 praf nucsoara rasa 8 oua de prepelita 50 g unt sau margarina sare piper negru macinat   Mod de preparare: Speli ciupercile, le ştergi şi le scoţi picio­ruşele, […]

Prepelite la tava cu vin

Prepelite la tava cu vin din: prepeliţe, unt, foi de viţă, slănină, vin, piper, sare. Ingrediente: 10-12 prepeliţe 100 g unt 10-12 foi de viţă 200 g slănină 400 ml vin piper sare   Mod de preparare: Prepelite la tava cu vin: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi cu felii […]

Prepelita in sos vanatoresc

Prepelita in sos vanatoresc

Prepelita in sos vanatoresc din: prepelite, unt, ceapa, faina, vin, patrunjel, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 4 prepeliţe 50 g de unt 1 ceapă o lingură de făină 150 ml de vin pătrunjel verde o lămâie o foaie de dafin piper sare   Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se rumenesc în unt împreună cu ceapa […]

Salata cu oua de prepelita si pui

Salata cu oua de prepelita si pui din: oua de prepelita, piept de pui, paine toast, rosii, sare, piper, cimbru, frunze de salata verde, iaurt, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si seminte de susan. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă fierte 1 piept de pui 4 felii toast prăjite 4 roşii sare piper cimbru 5-6 […]

Friptura de prepelita cu fructe

Friptura de prepelita cu fructe

Friptura de prepelita cu fructe din: prepelite, coniac, unt, gutui, sare, piper. Ingrediente: 10 prepeliţe (de 120 g) 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un vas de lut ars […]

Salata cu oua de prepelita si porumb

Salata cu oua de prepelita si porumb din: oua, peste, broccoli, porumb, ou, sare, mustar, ulei, verdeata. Ingrediente: 4-5 ouă de prepeliţă 1 peşte afumat (macrou, hering) 1-2 inflorescenţe de broccoli fiert 1 cutie cu porumb Pentru sos: 1 gălbenuş fiert sare piper 1 linguriţă cu muştar 3-4 linguri cu ulei zeamă de lămâie verdeaţă […]

Friptura de prepelita cu fructe

Friptura de prepelita cu gutui

Friptura de prepelita cu gutui din: prepelite, coniac, gutui, unt, sare, piper. Ingrediente: 10-15 prepeliţe tinere 1 ceşcuţă de coniac 2-4 gutui mari 5 linguri de unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi prepeliţele întocmai ca pe puii cu pene. După ce le-ai spălat bine, pui prepeliţele într-un vas de lut ars pe un […]

Salata calda de orez cu oua de prepelita

Salata calda de orez cu oua de prepelita din: orez, ciuperci, rosii, oua, muschi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g amestec de orez pentru salate 250 g ciuperci brune 10 ouă de prepeliţă 200 g roşii cherry 100 g muşchi file 2 linguri ulei de măsline 200 ml supă de legume sare piper pătrunjel   […]

Rasol de prepelita

Rasol de prepelita

Rasol de prepelita din: prepelite, mujdei de usturoi, sare.   Ingrediente: 8 prepeliţe mujdei de usturoi sare         Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se servesc cu mujdei de usturoi.   Pofta buna!           poate iti place si: Salata cu […]

Ouă umplute pe strat de pătrunjel

Oua de prepelita

Ouăle de prepeliţă japoneză au pete maro închis, aurii, albastru-gri sau alb. Sunt mici, având aproximativ o cincime din dimensiunea unui ou obişnuit de găină.

Salata cu oua de prepelita

Salata cu oua de prepelita

Salata cu oua de prepelita din: oua de prepelita, piept de pui, felii toast, rosii, sare, piper, cimbru, salata, iaurt, ulei, lamaie, susan. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă fierte 1 piept de pui 4 felii toast prăjite 4 roşii sare piper cimbru 5-6 frunze de salată verde Pentru sos: 250 ml iaurt 3-4 linguri cu […]

Rasol de prepelita

Prepelita cu sos

Prepelita cu sos din: prepelite, unt, ulei, sare, piper, boia, vin, scortisoara.   Ingrediente: 4 prepeliţe 200 g unt 2 linguri ulei sare piper boia dulce 100 ml supă de pui 100 ml vin alb demidulce 2 linguri suc de portocale 1 vârf cuţit scorţişoară măcinată 1 felie mică coajă de portocală   Mod de preparare: […]

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere

Prepelita la tava

Prepelita la tava din: prepelite, foi de vita, slanina, unt, vin, coniac, sare. Ingrediente: 3 prepeliţe 5 foi de viţă 3 felii de slănină 100 g unt 1 pahar de vin sau supă de oase 1 lingură de coniac sare   Mod de preparare: Prepeliţele se jumulesc, se pârlesc, se şterg, li se scot intestinele […]

