Chiftelute de pui in sos de ananas

Chiftelute de pui in sos de ananas din: carne de pui, faina, scortisoara, ou, sos de soia, ghimbir, sare, piper, compot de ananas, sos de soia, amidon, ghimbir, zahar brun, otet balsamic. Ingrediente: 500 g carne de pui tocata 2 linguri faina un praf de scortisoara 1 ou 2 linguri sos de soia putin ghimbir […]

Piept de curcan cu ardei gras si usturoi

Piept de curcan cu ardei gras si usturoi din: piept de curcan, ardei gras, ceapa, usturoi, carne de vitel tocata, sare, piper, patrunjel, boia, ulei, concentrat de pui, apa. Ingrediente: 1,8 kg piept de curcan 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 3 ardei grași roșii 6 cepe franțuzești 6 căței de usturoi 200 […]

Pui la cuptor cu garnitura

Pui la cuptor cu garnitura din: pui, sare de mare, piper, lamai, cartofi, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, oregano, patrunjel. Ingrediente: 1 pui (cca 1,5 kg) sare de mare și piper 2 lămâi garnitură:  1 kg cartofi noi sucul de la 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 […]

Medalion de vita cu ciuperci si cimbru

Medalion de vita cu ciuperci si cimbru din: medalioane de vita, ulei, cimbru, ciuperci, sare, piper, unt, cartofi, ou, frunze de salata verde. Ingrediente: 3 medalioane de vita 2 linguri ulei cateva fire cimbru proaspat 2 maini de ciuperci sare piper negru 2 lingurite de unt 3 cartofi 1 ou frunze de salata verde, pentru […]

Pui cu legume la gratar

Pui cu legume la gratar din: piept de pui, dovlecel, vanata, rozmarin, vin alb, usturoi, boia, boabe de piper, sare, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel 1 vanata rozmarin uscat 1 pahar vin alb 3 catei de usturoi boia iute si dulce boabe de piper sare 1/2 pahar ulei   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Pulpe de pui cu prune uscate la cuptor

Pulpe de pui cu prune uscate la cuptor din: pulpe de pui, unt, ulei de masline, ceapa, prune uscate, coniac, cimbru, frunze de dafin, supa de pui, ficat de pui, mustar dijon.   Ingrediente: 4 pulpe de pui ½ lingura unt ½ lingura ulei de masline 1 ceapa, felii subtiri ½ cana prune uscate ¼ […]

Cartofi noi prăjiţi cu usturoi

Cartofi noi cu rozmarin si usturoi

Cartofi noi cu rozmarin si usturoi din: cartofi noi, ulei, usturoi, rozmarin, unt, marar, sare, piper. Ingrediente: 16 cartofi noi mici 5 linguri ulei 7-8 catei de usturoi 2-3 crengute rozmarin 3-4 linguri unt 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii si ii cureti. Ii pui intr-un vas si-i amesteci […]

Prajitura cu crema de ciocolata si spuma de caramel

Prajitura cu crema de ciocolata si spuma de caramel din: oua, zahar, faina, praf de copt, lapte, ciocolata cu lapte, cacao, margarina, alune. Ingrediente pentru blat: 7 oua 7 linguri zahar 7 linguri faina 1/2 plic praf de copt Ingrediente pentru crema de ciocolata: 300 ml lapte 100 g zahar 7 galbenusuri 100 g ciocolata […]

Tarta cu pui si conopida

Tarta cu cartofi si carne tocata de pui

Tarta cu cartofi si carne tocata de pui din: cartofi, carne tocata de pui, oua, ceapa, iaurt, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g carne tocata de pui 2 oua 1 ceapa 2 linguri iaurt sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu sare. Separat, pui într-un vas carnea […]

Salată racoritoare de kiwi, căpşuni si ananas

Salata de ananas si kiwi

Salata de ananas si kiwi din: kiwi, compot de ananas, frisca, fulgi de cocos, frunze de menta. Ingrediente: 1 kiwi 1/2 cutie compot de ananas 2-3 linguri frisca batuta pentru decor: fulgi de cocos, optional frunze de menta   Mod de preparare: Cureţi fructul de kiwi şi-l tai bucăţi potrivite. Le pui într-un bol, alături […]

Piept de pui la gratar cu sos

Piept de pui la gratar cu sos din: piept de pui dezosat, zahar brun, usturoi, ulei de masline, suc de ananas, suc de lamaie, ananas, soia, suc de portocale, miere, ulei de susan, ghimbir, seminte de mustar, seminte de susan, ceapa verde. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat şi tăiat bucăţi 2 linguri zahăr […]

