Reteta zilei: Salata cu piept de pui, avocado si rosii

Salata cu piept de pui, avocado si rosii din: piept de pui, ardei verde, ardei rosu, rosii cherry, avocado, limeta, sos iute, rucola, ulei de masline, sare, piper, praf de chili, chimion, coriandru, praf de usturoi.   salata: 3 buc piept de pui 1 ardei verde, taiat fasii groase 1 ardei rosu, taiat fasii groase […]

Rulade cu nuca

Rulade cu nuca din: unt, zahar, ou, galbenus, lapte, faina, drojdie, sare, zahar vanilat, nuca macinata, esenta de rom, coaja de lamaie. Ingrediente pentru aluat: 230 g unt 3 linguri zahar 1 ou 1 galbenus 130-150 ml lapte 530 g faina 25 g drojdie 1 praf de sare 2 lingurite zahar vanilat Ingrediente pentru umplutura […]

Spanac cu orez

Straturi cu orez si varza

Straturi cu orez si varza din: orez, varza murata, carne tocata, ceapa, cimbru, condimente, foi de dafin, oua, smantana. fara poza Ingrediente: 400 g orez 2 capatani varza murata 800 g carne tocata 2 cepe cimbru condimente foi de dafin 2 oua 600 ml smantana Mod de preparare: Storci bine varza murata, o calesti mai […]

Pui cu usturoi

Pui cu usturoi din: pui, sare, piper, rozmarin, usturoi, vin alb, praz, smantana. Ingrediente: 1 pui (circa 1,7 kg) sare piper 1/2 lingurita rozmarin 20 de catei de usturoi 250 ml vin alb 1 legatura praz 2 linguri smantana     Mod de preparare: Incingi cuptorul la 200C. Speli si usuci puiul cu un servet […]

Pilaf cu carne de gasca si stafide

Pilaf din carne de rata cu ciuperci

Pilaf din carne de rata cu ciuperci: carne de rata, orez, unt, ceapa, ciuperci, faina, hrean, otet, smantana, cimbru, zahar, piper boabe, zahar. Ingrediente: 1 raţa cu pipota şi ficat 200 g orez 125 g unt 2 cepe 600 g ciuperci 1 lingură făină 25 g hrean ras 1 lingură oţet 1 lingură smântână cimbru […]

Plăcintă cu ciuperci si nuci

Plăcintă cu ciuperci si nuci: ceapa, ciuperci, nuci, paine, aluat, maghiran, sos de soia, supa de legume, ulei. Ingrediente: 2 cepe 300 g ciuperci 200 g nuci măcinate 3 felii de pâine 300 g aluat foitaj 1 linguriţă maghiran 1 lingură sos de soia 1 ceaşcă supă de legume ulei   Mod de preparare: Intr-o […]

Ouă de prepeliţă in aluat şi cuburi de roşii

Ouă de prepeliţă în aluat şi cuburi de roşii: rosii, oua de prepelita, oua de gaina, carne de pui, praz, ceapa, usturoi, patrunjel verde, busuioc verde, rozmarin, lapte, cascaval, faina de grau, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 conservă roşii 6 ouă de prepeliţă 2 ouă de găină 300 g carne tocată de pui 1 […]

Conuri cu cremă de lapte condensat

Conuri cu cremă de lapte condensat: faina, apa, drojdie, sare, unt, lapte, amidon, fistic, baton de vanilie, sirop de zahar. Ingrediente: 3-4 linguri făină 1 cană de 250 ml cu apă 1 pliculeţ drojdie un vârf cuţit de sare Ingrediente cremă: 50 g unt 1 cutie lapte condensat 1 lingură amidon 4-5 linguri lapte 4 […]

Langoşi cu branză

Langoşi cu brânză: faina, oua, ulei, iaurt, bicarbonat, sare, telemea de vaca, ulei. Ingrediente: 300 g făină 2 ouă 3 linguri ulei 150 g iaurt 1 linguriţă bicarbonat un praf de sare 250 g telemea de vacă 250 ml ulei pentru prăjit Mod de preparare: Pui făina într-un castron şi spargi ouăle, adaugi iaurtul, uleiul, […]

Frigarui cu piept de pui si salata

Frigarui cu piept de pui si salata din: piept de pui, ceapa rosie, salata, rosii cherry, suc de lamaie, sare, ulei de masline, mustar, sare, piper. Ingrediente: 750 g piept de pui 1 ceapa rosie 1 salata 100 g rosii cherry 4 linguri de ulei 1 lingura de suc de lamaie sare pentru marinata: 100 […]