Reteta zilei: Salata de orez cu legume si oua de prepelita

Salata de orez cu legume si oua de prepelita din: orez fiert, patrunjel, ardei, ceapa, ulei de masline, fasole verde, porumb, oua de prepelita, sunca, avocado, suc de lamaie, salata mixta, capere, masline umplute, usturoi, ulei, iaurt, mustar, iaurt, sare, piper.   Ingrediente:  225g orez fiert 1 lingura patrunjel proaspat tocat 1 ardei rosu 1 […]

Prepelita in sos vanatoresc

Prepelita cu sos vanatoresc

Prepelita cu sos vanatoresc din: prepelite, unt, ceapa, faina, vin, patrunjel, lamaie, dafin, piper, sare. Ingrediente: 4 prepeliţe 50 g de unt 1 ceapă o lingură de făină 150 ml de vin pătrunjel verde o lămâie o foaie de dafin piper sare   Mod de preparare: Prepeliţele, curăţate, se rumenesc în unt împreună cu ceapa […]

Rasol de prepelita

Frigarui de prepelita

Frigarui de prepelita din: prepelite, slanina, frunze de vita, zeama de carne, unt. Ingrediente: 2-3 prepeliţe 300gde slănină frunze de viţă zeamă de carne unt   Mod de preparare: Prepeliţele, jumulite şi curăţate de intestine, se pârlesc şi se şterg cu un şervet, sau se spală. Se învelesc în frunze de viţă, apoi în felii […]

Prepelita_cu_cuscus

Prepelita cu cuscus

Prepelita cu cuscus din: prepelite, cuscus, praz, stafide, curmale, fulgi de ardei iute, rozmarin, bacon, ceapa verde, lamai, gem de coacaze, portocala, vin rosu, limeta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 prepeliţe mici 200 g cuşcuş instant praz 30 g stafide 100 g curmale 10 g fulgi de ardei iute rozmarin 4 felii de bacon ceapă […]

Pilaf de prepelite

Prepelita in sos de vin si portocala

Prepelita in sos de vin si portocala din: prepeliţe, unt, supa clara de pui, vin alb demidulce, suc de portocale, praf de scorţişoară, coajă de portocală, ulei, boia dulce , sare, piper, piure de cartofi, patrunjel verde. Ingrediente: 4 prepeliţe 200 g unt 100 ml supă clară de pui 100 ml vin alb demidulce 2 linguri cu suc portocale […]

Prepelite cu slanina la tava

Prepelite cu slanina la tava din: prepelite, unt, foi de vita, slanina, vin, piper, sare. Ingrediente: 12 prepelite 100 g unt 12 foi de vita mai mari 200 g slanina 400 ml vin piper sare   Mod de preparare: Speli bine prepeliţele, le freci cu piper măcinat şi le presari cu puţină sare. Le acoperi […]

Reteta zilei: Prepelite in crusta de porumb prajite

Prepelite in crusta de porumb prajite din: prepelite, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, faina de porumb, condimente chinezesti, ardei iute, sare, ulei. Poate te intereseaza si Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă   Ingrediente: 4 prepelițe 2 catei de usturoi, tocat marunt 2 cm bucata de ghimbir proaspat, ras 4 linguri […]

Prepeliţă cu mazăre şi sos brun

Prepeliţă cu mazăre şi sos brun din: prepelita, mazare, patrunjel, sare, ulei, cuisoare, faina, morcov, telina, ceapa, usturoi, foaie de dafin, cimbru, bulion, piper, sare, oase. Ingrediente: o prepelita 300 g mazare o legatura de patrunjel sare ulei cuisoare pentru sos: 75 g unt sau ulei 75 g faina un mrocov o jumatate de telina […]

Prepelite cu mere si pere

Prepelite cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide, unt, vin, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite fara intestine si curatate 2 mere 2 pere 1 lamaie 250 g ciuperci 1 lingura stafide galbene 10 g unt 10 cl vin alb sec ulei de porumb sare si piper macinat […]

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere din: prepelite, ulei, sare, piper, ceapa, sfecla rosie, mar, unt, supa de legume, suc de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 prepelite 4 linguri ulei sare piper 1 ceapa 4 sfecle rosii fierte (ambalate la vid) 1 mar 1 lingura unt 100 ml supa de legume 1 lingura suc […]

Prepeliţe cu smantană

Prepeliţe cu smantană din: prepelite, unt, smantana, faina, sare.   Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prepeliţe cu smantană: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate în lungul trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte. Se toarnă apoi smîntîna bine amestecată cu […]

Pilaf de prepelite

Pilaf de prepelite

Pilaf de prepelite din: prepelita, unt, ceapa, orez, sare.   Ingrediente: 4 prepeliţe 2 linguri unt 1 ceapă mijlocie 1 ceaşcă mare de orez sare     Mod de preparare: Pilaf de prepelite: Se curăţă patru prepeliţe, se taie în două în lungime şi se sărează. Se înfierbântă o lingură de unt într-o cratiţă, se […]