Pui rumenit la cuptor

Printeaza

Pui rumenit la cuptor din: pui, lamaie, cimbru, ulei de masline, portocala.

Ingrediente:Pui_rumenit_la_cuptor

  • 1 pui de circa 1,3 kg
  • 1 lămâie
  • 6 crenguţe de cimbru
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 portocală

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Pune lămăia şi 4 crenguţe de cimbru în cavitatea/interiorul puiului. Presară puiul cu sare şi piper şi unge cu ulei.

Presară cimbrul rămas pe deasupra. Aşază puiul în vasul rezistent la cuptor şi toarnă 150 ml apă; pune portocala de jurimprejur. Dă la cuptor 20 min.

Micşorează temperatura la semnul 3/160°C şi continuă să ţii la cuptor 1 oră sau pănă cănd carnea se pătrunde. Testează să vezi dacă e făcut: fă o crestătură in partea cea mai groasă şi dacă zeama care se scurge e limpede inseamnă că friptura e gata.

Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă deoparte să se odihnească 10 min inainte de a porţiona şi servi.

Pui rumenit la cuptor

Pui_rumenit_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.