Pui la cuptor cu sos de vin
PrinteazaPui la cuptor cu sos de vin din: pui, tarhon, ceapa, lamaie, unt, vin.
- 1 pui
- 1/2 legătură de tarhon
- 1 ceapa
- 1/2 lămâie
- 1/2 legătură de tarhon
- unt
- 1/2 sticlă de vin alb sec
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 6. Intr-o tavă se aşază 1 ceapă tăiată pe jumătate şi feliată şi 1/2 legătură de tarhon.
In pui se îndeasă 1/2 lămâie şi 1/2 legătură de tarhon (păstrând câteva frunze). Se unge pieptul cu unt moale şi se asezonează bine peste tot.
Se aşază puiul pe ceapă şi se pune la cuptor 1 oră, apoi se toarnă 1/2 sticlă de vin alb sec şi se coace încă 30 de minute sau până se pătrunde puiul.
Se scoate puiul din tavă şi se lasă sub folie de aluminiu 15 minute. Se îndepărtează tulpinile de tarhon şi grăsimea în exces, cu o lingură.
Se pune tava pe aragaz şi se lasă sosul să clocotească. Se asezonează, se adaugă tarhonul păstrat, se fierbe câteva minute şi se serveşte cu puiul.
Pui la cuptor cu sos de vin
Pofta buna!