Pui cu Sos de Ciocolată și Chili – Deliciu Uimitor de Arome din: piept de pui, ciocolata neagra, ulei de masline, miere, sos de soia, chili, sare, piper, frunze de coriandru. Descoperiți o rețetă inedită și plină de surprize pentru gurmanzi – Pui cu Sos de Ciocolată și Chili. Această combinație neașteptată și îndrăzneață de […]
Pui cu sos de sampanie
PrinteazaPui cu sos de sampanie din: piept de pasare, coniac, faina, ciuperci, ceapa, sampanie, smantana, marar, unt, piper, ulei, sare.
Ingrediente:
- 600 g piept de pasăre (pui, curcan, găină)
- 50 ml coniac
- 2-3 linguri cu făină
- 500 g ciuperci
- 2 cepe albe
- 500 ml şampanie
- 300 ml smântână dulce
- 1 linguriţă cu seminţe de mărar
- 2 linguri cu unt
- 3 linguriţe cu piper boabe, roşu şi negru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Feliază carnea, bate feliile ca pentru şniţel, tăvăleşte-le prin făină amestecată cu un praf de sare şi scutură surplusul.
Prăjeşte-le puţin în baie de ulei, apoi pune-le într-o tavă. Toarnă coniacul şi flambează.
Lasă să se stingă flacăra singură.
Toarnă jumătate din cantitatea de şampanie şi dă la cuptorul încins, la foc mediu. Lasă 20 de minute.
Când este gata, scoate carnea pe un platou. Păstrează sosul pentru mai târziu.
Taie ceapa mărunt, la fel ciupercile şi pune-le în untul încins într-o tigaie.
Când s-au înmuiat, adaugă seminţele de mărar şi sare după gust. Mai lasă 2-3 minute, apoi toarnă restul de şampanie şi sosul păstrat.
După câteva clocote, adaugă smântână. Amestecă energic şi mai lasă 1-2 minute pe foc.
Montează pe platou fripturile, cu sosul de ciuperci deasupra.
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de ficatei de pui cu sos de ciuperci
Rețetă delicioasă de Ficatei de Pui cu Sos de Ciuperci din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500g ficatei de pui proaspeți 200g ciuperci (champignon sau alte ciuperci la alegere) 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 200ml smântână lichidă 2 linguri […]
Pofta buna!