Pui la cuptor cu sos raita
PrinteazaPui la cuptor cu sos raita din: ciocanele, lamaie, ghimbir, paprika, ulei, iaurt, castravete, menta.
- 8 ciocănele de pui
- sucul de la 1 lămâie
- • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 0 rădăcină de ghimbir, curăţată şi rasă
- 1 linguriţă cu paprika
- 2 linguriţe cu garam maşala
- 3 linguriţe cu ulei de floarea-soarelui
- 225 ml iaurt simplu
Pentru sos:
- 200 ml iaurt simplu
- 1/2 castravete, tăiat mărunt
- 1 linguriţă cu mentă proaspătă, măruntită
- felii de lămâie, pentru a servi
Mod de preparare:
Fă câteva crestături adânci în carnea de pui şi asezonează-le generos. Pune-le într-un vas termorezistent.
Pune sucul de lămâie, usturoiul, ghimbirul, paprika, garam maşala, uleiul şi iaurtul într-un blender pentru a face o pastă.
Intinde pasta peste carnea de pui şi lasă la marinat vreo două ore. Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Coace carnea timp de 40 de minute, până devine aurie.
Pregăteşte sosul raita, amestecând toate ingredientele. Asezonează după gust.
Serveşte carnea de pui cu sos şi felii de lămâie.
Pofta buna!