Pui cu broccoli si usturoi

Printeaza

Pui cu broccoli si usturoi: broccoli, piept de pui, ghimbir, usturoi, ceapa rosie, ardei rosu, ulei de masline, pudra de ardei iute, sos de soia, miere, orez brun.

Ingrediente: 

  • 200g bucheţele de broccoli
  • 180g piept de pui
  • 15g de ghimbir
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei roşu copt, din borcan
  • 2 linguriţe ulei de măsline
  • 1 linguriţă pudră de ardei iute
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură de miere
  • 250g de orez brun fiert

Mod de preparare:

Pune un ibric de apă la fiert şi pune broccoliul într-o oală de mărime medie, gata să fie pus pe foc. Intre timp, taie carnea în cuburi.

Toacă ghimbirul şi usturoiul, feliază ceapa şi taie ardeiul copt în cubulete. Toarnă apă clocotită peste broccoli, apoi lasă-l să fiarbă 4 minute.

Incinge uleiul de măsline într-un wok nonaderent şi prăjeşte ghimbirul, usturoiul şi ceapa, timp de 2 minute, adaugă praful de ardei iute şi amestecă pentru scurt timp. Adaugă carnea şi mai găteşte totul 2 minute.

Scurge buchetele de broccoli şi păstrează apa. Pune-le în wok, împreună cu sosul de soia, mierea, cubuleţele de ardei copt şi 4 linguri din apa în care au fiert, apoi găteşte totul până când ingredientele s-au încălzit bine.

Intre timp, încălzeşte orezul şi serveşte-l cu puiul.

 

Pui cu broccoli si usturoi

Pui_cu_broccoli_si_usturoi

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.