Ciorba de varza cu carnati afumati

Ciorba de varza cu carnati afumati din: carnati afumati, ceapa, usturoi, ardie gras, varza acra, apa, cartof, cimbru, piper, suc de rosii. Ingrediente: 400 g carnati afumati, taiati felii 1 ceapa, taiata marunt 3-4 catei de usturoi, pisati 1 ardei gras rosu, taiat fasii 800 g varza acra 8 cani de apa 1 cartof cimbru […]

Rulada de curcan cu jambon si nuca

Rulada de curcan cu jambon si nuca din: piept de curcan, jambon, miz de nuca, oua, paine, lapte, nucsoara, ulei. Ingrediente: 700 g piept de curcan 250 g jambon tocat 50 g mieji de nuca 4 felii jambon 2 oua 2 felii paine 100 ml lapte nucsoara 100 ml ulei   Mod de preparare: Inmoi […]

Carnati macelaresti cu boia

Carnati macelaresti

Carnati macelaresti din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, boia de ardei, ienibahar, usturoi. Poate iti place si: Carnati de porc cu cimbru Fasole verde cu carnati taranesti   Ingrediente: 750 g carne de porc 300 g carne de vita 25 g sare 1 g piper 3 g boia de ardei 3 g […]

Ciorba de cartofi cu cimbru

Ciorba de cartofi cu tarhon si cimbru

Ciorba de cartofi cu tarhon si cimbru din: cartofi, ciuperci, morcovi, ceapa verde, cimbru, tarhon, telina, ulei, supa de legume, bors, sare, piper. Ingrediente: 6 cartofi 300 g ciuperci 2 morcovi 1 legatura ceapa verde cimbru proaspat tarhon uscat 1 telina 2 linguri ulei 500 ml supa de legume 500 ml bors sare piper   […]

Placinta cu cartofi si varza murata

Placinta cu cartofi si varza murata din: aluat de placinta, cartofi, varza murata, ulei, kaizer, sare, unt, galbenus. Ingrediente: 1 foaie aluat de placinta 6-7 cartofi 1/2 varza murata 1-2 linguri ulei 400 g kaizer sare 50 g unt 1 galbenus   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai şi îi fierbi în apă cu […]

Friptura cu usturoi la cuptor

Friptura cu usturoi la cuptor din: carne, usturoi, unt, vin alb, rozmarin, oregano, patrunjel, ardei, sare, piper, ou, mustar. Ingrediente: 2 bucati carne 4 catei de usturoi 2 linguri unt 200 g vin alb rozmarin cimbru oregano patrunjel 1 ardei sare piper 1 ou fiert 1 lingurita mustar   Mod de preparare: Incingi cuptorul. Baţi […]

Rulada de carne cu piure

Rulada de carne de porc cu sos de ierburi

Rulada de carne cu sos de ierburi din: pulpa de porc, rozmarin verde, salvie, cimbru, patrunjel verde, usturoi, ulei, apa, sare, piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpa de porc sau muschi 3 fire de rozmarin verde 3 frunze salvie 3 tije cimbru 1 legatura patrunjel verde 3 catei de usturoi 150 ml ulei 400 ml apa […]

Carnati din carne de porc si oaie

Carnati din carne de curcan si porc

Carnati din carne de curcan si porc din: carne de curcan, ceafa de porc, slanina, usturoi, boia de ardei iute, sare, piper, maghiran. Ingrediente: 1 kg carne de curcan 1 kg ceafa de porc impanata 800 g slanina cruda 2 capatani de usturoi boia de ardei iute sare piper maghiran   Mod de preparare: Desfaci […]

Martini de casa

Martini de casa din: orez, zahar, apa, sare de lamaie, cuisoare, scortisoara, drojdie, lamaie. Ingrediente: 500 g orez 1,5 kg zahar 3 l apa 1 lingurita sare de lamaie 1 lingurita cuisoare 1 lingurita scortisoara drojdie cat o nuca 1 lamaie taiata felii Mod de preparare: Intr-un borcan de 3 1/2 l pui toate ingredientele. […]

Supa de perisoare a la grec

Supa de perisoare a la grec din: carne tocata de vita, ceapa, orez, albus de ou, unt, patrunjel verde, sare, piper, oua, suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1 ceapa 2 cesti de orez 1 albus de ou 2 linguri de unt 1 legatura patrunjel verde sare piper 2 oua sucul […]

