Colivă

Tochitură cu ciuperci

Tochitură cu ciuperci: carne de porc, ciuperci, usturoi, bulion, sare, piper, verdeata, ceapa, ulei. Ingrediente: 650 g carne de porc mai slabă 400 g ciupercuţe întregi 4 căţei de usturoi 2 linguri bulion sare piper 1 legătură verdeaţă tocată mărunt 2 cepe potrivite 1 lingură ulei   Mod de preparare: Ceapa o tai fideluţă şi […]

Reteta taitei cu varza

Varză acra cu tăitei

Varză acra cu tăitei: varza acra, ceapa, taitei de casa, pasta de tomate, ulei, cimbru, sare, boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 varză mare acră 4 cepe 500 g tăiţei de casă sau paste făinoase 2 linguri pastă de tomate 2 linguri ulei puţin cimbru 1 linguriţă de sare 1 lingură boia de ardei dulce […]

Reteta zilei: Piept de pui cu sos de ciuperci

Piept de pui cu sos de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa, amidon, vin alb, unt, supa de pui, cimbru, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 3 bucati piept de pui 1 pachet de ciuperci 1/4 ceapa 1 lingura amidon 2-3 linguri de vin alb 4 linguri de unt 1/2 cutie supa de […]

Piept de pui in sos de vin cu garnitura

Piept de pui in sos de vin cu garnitura din: piept de pui, unt, sare, praf de boia, ciuperci, vin alb, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 4 felii piept de pui 200 g unt sare un praf de boia pentru garnitura: o conserva mica ciuperci 250 ml vin alb 2 linguri ulei sare piper   […]

Limba de vita cu sos de smantana

Limba de vita cu verdeata si legume

Limba de vita cu verdeata si legume din: marar verde, limba de vita, foaie de dafin, ceapa verde, telina, morcov, vin rosu, sare. Ingrediente: 4 legaturi marar verde 400 g limba de vita 1 foaie de dafin 2 fire de ceapa verde sau 1 ceapa mica 1 telina de dimensiuni medii 1 morcov 1 lamaie […]

Risotto cu mazare si bacon

Risotto cu mazare si bacon din: orez, ulei, bacon, ceapa verde, patrunjel, supa de pui, parmezan, menta, sare, piper, cimbru, mazare. Ingrediente: 500 g orez cu bob rotund 1 lingura ulei 6 felii de bacon 1 legatura ceapa verde sau 1 fir de praz frunze de patrunjel tocat 1-1 1/2 l supa de pui 3 […]

Piept de pui cu smantana si curcuma

Piept de pui cu smantana si curcuma

Piept de pui cu smantana si curcuma din: piept de pui, ceapa, ghimbir, smantana, curcuma, ardei iute, galbenus, ulei, sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 ceapă 3 cm ghimbir 4 căţei de usturoi 2 linguri cu smântână 3 linguriţe de curcurma 2 ardei iuţi uscaţi 1 gălbenuș ulei sare   Mod de preparare: Curăţă […]

Pui fraged cu masline si rosii

Pui fraged cu masline si rosii din: pui, rosii, usturoi, faina, masline, sare, piper, vin alb sec, masline verzi, busuioc, paine bagheta, oua de prepelita, suc de lamaie, patrunjel.   Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 500 g rosii 2 catei de usturoi 2 linguri de faina 4 linguri de masline sare piper 250 ml […]

Reteta zilei: Supa de pui cu orz si legume

Supa de pui cu orz si legume din: piept de pui, orz, telina, morcovi, supa de pui, apa, suc de lamaie, salvie, sare, piper.   Ingrediente: 3 bucati piept de pui dezosat 1- 1 1/2 cani de orz 1- 1 1/2 cesti de telina tocata 1- 1 1/2 cani de morcovi tocat 6 cani supa […]

Ciorbă de fasole, varză si ciolan afumat

Ciorbă de fasole, varză si ciolan afumat: varza murata, ciolan de porc, sorici, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, boia, faina, smantana, faina, boabe de fasole neagra, bulion, foi de dafin, sare, piper, chimion, tarhon. Ingrediente: 500 g varză murată 350 g ciolan de porc afumat şorici 3 cartofi 3 morcovi 1 ceapă 2 căţei de usturoi […]

Piept de pui cu broccoli, fasole verde si ardei gras

Piept de pui cu broccoli, fasole verde si ardei gras din: piept de pui, morcov, ceapa, broccoli, fasole verde, mazare, dovlecel, usturoi, ardei gras, otet, ulei, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 morcov 1 ceapa 1/2 broccoli 150 g fasole verde pastai 2 linguri de mazare 1/2 dovlecel 3 catei de usturoi […]

