Pui cu midii si ciuperci
PrinteazaPui cu midii si ciuperci din: pui, midii, coniac, sos, boia, ceapa, orez, ciuperci, unt, sunca, piper.
Ingrediente:
- 1 pui mare
- sare
- 20 midii
- 1 păhărel cu coniac
- 1 lingură cu sos Worcester
- boia de ardei
- 2 linguri bune cu sos alb
- 1 ceapă mare
- 250 g orez
- 1/2 l supă
- 250 g ciuperci
- 200 g unt
- 100 g şuncă
- 1 felie de franzelă
- piper măcinat
- ficat de pui
Mod de preparare:
Pui cu midii si ciuperci: Umpleţi puiul de la guşă şi pe sub piept cu tocătura realizată din: midii, ficaţi sotaţi) în unt, cu 1/2 ceapă tocată. Combinaţi totul cu franzelă înmuiată şi bine stoarsă, sare, boia de ardei, coniac, 2 ouă crude, sos alb.
Puneţi puiul într-o tavă şi introduceţi vasul în cuptorul încins. După 40-45 de minute este gata.
Tăiaţi apoi puiul umplut în jumătăţi ori în sferturi, aranjaţi-le pe platouri şi garnisiţi-le cu pilaf realizat din: orez, 1/2 ceapă tocată, ciupercile tăiate în sferturi, şunca tăiată şi restul de unt.
Potriviţi de sare şi de piper după gust.
Serviti cu sos suprem şi unt.
Pofta buna!