Pui la cuptor cu sos de vin din: pui, tarhon, ceapa, lamaie, unt, vin.
Pui la cuptor cu sos de vin
PrinteazaIngrediente:
- 1 pui
- 1/2 legătură de tarhon
- 1 ceapa
- 1/2 lămâie
- 1/2 legătură de tarhon
- unt
- 1/2 sticlă de vin alb sec
Mod de preparare:
încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Intr-o tavă se aşază 1 ceapă tăiată pe jumătate şi feliată şi 1/2 legătură de tarhon.
In pui se îndeasă 1/2 lămâie şi 1/2 legătură de tarhon (păstrând câteva frunze). Se unge pieptul cu unt moale şi se asezonează bine peste tot.
aşază puiul pe ceapă şi se pune la cuptor 1 oră, apoi se toarnă 1/2 sticlă de vin alb sec şi se coace încă 30 de minute sau până se pătrunde puiul.
scoate puiul din tavă şi se lasă sub folie de aluminiu 15 minute. îndepărtează tulpinile de tarhon şi grăsimea în exces, cu o lingură.
pune tava pe aragaz şi se lasă sosul să clocotească. asezonează, se adaugă tarhonul păstrat, se fierbe câteva minute şi se serveşte cu puiul.
Pui la cuptor cu sos de vin
Pofta buna!
Ficat de miel cu ceapa caramelizata si bacon
Ficat de miel cu ceapa caramelizata si bacon din: ficat de miel, bacon, lapte, faina, apa, ulei de masline, ceapa, zahar. timp de preparare 5-10 minute, timp de gatire 30-40 minute, 2 portii Ingrediente: 4 felii ficat de miel 4 felii bacon 4 linguri lapte 1 lingura faina asezonata cu sare, piper si pudra de […]
Limonadă de casa din: suc de lamaie proaspat, zahar, apa rece. Limonada este o băutură răcoritoare și revigorantă, făcută din sucul de lămâie, zahăr, apă și gheață. Proprietățile sale răcoritoare și acidulate o fac perfectă pentru zilele calde de vară sau pentru momentele în care vă simțiți deshidratați și obosiți. De asemenea, limonada este o […]