Pastrama de pasare

Pastrama de pasare din: piept de pasare, pulpe de pasare, sare, piper, ienibahar, boia de ardei, usturoi, foi dafin, cimbru, apa. fara poza Ingrediente: 3 kg piept si pulpe de pasare 50 g sare piper ienibahar boia de ardei 60 g usturoi 1-2 foi dafin cimbru 1/2 pahar apa Mod de preparare: Din pieptul si […]

Reteta zilei: Salata de pui cu rosii

Salata de pui cu rosii din: carne de pui, pesmet, parmezan, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, rucola, rosii, otet balsamic. Este o rețetă care aduce pe masa ta o explozie de arome și texturi, fiind perfectă pentru o cină ușoară sau un prânz sănătos. Cu o combinație de ingrediente proaspete și savuroase, […]

Tort cu mousse de ciocolata si bezea

Tort cu mousse de ciocolata si bezea din: zahar, apa, ulei, faina, cacao, smantana lichida, lapte, gelatina, ciocolata de menaj, bezea, zmeura, cirese, ciocolata, frisca lichida. Ingrediente: 200 g zahar 5 linguri apa 2 linguri ulei 200 g faina 30 g cacao 8 oua Ingrediente pentru mousse: 500 g smantana lichida pentru frisca (32% grasime) […]

Ficatei in aluat cu smantana

Ficatei in aluat cu smantana din: aluat de foietaj, ficatei, mustar picant, faina, smantana, ou, ulei, sare, piper. fara poza Ingrediente: 400 g aluat de foitaj 500 g ficatei 2 lingurite mustar picant 1 lingura faina 125 g smantana 1 ou ulei sare piper Mod de preparare: Ficateii ii treci prin faina si ii pui […]

Friptura de vitel sub crusta crocanta

Friptura de vitel cu sos special

Friptura de vitel cu sos special din: pulpa de vitel, slanina, praz, morcov, frunza de telina, frunze de patrunjel, unt, faina, supa, vin, coniac, ceapa, foaie de dafin, sare, piper. fara poza Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel 150 g slanina 1 fir de praz 1 morcov 1 frunza de telina 1 legatura frunze de […]

Mamaliga cu carne

Mamaliga cu carne din: malai, apa, vin rosu, pulpa de vita, pipet de porc, cascaval, ulei, ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, bulion, supa, sare, piper. Ingrediente: 350 g malai 1,5 litri apa 300 ml vin rosu 500 g pulpa tocata de vita 300 g piept tocat de porc 200 g cascaval 50 ml ulei 1 […]

Curcan garnisit cu ficatei

Curcan garnisit cu ficatei din: curcan, ficatei de pasare, ceapa, lamaie, ulei, cimbru uscat, tarhon uscat, rozmarin uscat, piper macinat, vin, coniac, apa, supa de pasare, salata verde, sare. fara poza Ingrediente: 1 curcan de 4 kg 7-8 ficatei de pasare 1 ceapa potrivita 1 lamaie 100 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita […]

Muşchi de porc in vin roşu

Muschiulet de porc cu sos de vin

Muschiulet de porc cu sos de vin din: muschiulet de porc, ceapa, rozmarin, cimbru, vin rosu, vin alb, ulei de masline, zahar brun, rozmarin, sare, piper. fara poza Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 1 ceapa 2 lingurite rozmarin uscat 2 lingurite cimbru 1 pahar cu vin rosu 1 pahar cu vin alb 1 pahar […]

Cremă de ricotta cu ghimbir şi civetă

Rata pe varza cu boia de ardei

Rata pe varza cu boia de ardei din: rata, untura, apa, varza acra, boia de ardei. fara poza Ingrediente: 1 rata grasa untura 1/2 cescuta cu apa 1 varza acra potrivita boia de ardei   Mod de preparare: Cureti rata, o sarezi si o pui intreaga intr-o tava cu untura si cu jumatate cescuta de […]

Rulada din piept de pui cu legume

Rulada din piept de pui cu legume din: piept de pui, amestec de legume, ulei, sare, piper, condimente pentru pui. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 punga amestec de legume ulei sare piper condimente pentru pui       Mod de preparare: Pieptul de pui il feliezi, apoi bati cu ciocanul de snitele fiecare bucata. […]

