Cureki (placinta greceasca)

Cureki (placinta greceasca) din: scortisoara, drojdie, sare, faina, margarina, oua, zahar pudra, lapte, galbenus, seminte de susan. Ingrediente: 5 batoane de scortisoara 1 pachetel de drojdie sare 750 g faina 150 g margarina 4 oua 200 g zahar pudra 150 ml lapte 1 galbenus seminte de susan   Mod de preparare: Pui batoanele de scortisoara […]

Rulada cu urzici si telemea

Rulada cu urzici si telemea din: urzici, faina, oua, telemea, ceapa verde, ulei, drojdie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de urzici 600 g faina 2 oua 200 g telemea 2-3 cepe sau 2 legaturi ceapa verde 100 ml ulei 1 cub (40-50 g) drojdie sarata sare piper   Mod de preparare: Cerni faina intr-un castron […]

Frittata cu tofu, mazăre şi cartof

Placinte tataresti cu carne

Placinte tataresti cu carne din: faina, oua, ulei, sare, zahar, drojdie, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, piper, menta, suc de rosii, ardei iute, ou. Ingrediente: 800 g faina 3 oua putin ulei sare 2 linguri zahar 1 cub de drojdie 500 g carne tocata de vita 2 cepe 4-5 catei mari de usturoi piper […]

Rulada cu fructe de padure

Nuga corsicana

Nuga corsicana din: foaie de napolitana, migdale, fistic, zahar, apa, sirop de glucoza, albusuri, miere, caise uscate, caise confiate. Ingrediente: 1 foaie de napolitana 300 g migdale 100 g fistic 250 g zahar 120 ml apa 1 lingura sirop de glucoza 3 albusuri 150 ml miere lichida 100 g caise uscate 100 g cirese confiate […]

Pate de pui cu coniac

Placinta intinsa

Placinta intinsa din: faina, apa, sare, varza murata, dovleac, branza dulce, branza sarata. Ingrediente pentru aluat: 1/2 kg faina apa sare Ingrediente pentru umplutura: varza murata dovleac branza dulce branza sarata, dupa preferinta   Mod de preparare: Faci un aluat potrivit de moale si il imparti in mai multe parti. Dupa ce ai impartit aluatul, […]

Fursecuri cu gem de caise

Fursecuri cu gem de caise din: margarina, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise. Ingrediente: 250 g margarina 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina 1 varf de cutit de bicarbonat un varf cutit sare 200 g gem de caise   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele, iar aluatul obtinut il […]

Crostata de mere si nuca

Crostata de mere si nuca din: faina, unt, galbenus, zahar, coaja de lamaie, vin alb, miez de nuca, coaja de mandarina, suc de mandarine, gelatina, mere. Ingrediente pentru pasta: 190 g faina 75 g unt la temperatura camerei 1 galbenus 50 g zahar coaja rasa de la 1/2 lamaie 3 linguri de vin alb Ingrediente […]

Piept de pui umplut cu ciuperci si ardei

Reteta zilei: Piept de pui umplut cu branza si sos de ciuperci

Piept de pui umplut cu branza si sos de ciuperci din: branza, mozzarella, parmezan, sare, piper, pesmet, smantana, fulgi de ardei, rosii uscate, usturoi, ceapa verde, piept de pui, faina, ulei de masline, supa de vita.   Ingrediente: 60gr branza maruntita 240gr mozzarella, maruntita 1/3 ceasca parmezan, ras sare si piper, dupa gust 1/2 cana […]

Pui cu orez, sofran si cardamom

Pui cu orez, sofran si cardamom din: pui, orez basmati, ulei, bulion, iaurt, ceapa, foi de dafin, ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, menta, sofran, cardamom, scortisoara, piper, cuisoare.   Ingrediente: 600 g pui 500 g orez basmati 3 linguri ulei 2 rosii in bulion 125 ml iaurt 4 cepe 2 foi de dafin 1 lingurite […]

Intorsuri cu ludaie (dovleac)

Intorsuri cu ludaie (dovleac) din: faina, sare, apa calduta, dovleac, zahar, ulei. Ingrediente aluat: 1 kg faina 1 lingură sare apa calduta Ingrediente pentru umplutura: 1 kg dovleac 200 g zahar un pic de ulei   Mod de preparare: Pregatesti aluatul, amesteci bine ingredientele si framanti cateva minue. pastrezi deoparte la dospit pana faci umplutura. […]

