Supa de spanac cu masline si smantana

Supa de spanac cu masline si smantana din: spanac, apa, unt, lapte, smantana, amidon, pasta de tomate, boia dulce, rondele de masline, usturoi, sare, piper alb, crutoane de paine, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 1 kg spanac 500 ml apa 50 g unt 1/2 pahar lapte 50 g smantana 1 lngura faina sau amidon 1 […]

Aperitiv cu peste afumat si zeama de lamaie

Aperitiv cu peste afumat si zeama de lamaie din: macrou afunat, paine, ulei, lapte, oua, unt, masline, lamaie, zeama de lamaie, gogosari acri. Ingrediente: 2 bucati de macrou afumat felii de paine ulei pentru uns tava 1 cana de lapte 3 oua 100 g unt 100 g masline fara samburi 1 lamaie zeama de la […]

Ecler cu cafea

Eclere cu crema de cafea

Eclere cu crema de cafea din: apa, ulei, faina, oua, sare, frisca, zahar, cafea, zahar pudra, topping caramel. Ingrediente: pentru aluat: 260 ml apa 100 ml ulei 200 g faina 5 oua 1 varf de cutit de sare pentru crema: 250 ml frisca lichida 50 g zahar 2 linguri cafea macinata fin pentru glazura: 100 […]

Spanac cu chifle

Chifle umplute cu pasta de spanac

Chifle umplute cu pasta de spanac din: graham, spanac, ceapa verde, unt, faina, lapte, lamaie, telemea, cascaval, sare, nucsoara. Ingrediente: 6 chifle graham 500 g spanac 2 fire ceapa verde 2 linguri unt 1 lingurita faina 250 ml lapte 1/2 lamaie 100 g telemea 100 g cascaval sare nucsoara   Mod de preparare: Cureti spanacul, […]

Pizza cu spanac si feta

Pizza cu spanac si feta din: faina, drojdie, sare, ulei ce masline, apa calduta, zahar, spanac, telemea, ulei, branza feta, susan, piper. Ingrediente: 1 cana faina 10 g drojdie proaspata sare 2 linguri ulei de masline circa 150 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 250 g spanac oparit 100 g telemea 2 linguri ulei 250 […]

Tarte aperitiv

Tarte aperitiv cu spanac si oua

Tarte aperitiv cu spanac si oua din: unt, galbenus, smantana, sare, faina, spanac, albus, ricotta, smantana, rosii cherry, oua de prepelita, sare. Ingrediente: pentru aluat: 150 g unt 1 galbenus 2-3 linguri smantana 1 praf de sare faina pentru umplutura: 400-500 g spanac 1 labus 300 g urda sau ricotta 100 g smantana 10-12 rosii […]

Reteta zilei: Placinte cu pui si legume

Placinte cu pui si legume din: unt, ceapa, morcov, telina, sare, piper, usturoi, cimbru, faina, vin alb, supa de pui, mustar de dijon, mazare, carne de pui, aluat de patiserie, ou.   Ingrediente: 2 linguri de unt 1/2 ceapa, tocata 1 morcov, tocat 1 tulpina de telina, tocata Sare si piper negru proaspat macinat 2 […]

Rata la cuptor, cu varza rosie

Rata la cuptor, cu varza rosie din: rata, mere acre, morcov, ceapa, vin rosu, unt, prune uscate, sare, piper, mustar, zahar, varza rosie, zeama de lamaie, cuisoare. Ingrediente: 1 rata de aproximativ 2,5-3 kg 2 mere acre 1 morcov 1 ceapa 200 ml vin rosu 100 g unt 200 g prune uscate sare piper mustar […]

Bors cu loboda si stevie

Bors cu loboda si stevie din: ceapa verde, usturoi verde, loboda, stevie, bors, frunze de spanac, cartofi, orez, marar, bulion, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente: 6 fire de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 4 legaturi loboda 2 legaturi stevie 250 ml bors frunze de spanac 250 ml bors frunze de spanac 2 cartofi […]