Tort-Panettone umplut cu ricotta

Tort-Panettone umplut cu ricotta din: panettone, ricotta, zahar pudra, cacao, fulgi de migdale, fructe uscate, aschii de ciocolata, vin dulce. fara poza Ingrediente: 1 bucata Panettone 500 g ricotta 70 g zahar pudra 1 lingura cacao 40 g fulgi de migdale 40 g fructe uscate 30 g aschii de ciocolata 1 ceasca vin dulce cacao, […]

D-ale porcului cu mămăligă

Pomana porcului cu mamaliga

Pomana porcului cu mamaliga din: ceafa de porc, spina, ficat, sorici, untura, fleica, rinichi, usturoi, vin alb, sare, boia dulce, piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 500 g splina 400 g ficat 300 g sorici 100 g untura 300 g fleica 2 rinichi 5 capatani de usturoi 100 ml vin alb sare boia dulce […]

Salau cu mirodenii

Salau cu mirodenii din: file de salau, praz, morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara,ghimbir,cuisoare,boia de ardei iute, sos de soia, suc de lamaie, ulei. Ingrediente: 800 g file de salau (4 bucati) 1 fir de praz 1 morcov mare 1 telina 1 lamaie 2 catei de usturoi 1 lingurita rasa scortisoara pudra 1 lingurita rasa […]

Ciorba din oase de porc

Ciorba din oase de porc din: oase de porc, orez, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, pastarnac, bors, patrunjel, leustean, sare, piper, rosii, ou. Ingrediente: 1.500 kg oase de porc 100 g orez 2 morcovi 3 radacini de patrunjel 2 cepe 1 telina 1 pastarnac 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare […]

Pui hawaiian

Pui hawaiian din: piept de pui, sos de soia, ulei, ardei rosu,ceapa verde, ananas, amidon de porumb, sare, apa, suc de ananas, boia. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 linguri sos de soia 4 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ardei rosu 3 cepe verzi (doar partea verde) 300 g ananas 1 lingura amidon de […]

Peste afumat cu sare grunjoasa

Peste afumat cu sare grunjoasa din: peste proaspat, sare grunjoasa, zahar, piper. Ingrediente: peste proaspat sare grunjoasa un praf de zahar un praf de piper     Mod de preparare: Pestele proaspat il cureti de cap si intestine (daca este mare). Indiferent de peste, acesta se asaza pe un pat gros, de jumatate de centimetru, […]

Reteta zilei: Pui cu sos pe pat de orez

Pui cu sos pe pat de orez din: pulpe depui, turmeric, chimen, coriandru, cuisoare, boia de ardei, suc de lamaie, iaurt, sare, piper, ulei de masline, ceapa, otet de vin rosu, usturoi, marar.   Ingrediente pui: 4 pulpe de pui 1/2 lingurita turmeric 1 1/2 lingurita de chimen 1/2 lingurita de coriandru 1/4 lingurita de […]

Peste la cuptor cu mirodenii

Peste la cuptor cu mirodenii din: peste, suc de rosii, piper boabe, sare, ulei, piper, dafin, cimbru, ceapa, usturoi, struguri copti. Ingrediente: 1,5-2 kg peste (crap, macrou) 300-400 ml suc de rosii 2 linguri piper boabe sare 100 ml ulei 1/2 lingurita praf de piper 5-6 frunze de dafin 1 crenguta cimbru 3 cepe 4-5 […]

Pasta de telina cu castraveti murati

Pasta de telina cu castraveti murati din: telina, unt, oua fierte, castraveciori murati, sare, piper macinat, lamaie, maioneza, iaurt, marar. Ingrediente: 200 g telina 100 g unt 1-2 oua fierte 3 castraveciori murati sare piper negru macinat 1 lamaie 1 lingura maioneza sau 1 lingura iaurt 1 lingurita marar tocat Mod de preparare: Pasta de […]

Crap cu stafide

Crap cu stafide din: crap, ceapa, ulei de masline, usturoi, stafide, vin alb, foi de dafin, patrunjel, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6 cepe 75 ml ulei de masline 8 catei de usturoi 250 g stafide vin alb 3 foi de dafin patrunjel sare piper cimbru Mod de preparare: Dezosezi pestele, […]

Muschi de porc afumat

Muschi de porc afumat din: muschi de porc, sare grunjoasa, ulei de masline, usturoi, boia de ardei dulce, piper, cimbru uscat, tarhon uscat. Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc 1 lingura rasa de sare grunjoasa 4 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi boia de ardei dulce piper cimbru uscat busuioc uscat tarhon uscat […]