Retete usoare si ilustrate

Rulouri din carne de pui

Rulouri din carne de pui din: piept de pui, migdale, ceapa, ulei de masline, pudra de curry, praf de coriandru, sumac, sare, paine nedospita. Ingrediente: 6 piepti de pui 200 g migdale 4 cepe 1 cana de ulei de masline 2 linguri de pudra de curry 1 lingura de praf de coriandru 1 lingura de […]

Ciorbita de miel cu macris

Ciorbita de miel cu macris din: cap de miel, coada de miel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, macris, faina, ou, smantana, marar verde, ou, smantana, marar verde, patrunjel verde, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 cap de miel coada de miel 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 ceapa 5-6 gramajoare de macris 2 linguri faina […]

Ostropel de rata

Pui umpluti cu creier de vitel

Pui umpluti cu creier de vitel din: pui, ulei, creier de vitel, ciuperci, unt, sare, piper. Ingrediente: 2 pui 1 lingura uleisau untura 1 creier de vitel 4-5 ciuperci 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Cureti puii, ii speli si ii umpli cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu […]

Marinata de peste in otet

Marinata de peste cu otet

Marinata de peste cu otet din: peste, apa, otet, ulei, sare, foi de dafin, piper, mustar boabe, ceapa, morcovi. Ingrediente: 1 kg peste (scrumbii, heringi sau macrou) 250 ml apa 150 ml otet 50 ml ulei sare 3 foi de dafin piper mustar boabe 2 cepe 2 morcovi   Mod de preparare: Cureti pestele, il […]

Cocktailuri

Cocktail de fructe

Cocktail de fructe din: zahar, portocala, ananas, visine, coniac, vin. Ingrediente: 1 lingurita zahar 1 felie portocala 1 felie ananas 2 visine din visinata 1 paharel coniac 50 ml vin   Mod de preparare: Iei o cupa si pui toate ingredientele. Amesteci si dai la rece pentru o jumatate de ora. Apoi servesti. Poti adauga […]

Reteta zilei: Piept de pui cu legume si sos la tigaie

Piept de pui cu legume si sos la tigaie din: sos de stridii, otet balsamic, sos de soia, zahar brun, ulei de susan, fulgi de ardei, ghimbir, usturoi, amidon, apa, piept de pui, ou, amidon, piper, broccoli, ceapa verde, arahide, orez. Ingrediente: 2 linguri sos de stridii 1 lingura otet balsamic 1 lingura sos de […]

Reteta zilei: Placinta cu pui

Placinta cu pui din: carne de pui fiarta, unt, ceapa, telina, sare, piper, faina, supa de pui, smantana, legume, cartofi, ierburi de provence, aluat de patiserie, ou.   Ingrediente: 2-3 cani carne de pui fiarta 2-3 linguri unt 1/2 ceapa, tocata 1 telina, tocata sare si piper 2 linguri faina 2 cesti supa de pui […]

Cartofi cu şuncă si castraveti

Musaca de varză nouă

Musaca de varză nouă din: varza noua, carne tocata, smantana, rosii, ardei gras, marar verde, ceapa, ulei de masline, pesmet, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 1 varza noua 1/2 kg carne tocata (amestec vita si porc) 5-6 linguri smantana 2-3 rosii 1 ardei gras 2 legaturi marar verde 2-3 cepe potrivite cateva linguri ulei de […]

Bors de legume cu fidea

Bors de legume cu fidea din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, ceapa verde, cartofi noi, fidea, bors, patrunjel, leustean, sare, piper, concentrat de legume. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 ardei gras rosu 2 legaturi de ceapa verde 5-6 cartofi noi 1 mana de fidea 500 ml bors […]

Supa de macris cu lapte

Supa de macris cu lapte din: frunze de macris, ceapa verde, lapte pasteurizat, unt, faina, supa de legume, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 400 g frunze de macris 1 legatura ceapa verde 1 cana lapte pasteurizat 2 linguri unt 1 lingura faina 1 1/2 litri supa de legume sare piper negru macinat 1 legatura patrunjel […]

Salata de telina cu morcovi si piept de pui

Salata de telina cu morcovi si piept de pui din: telina, morcovi, piept de pui, maioneza. Ingrediente: 1 telina mare 3 morcovi 1 piept de pui mic maioneza   Mod de preparare: Salata de telina cu morcovi si piept de pui: Fierbi pieptul de pui si il tai cuburi mici. Razi telina si morcovii, curatati […]