Crema de fructe cu frisca

Prajitura cu visine si crema de cacao

Prajitura cu visine si crema de cacao din: zahar, apa, ulei, cacao, faina, albusuri, nuca macinata, galbenusuri, margarina, visine. Ingrediente pentru foi I: 7 linguri zahar 3 linguri apa 2 linguri ulei 2 linguri cacao 4 linguri faina Ingrediente pentru foi II: 4 albusuri 8 linguri zahar 4 linguri faina 150 g nuca macinata Ingrediente […]

Reteta zilei: Penne cu pui si spanac

Penne cu pui si spanac din: ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei, piept de pui, sare, piper, penne, spanac, busuioc, suc de lamaie, parmezan.   Ingrediente: 6 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 3 bucati piept de pui, cuburi Sare si piper, dupa gust 1 […]

Tartelete cu fructe de padure

Strudel vienez cu sos de vanilie

Strudel vienez cu sos de vanilie din: faina, oua, ulei, sare, hartie de copt, unt, pesmet, mere acrisoare, zeama de lamaie, migdale, zahar, scortisoara, budinca de vanilie. Ingrediente pentru aluat: 250 g faina 2 oua 3 linguri ulei 1 praf de sare faina pentru planseta hartie de copt Ingrediente pentru umplutura si sos: 75 g […]

Pulpe dezosate

Pulpe dezosate din: pulpe si condimente. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată. Carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă […]

Prescuri

Pipote in sos de legume cu garnitura de orez

Pipote in sos de legume cu garnitura de orez din: pipote, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, boia dulce, condimente, pasta de rosii, orez. Ingrediente: 500 g pipote 3 morcovi 2 cepe 1/4 telina 1 radacina patrunjel sare piper boia dulce baza pentru mancaruri 1 lingurita pasta de rosii orez fiert, pentru servire Mod de preparare: […]

Tort de ciocolata cu lapte

Tort de ciocolata cu lapte din: ciocolata cu lapte, unt, margarina, zahar, oua, cacao, frisca. Ingrediente: 3 ciocolate cu lapte 200 g unt 250 g margarina 5 linguri zahar macinat 6 oua 5 linguri cacao 1/2 lingura frisca   Mod de preparare: Mixezi untul, adaugi apoi margarina, zaharul si 3 linguri de cacao. Bati albusurile […]

Briose cu glazura alba

Briose cu glazura alba din: oua, ulei, iaurt, faina, praf de copt, zahar, cacao, sare, coaja de lamaie, suc de lamaie, lamaie. Ingrediente: 2 oua 200 ml ulei 300 ml iaurt 400 g faina 1 plic praf de copt 200 g zahar 2 linguri cacao sare coaja si sucul de la 1 lamaie Ingrediente pentru […]

Salata italieneasca

Salata mixta cu iaurt

Salata mixta cu iaurt din: cartofi, morcovi, praz, capere, bureti, otet, masline, prosicutto, galbenus, lamaie, iaurt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 4 morcovi 1 praz 1 lingura de capere din otet 1 lingura de bureti (ciuperci) din ulei 1 castravete din otet 50 g masline negre fara samburi 200gr de prosciutto 1 […]

Friptura mixta la gratar

Friptura mixta la gratar din: muschi de porc, muschi de vita, pulpe de pui, sare, piper, oregano, cimbru, ulei. Ingrediente: 200-300 g muschi de porc 200-300 g muschi de vita 4 pulpe de pui sare piper oregano cimbru 1-2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli toata carnea, o cureti si o tai in felii […]

Salata de fructe cu fulgi de cocos

Salata de fructe cu fulgi de cocos din: mere, portocala, banana, iaurt, miere, scortisoara, fulgi de cocos. Ingrediente: 2 mere 1 portocala 1 banana 200 g iaurt 2 linguri miere 1 varf cutit de scortisoara 1 lingura fulgi de cocos   Mod de preparare: Speli marul si il tai cuburi. Decojesti banana si o tai […]

Salata cu peste afumat

Salata de spanac cu pui

Salata de spanac cu pui din: piept de pui, spanac, rosii, seminte de susan, ulei de masline, zahar, vin alb sec, sos de soia, ghimbir, zahar, ulei de masline, otet, sare, piper.   Ingrediente: 2 piepti de pui 400 g spanac 2-3 rosii 2 linguri seminte de susan 1 lingura ulei de masline 1 lingura […]