Tartă cu brânză învelită în ciocolată

Tartă cu brânză învelită în ciocolată din: faina, unt, galbenus, lapte rece, branza de vaci, zahar, smantana, oua, ciocolata amaruie, capsuni, migdale. Ingrediente: pentru blat: 200 g faina 160 g unt 1 galbenus 5 linguri lapte rece pentru umplutura: 500 g branza de vaci 200 g zahar 4 oua 300 g smantana pentru glazura: 200 […]

Chec in trei culori

Halvită cu arahide

Halvită cu arahide: foi de napolitane, miere, zahar, apa, albusuri, sare, stafide, arahide, vanilie, coaja de lamaie. Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g miere 600 g zahăr 5-6 linguri apă 4-5 albuşuri un praf de sare o mână de stafide o mână de arahide vanilie puţină coajă de lămâie (facultativ)   Mod de preparare: […]

Beef a la mode

Oua umplute cu ficaţei şi branza

Oua umplute cu ficaţei şi branza: oua, ficatei de pasare, unt, sare, piper, smantana, branza, pesmet, patrunjel verde. Ingrediente: 7 ouă 150 g ficăţei de pasăre 25 g unt proaspăt sare piper 2 linguri smântână 2 linguri brânză sărată 1 lingură pesmet pătrunjel verde   Mod de preparare: Fierbi 6 ouă tari, laşi să se […]

Tocana de berbecut

Inel de orez cu chiftelute de curcan

Inel de orez cu chiftelute de curcan: orez, carne de curcan, sunca, parmezan, nucsoara, oregano, ciuperci, unt, ceapa, pulpa de rosii, cimbru, galbenus de ou, faina, vin rosu, supa de carne, ulei. Ingrediente: 400 g orez 300 g carne de curcan 150 g şuncă proaspătă 5 linguri parmezan ras nucşoară oregano 30 g ciuperci 40 […]

Tocăniţă de năut cu varză creată

Tocăniţă de năut cu varză creată: naut, carne de vita, slanina afumata, varza creata, ceapa, frunza de dafin, cartofi, morcovi, praz, pasta de rosii, oregano, sare, piper, cuisoare.   Ingrediente: 250 g năut 300 g carne de vită (fără os) 200 g slănină afumată 100 g varză creaţă 2 cepe 1 frunză de dafin 2 […]

Reteta zilei: Salata cu piept de pui si dressing de otet balsamic

Salata cu piept de pui si dressing de otet balsamic din: piept de pui, pesmet, oregano, cimbru, sare, parmezan, oua, faina, salata verde, orz, masline verzi, usturoi, busuioc, ulei de masline, vin de orez, otet balsamic, sare.     pui la cupotor: 2 bucati piept de pui 1 cana pesmet 2 linguri oregano uscat 1 […]

Pulpe de pui cu sos de rodii

Pulpe de pui cu sos de rodii din: pulpe superioare de pui, ceapa, pasta de rodii, zahar, scortisoara, piper macinat, amidon, supa de pui, sare, rodie, patrunjel verde.   Ingrediente: 8 pulpe superioare de pui, cu os si piele o ceapa mare tocata 4 linguri de pasta de rodii 2 linguri de zahar un sfert […]

Rulouri de curcan cu spanac – reteta gustoasa

Rulouri de curcan cu spanac din: file de piept de curcan, spanac, ulei, mozzarella, piper, bacon, sare. Ingrediente: 250 g file de piept de curcan 500 g spanac 3 linguri ulei 150 g mozzarella piper negru proaspat macinat 8-10 felii subtiri de bacon sare   Mod de preparare: Cureti spanacul, il speli bine, iar dupa […]

Regimul japonez cu banane

Acest regim este foarte popular in Japonia si a fost sustinut de cea mai importanta companie care comercializeaza fructe in intreaga lume. ZILNIC Mic dejun: O cantitate nelimitata de banane, apa foarte rece. Pranz: Salate de cruditati si banane. Gustare: Un castron de orez. Cina: O salată de pui cu legume proaspete. Eficienta: Slabesti 2 […]

Supa cu branza

Supa cu branza din: branza de oaie, paine toast, morcov, ceapa, telina, ulei, oua de prepelita, sare, concentrat de supa. Ingrediente: 400 g branza de oaie 4 felii de paine toast 50 g morcov 50 g ceapa 50 g telina 30 ml ulei 4 oua de prepelita sare 10 g concentrat de supa Mod de […]

