Pui afumat cu risotto, spanac si dovlecel
PrinteazaPui afumat cu risotto, spanac si dovlecel din: ulei de măsline, ceapa, usutroi, risotto, vin alb sec, supă de legume sau de pui, mazăre, dovlecei, sparanghel, spanac, coaja de lamaie, piepţi de pui afumaţi, parmezan.
Ingrediente:
- 30 ml ulei de măsline
- 2 cepe, tăiate mărunt
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 500 g risotto
- 150 ml vin alb sec
- 1,75 l supă de legume sau de pui
- 250 g mazăre
- 2 dovlecei mici, raşi cu tot cu coajă
- 4 bucăţi de sparanghel, fiecare tăiat în trei bucăţi
- 1 mână mare de spanac
- coaja rasă fin de la 1 lămâie
- 3 piepţi de pui afumaţi, tăiaţi subţire
- 50 g parmezan ras, plus suplimentar pentru a servi
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte ceapa la foc mediu, timp de 6-8 minute, amestecând din când în când, până s-a înmuiat.
Adaugă usturoiul şi orezul şi amestecă bine. Toarnă vinul şi fierbe până s-a absorbit complet.
Separat, ţine pe foc supa de legume sau de pui şi toarnă cu un polonic peste orez, amestecând continuu, până când s-a terminat toată supa, aproximativ 15-20.minute.
Adaugă mazărea, dovleceii şi sparanghelul şi lasă-le să fiarbă până se înmoaie.
Adaugă spanacul, coaja de lămâie, carnea de pui şi parmezanul si fierbe pana s-a ofilit spanacul. Serveste cu parmezan presarat deasupra.
Pui afumat cu risotto, spanac si dovlecel
Pofta buna!