Pui inabusit la ceaun cu rosii si ardei iute

Printeaza

Pui inabusit la ceaun cu rosii si ardei iute din: pulpe de pui, ulei, rosii, ardei iute, usturoi, zahar, sare, piper negru.

Pui_inabusit_la_ceaun_cu_rosii_si_ardei_iute

Ingrediente:

  • 5 pulpe de pui
  • 100 ml ulei
  • 800 g roşii
  • 1 ardei iute
  • 1 căpăţâna de usturoi
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper negru macinat

 

 

Mod de preparare:

Speli pulpele de pui, le porţionezi şi le înăbuşi în ceaunul cu ulei încins, aţezat pe pirostrii, ameste­când din când în când. Intre timp, decojeştil roşiile şi le tai în cuburi. Cureţi usturoiul şi ardeiul iute.

După ce pulpele s-au rumenit frumos, le scoţi pe o farfurie şi, în grăsimea rămasă, adaugi roşiile decojite şi le laşi să fiarbă 10 minute.

Adaugi zahărul, piper după gust, sare, arde­iul tăiat în rondele şi ustu­roiul zdrobit. Când sosul a început să fiarbă, pui pulpele de pui şi le laşi să fiarbă împreună 2-3 minute.

Puiul la ceaun merge bine cu mămăliguţă gătită la ceaun, alături de un pahar cu vin roşu.

Pui inabusit la ceaun cu rosii si ardei iute

Pui_inabusit_la_ceaun_cu_rosii_si_ardei_iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.