Pui picant cu mazare si morcovi
PrinteazaPui picant cu mazare si morcovi din: piept de pui, ulei, mazare, morcovi, ardei, boia, ceapa, zahar.
- 1 piept mare de pui, dezosat
- 3 linguri ulei
- 800 g boabe de mazăre
- 6-8 morcovi noi
- 1 ardei iute roşu
- 1/2 linguriţă boia dulce
- 1 ceapă uscată mare
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Spălaţi, uscaţi bine pe un prosop carnea, tăiaţi-o cuburi mici, cât un dumicat. Spălaţi morcovii, tăiaţi-i cubuleţe. Tocaţi mărunt ceapa.
Curăţaţi ardeiul de seminţe şi nervuri, tocaţi-l rondele subţiri, încingeţi uleiul într-o cratiţă neaderentă, la foc mediu spre iute. Căliţi carnea cca 5-6 min, până începe să se rumenească, amestecând mereu.
Adăugaţi ceapa, ardeiul şi morcovii, lăsaţi încă 3-4 min, amestecând. Pudraţi cu zahărul, lăsaţi până se colorează şi stingeţi cu apă fierbinte cât să acopere carnea.
Daţi focul mic, saraţi, pudraţi cu boia, amestecaţi, acoperiţi, lăsaţi să fiarbă înăbuşit 10-15 min. Adăugaţi mazărea, completaţi cu apă fierbinte cât să cuprindă conţinutul cratiţei.
Lăsaţi să mai fiarbă fără capac 8-10 min, până e gata mazărea. Desfaceţi făina cu 4-5 linguri apă rece, amestecaţi cu bulionul, turnaţi în sos şi amestecaţi bine.
Lăsaţi să clocotească 1 minut.
Pofta buna!