Trandafirul negru

Trandafirul negru din: faina, zahar pudra, ou, margarina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, lapte, mac, zahar, lapte, zahar vanilat, coaja de lamaie, budinca de vanilie, esenta de vanilie, ciocolata neagra. Ingrediente pentru foi: 600 g faina 200 g zahar pudra 1 ou 100 g margarina 1 plic praf de copt 2 lingurite de […]

Rulada din branza de vaci

Rulada cu pate din ficat de pui si branza

Rulada cu pate din ficat de pui si branza din:pate de pui, branza de vaci, gorgonzola, branza topita, smantana, unt, piept de pui, marar verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g pate de pui 250 g branza de vaci 125 g gorgonzola 150 g felii de branza topita 100 ml smantana 3 linguri unt 250 g […]

Frigarui de pui cu sos picant

Frigarui de pui cu sos picant din: piept de pui, ardei grasi, ceapa, ciuperci, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, mustar picant, boia de ardei iute, cimbru, oregano, menta, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 750 g piept de pui 3 ardei grasi (culori diferite) 2 cepe uscate 400 g ciuperci 1 dovlecel mic pentru […]

Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu limeta

Piept de pui la gratar cu aroma de tequila si limeta din: ulei de masline, tequila, coaja de limeta, usturoi, praf de chili, coriandru, oregano, sare, piper, miere, piept de pui, limeta.   Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 3 linguri de tequila 1 lingura de coaja de limeta 4 catei de usturoi, tocat 1 […]

Supa de spanac si praz

Supa de spanac si praz din: spanac, cartofi, bulion, praz, unt, zeama de lamaie, sare, smantana. Ingrediente: 500 g spanac 400 g cartofi 2 linguri bulion 2 fire de praz 60 g unt sau ulei zeama de la 1-2 lamai sare 4 linguri smantana   Mod de preparare: Cureti si speli legumele. Tai marunt prazul […]

Dieta cu oua ( slabesti 5 kg in 2 saptamani)

Ouale sunt alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta nimanui. Acestea contin o multime de nutrienti benefici organismului si proteine care permit instalarea rapida si pentru mult timp a senzatiei de satietate. Din aceste considerente, dieta cu oua este una dintre cele mai apreciate si mai eficiente diete de slabire, avand rezultate spectaculoase: […]

Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante

Puisori umpluti

Puisori umpluti din: pui, bacon, unt, chifle, ciuperci, ceapa, patrunjel, usturoi, coaja de lamaie, condiment, oua, lapte, sare, piper. Ingrediente: 2 pui mici 4 felii bacon 40 g unt umplutura: 6 chifle 200 g ciuperci Champignon 1 ceapa 2 legaturi patrunjel 2 catei de usturoi 1 lingurita coaja de lamaie 1/2 lingurita condiment 4 oua […]

Cozonac cu nuca, cacao si coaja de portocala

Cozonac cu nuca, cacao si coaja de portocala din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, ulei, galbenusuri, sare, coaja de portocala, coaja de lamaie, nuca, albusuri, cacao. Ingrediente pentru aluat: 1 kg faina 50 g drojdie proaspata 300 g zahar 4 pliculete zahar vanilat 500 ml lapte 100 ml ulei 100 g unt moale 5 […]

Muschi de porc, cu alune si mandarine

Muschi de porc, cu alune si mandarine din: muschi de porc, alune, madarine, unt, smantana, tarhon, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi de porc 200 g alune 5 mandarine 150 g unt 6 linguri smantana 1 legatura tarhon 1 lingura faina sare piper   Mod de preparare: Cureti de piele si tendoane muschiul, il […]

Piept de pui cu fenicul si ceapa

Piept de pui cu fenicul si ceapa din: bulbi de fenicul, ceapa, ulei, sare, piper, suc de mere, supa de pui, mere, file de piept de pui, mustar de dijon, miere. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul (cca 700 g împreună) 1 ceapă 3 linguri ulei • sare, piper 150 ml suc de mere • 150 […]

Alimente care combat celulita

Fie ca ai multe kilograme in plus sau chiar deloc, celulita isi poate face aparitia pe pielea ta si este dificil (insa nu imposibil!) sa o elimini. De ce nu tine cont celulita de numarul de kilograme? Pentru ca aceasta reprezinta o acumulare de toxine, exces de apa si grasimi, cauzate, cel mai adesea, de […]

Ceafa de porc la cuptor si piure in straturi

Ceafa de porc la cuptor si piure in straturi din: ceafa de porc, morcovi, ceapa, ardei gras, suc de rosii, vin alb sec, sare, piper, cimbru, ulei, cartofi, unt, lapte. Ingrediente pentru friptura de porc: 5 bucati ceafa de porc 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras rosu 4 catei usturoi 1 cana cu suc […]