Pui cu legume si cimbru
PrinteazaPui cu legume si cimbru din: piept de pui, vin alb sec, vinete, dovlecei, ardei graşi, ceapă, cartofi, ulei de măsline extravirgin, cimbru, foi de dafin, usturoi, unt, faina, sare piper roz,
Ingrediente:
- 8 felii de piept de pui
- 100 ml de vin alb sec
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei graşi
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 rămurele de cimbru
- 2 foi de dafin
- 2 căţei de usturoi
- unt
- făină
- sare
- piper roz
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în cuburi. Fierbeţi în apă cu sare timp de 10-15 minute. Feliaţi fin ceapa şi căliţi cu două linguri de ulei.
Tăiaţi ardeii cubuleţe şi adăugaţi-i peste ceapa călită, plus cimbrul şi frunzele de dafin, săraţi şi ţineţi pe foc aproximativ 20 de minute. Tăiaţi vinetele şi dovleceii în cuburi.
Prăjiţi într-o a doua tigaie, cu 2 linguri de ulei de măsline împreună cu 1 căţel de usturoi necurăţat, pentru aproximativ 20 de minute.
Rumeniţi în 2 linguri de ulei cartoful (bine scurs) împreună cu un căţel de usturoi nedecojit.
La sfârşit, amestecaţi toate legumele. între timp, topiţi untul într-o tigaie mare, daţi prin făină carnea de pui şi rumeniţi bine pe ambele părţi.
Săraţi, piperaţi şi stingeţi cu vin, ţineţi timp de 2-4 minute la foc mare. Serviţi împreună cu legume.
Pui cu legume si cimbru
Pofta buna!