Pui afumat cu risotto, spanac si dovlecel

Printeaza

Pui afumat cu risotto, spanac si dovlecel din: ulei de măsline, ceapa, usutroi, risotto, vin alb sec, supă de legume sau de pui, mazăre, dovlecei, sparanghel, spanac, coaja de lamaie, piepţi de pui afumaţi, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 cepe, tăiate mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 500 g risotto
  • 150 ml vin alb sec
  • 1,75 l supă de legume sau de pui
  • 250 g mazăre
  • 2 dovlecei mici, raşi cu tot cu coajă
  • 4 bucăţi de sparanghel, fiecare tăiat în trei bucăţi
  • 1 mână mare de spanac
  • coaja rasă fin de la 1 lămâie
  • 3 piepţi de pui afumaţi, tăiaţi subţire
  • 50 g parmezan ras, plus suplimentar pentru a servi

 

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie şi prăjeşte ceapa la foc mediu, timp de 6-8 minute, amestecând din când în când, până s-a înmuiat.

Adaugă usturoiul şi orezul şi amestecă bine. Toarnă vinul şi fierbe până s-a absorbit complet.

Separat, ţine pe foc supa de legume sau de pui şi toarnă cu un polonic peste orez, amestecând continuu, până când s-a terminat toată supa, aproximativ 15-20.minute.

Adaugă mazărea, dovleceii şi sparanghelul şi lasă-le să fiarbă până se înmoaie.

Adaugă spanacul, coaja de lămâie, carnea de pui şi parmezanul si fierbe pana s-a ofilit spanacul. Serveste cu parmezan presarat deasupra.

 

Pui afumat cu risotto, spanac si dovlecel

Pui_afumat_cu_risotto_spanac_si_dovlecel

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.