Pui vietnamez cu curry
PrinteazaPui vietnamez cu curry din: faina, sare, praf de copt, unt, zer, ulei de canola, pulpe de pui, pudra de curry, ceapa, sos de peste, morcovi, cartofi si lapte de cocos.
- 3 1/2 cani faina
- 2 lingurite de sare
- 3 1/2 lingurite praf de copt
- 11 linguri unt nesărat
- 1 1/4 cesti zer
Pentru pui cu curry:
- 2 linguri ulei de canola
- 2 1/2 kg pulpe de pui cu os
- 1/4 ceasca pudra de curry
- 3 cepe albe, tăiate
- 1/2-3/4 ceasca sos de pește
- 4 morcovi mari, curatati si taiati
- 3 cartofi de copt, taiati
- 1 1/4 cesti de lapte de cocos
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, amestecati faina, sarea si praful de copt pana la combinare. Se transferă 1 ceasca din ingredientele uscate intr-un procesor de alimente si se presara cuburi de unt.
Transferati in vasul cu celelalte ingrediente uscate și se amesteca bine. Framantati aluatul bine cu mainile, invaliti in folie alimentara si dati la frigider pentru 1 ora.
Incălziți uleiul intr-o cratița la foc mediu, apoi se adauga pulpele de pui si pudra de curry. Gatiti, amestecand, pana cand pulpele se prajesc si se imbiba cu pudra de curry.
Adăugați ceapa și 1/2 ceasca sos de pește și se fierbe la foc mediu, amestecând, timp de 15 minute.
Adăugați morcovii și apa suficientă pentru a acoperi. Se lasa la fiert, se reduce focul și se gateste aproximativ 20 de minute. Se transferă carnea de pui într-o farfurie.
Adăugați cartofii și laptele de cocos in cratita și se fierbe la foc mic. Curatati carnea de pe oase. Puneti inapoi in cratita și mai gatiti 20 de minute. Dupa preferinta se mai adauga sos de peste.
Preincalziti cuptorul la 200 C.
Împărțiți aluatul în doua sau cinci porții. Pe o suprafață de lucru presarata cu faina rulati fiecare portie din aluat.
Intindeti in vasul in care coaceti, distribuiți curry de pui. Procedati la fel pana terminati aluatul si umplutura. Coaceți 15-20 de minute si serviti cald.
Pofta buna!