Pui inabusit la ceaun cu rosii si ardei iute
PrinteazaPui inabusit la ceaun cu rosii si ardei iute din: pulpe de pui, ulei, rosii, ardei iute, usturoi, zahar, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 5 pulpe de pui
- 100 ml ulei
- 800 g roşii
- 1 ardei iute
- 1 căpăţâna de usturoi
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Speli pulpele de pui, le porţionezi şi le înăbuşi în ceaunul cu ulei încins, aţezat pe pirostrii, amestecând din când în când. Intre timp, decojeştil roşiile şi le tai în cuburi. Cureţi usturoiul şi ardeiul iute.
După ce pulpele s-au rumenit frumos, le scoţi pe o farfurie şi, în grăsimea rămasă, adaugi roşiile decojite şi le laşi să fiarbă 10 minute.
Adaugi zahărul, piper după gust, sare, ardeiul tăiat în rondele şi usturoiul zdrobit. Când sosul a început să fiarbă, pui pulpele de pui şi le laşi să fiarbă împreună 2-3 minute.
Puiul la ceaun merge bine cu mămăliguţă gătită la ceaun, alături de un pahar cu vin roşu.
Pui inabusit la ceaun cu rosii si ardei iute
Pofta buna!