Pui prajit, marinat in sos iute
PrinteazaPui prajit, marinat in sos iute din: piept de pui, ceapa, usturoi, supa de pui, mustar, zahar brun, sos worcestershire, ulei de masline, ketchup, otet balsamic.
Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată.
Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru a vă asigura aportul de proteine. Deși carnea de pui conține grăsimi, majoritatea grăsimilor din carnea de pui sunt grăsimi nesaturate sănătoase. În plus, carnea de pui poate ajuta la menținerea sănătății oaselor și la creșterea masei musculare.
- 4 piepţi de pui
Ingrediente pentru marinata:
- 1 ceapă mică, curăţată şi tăiată fin
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
- 1 cană cu supă de pui
- 1 linguriţă rasă cu muştar
- 2 linguri cu zahăr brun
- 1 1/2 linguri cu sos Worcestershire
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 4 linguri cu ketchup
- 8 linguri cu oţet balsamic
Mod de preparare:
Amestecă ingredientele pentru marinată într-un castron nemetalic şi adaugă puţin piper negru măcinat.
Pune pieptul de pui în marinată, acoperă-l bine şi lasă-l la temperatura camerei cel puţin 4 ore sau peste noapte, în frigider.
Când vrei să serveşti, scoate puiul din marinată şi pune-l pe grătar sau prăjeşte-l 10-15 minute la foc mediu, în funcţie de mărime, adăugând sos din marinată la mijlocul timpului de prăjire.
Ia carnea de pe foc. Las-o deoparte. Fierbe marinata timp de 5 minute. Toarnă sosul obţinut deasupra cărnii.
Serveşte fierbinte sau rece, cu salată.
Pui prajit, marinat in sos iute
Pofta buna!