Salată verde cu nectarine si curcan

Salata de pui cu cartofi si maioneza

Salata de pui cu cartofi si maioneza din: piept de pui, cartofi, mar, morcovi, patrunjel, gogosari murati, sare, piper, patrunjel, maioneza, masline.   Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 kg cartofi fierti in coaja 1 mar acrisor 300 g morcovi 1-2 radacini patrunjel 1-2 gogosari murati sare piper patrunjel verde maioneza facuta din 3 oua […]

Salam din prune uscate

Salam de biscuiti cu nuca si vanilie

Salam de biscuiti cu nuca si vanilie din: lapte, vanilie, biscuiti, miez de nuca, unt, zahar, cacao. Ingrediente: 200 ml lapte 1/4 baton vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilat 1/4 kg biscuiti 1/4 kg miez de nuca 200gr unt 100gr zahar 2 linguri cacao   Mod de preparare: Fierbi laptele impreuna cu vanilia, inmoi […]

Supa de curcan cu mazare si spanac

Supa de curcan cu mazare si spanac din: tacamuri de curcan, rosii in bulion, ceapa, morcovi, telina, spanac, mazare, orez, sare, piper, maghiran, cimbru, sare, patrunjel. Ingrediente: 300 g tacamuri de curcan 400 g rosii in bulion 1 ceapa mare 2 morcovi 1 telina 500 g spanac 200 g mazare 100 g orez cu bobu […]

Cornulete cu marar

Cornulete cu marar din: faina, untura de porc, zahar, drojdie, ou, sare, marar, lapte, ceapa verde, branza de oaie. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faina 300 g untura de porc 1/2 lingurita zahar 1 cub (40 g) drojdie 1 ou 1 lingura sare 1 legatura marar circa 400 ml apa sau lapte pentru umplutura: 2 […]

Reteta zilei: Piept de pui in sos iute cu garnitura de orez

Piept de pui in sos iute cu garnitura de orez din: piept de pui, sos de rosii, supa de pui, ardei iute, fasole, naut, orez.   Ingrediente: 4 buc piept de pui, taiat bucati 1 borcan sos de rosii 1 1/2 cesti supa de pui 1/4 cutie ardei iute, verde 1 cutie fasole alba 1 […]

Piept de pui cu parmezan si cimbru

Piept de pui cu sos de smantana si parmezan

Piept de pui cu sos de smantana si parmezan din: piept de pui, ulei, morcov, ceapa, smantana, parmezan, patrunjel, unt, sare, piper. Ingrediente: 600 g piept d epui 50 ml ulei 1 morcov 2 cepe 500 ml smantana de gatit 2 linguri parmezan 1 legatura patrunjel 50 g unt sare piper   Mod de preparare: […]

Orez cu carne si legume

Orez cu carne si legume din: orez, carne de pui, ceapa, ardei grasi, morcovi, patrunjel, supa de pui, sare, piper. Ingrediente: 300 g orez 400 g carne de pui 1 ceapa 3 ardei grasi 2 morcovi o legatura de patrunjel 600 g supa de pui sare piper   Mod de preparare: Caliti ceapa, patrunjelul si […]

Placinta cu cartofi si marar

Placinta cu cartofi si marar din: faina, apa calduta, drojdie, sare, zahar, ou, cartofi, ulei, marar, ceapa. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 300 ml apa calduta 1 plic drojdie uscata 1 praf sare 1 lingurita zahar 1 ou pentru umplutura: 1 kg cartofi 6 linguri ulei piper sare 2 legaturi marar 2 cepe 1 […]

Paste cu pui, spanac si parmezan

Paste cu pui, spanac si parmezan din: paste, ulei de masline, pulpe d epui, spanac, usturoi, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste 2 linguri ulei de masline 2 pulpe de pui 700 gr spanac 1 lingura usturoi tocata parmezan ras sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Incalzeste 2 linguri de ulei […]

Tocana simpla de vita

Tocana simpla de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, telina, pasta de rosii, faina, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vita 50 ml ulei pentru sos: 1 ceapa 2 morcovi 1 telina 4-5 linguri pasta de rosii 1 lingura faina sare piper patrunjel tocat   Mod de preparare: Speli carnea si […]

Piept de pui sotat in muştar si tarhon

Piept de pui cu legume sotate si sos

Piept de pui cu legume sotate si sos din: piept de pui, ulei, sare, sos de rosii, ulei, sos de soia, ceapa, usturoi, sare, piper, zeama de lamaie. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati si fara pielita 1 lingura ulei sare pentru sos: 1 cana sos de rosii 1 lingura ulei 1 lingurita sos de […]