Rulada cu carne tocata, oua si ciuperci

Rulada cu carne tocata, oua si ciuperci din: carne tocata, ceapa verde, paine, oua, ciuperci, mustar, marar, sare, piper, cimbru, cascaval, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata (pui sau vita) 10 fire ceapa verde 2 felii de paine, imuiate in lapte sau apa 6 oua fierte + 2 crude 1 cutie ciuperci 1 lingurita mustar […]

Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce si smantana

Pasca cu branza dulce si smantana din: faina, lapte, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, lamaie, ulei, sare, branza dulce, oua, stafide, smantana, zahar, zahar vanilinat, esenta de rom, bomboane colorate. Ingrediente: 1/2 kg faina 1/4 l lapte 25 g drojdie 5 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilinat 1 lamaie 110 ml ulei 1/2 […]

Tarta cu spanac, ceapa verde si seminte

Tarta cu spanac, ceapa verde si seminte din: faina, galbenus, ulei, apa minerala, praf de copt, sare, boia dulce, pipote, spanac, oua, ceapa verde, semitne, gris. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1 galbenus 150 ml ulei 150 ml apa minerala 1 lingurita praf de copt cate 1 varf de cutit de sare si boia […]

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure la cuptor cu vin si usturoi

Iepure la cuptor cu vin si usturoi din: iepure, vin rosu, supa de vita, foi de dafin, usturoi, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1 iepure curatat 1 l vin rosu 500 ml supa de vita 2-3 foi de dafin 1 1/2 capatani de usturoi cateva fire de rozmarin sare piper negru piper roz   Ingrediente: Speli […]

Supa de morcovi cu frigarui de pui

Supa de morcovi cu frigarui de pui din: ceapa, morcovi, ulei, zahar brun, supa, sare, piper, suc de lamaie, file de piept de pui, branza de vaci, unt.   Ingrediente: 1 ceapa 500 g morcovi 3 linguri ulei 1 lingurita zahar brun 1 l supa sare piper putin suc de lamaie 125 g file de […]

Tocanita de iepure cu galuste

Tocanita de iepure cu galuste din: iepure ceapa, untura, morcovi, ardei gras, rosii decojite, boia, sare, piper, patrunjel verde, oua, gris, faina. Ingrediente: 1 1/2 kg iepure 3 cepe 1 lingura untdelemn sau untura 2 morcovi 1 ardei gras 300-400 g rosii decojite in bulion 1 lingura boia dulce sare piper 1 legatura patrunjel verde […]

Rulada de pui cu alune si caise

Rulada de pui cu alune si caise din: piept de pui file, cucus, alune, caise uscate, lamaie, ou, felii de bacon, ceapa, unt, patrunjel, sare, piper, usutroi, menta, ulei. Ingrediente: 750 g piept de pui file 100 g cuscus 100 g alune 100 g caise uscate 1 lamaie 1 ou 100 g felii de bacon […]

Placinta cu urzici

Placinta cu urzici si cascaval

Placinta cu urzici si cascaval din: foi de placinta, urzici, unt, cascaval, oua. Ingrediente: 250 g foi de placinta din comert 500 g urzici 100 g unt sau margarina 150 g cascaval ras sau branza de oi faramitata 2 oua   Mod de preparare: Alegi urzicile, le speli bine şi le pui la fiert în […]

Ciorbă oltenească de perişoare

Ciorbă oltenească de perişoare din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel verde, ardei, ou, otet. Ingrediente: circa 350 g carne amestec (vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet   Mod de preparare: Cureţi legumele […]

Galuste din carne de pui

Supa cu galuste din carne de pui

Supa cu galuste din carne de pui din: carne tocata de pui, pulpe de pui, morcovi, ou, patrunjel verde, sare, piper.   Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 2 pulpe de pui 4 morcovi 1 ou patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert pulpele de pui si morcovii curatati. Lasam […]

Ciorba de spanac cu costita afumata

Ciorba de spanac cu costita afumata din: spanac, morcovi, pastarnac, cartofi, ceapa, suc de rosii, bors, ulei, sare, piper, costita afumata, leustean, patrunjel. Ingediente: 2 kg spanac 2 morcovi 1 pastarnac 500 g cartofi 2 cepe 500 ml suc de rosii 1,5 l bors 150 ml ulei sare piper 400 g costita afumata 1 legatura […]

Rata cu ciuperci si slaninuta afumata

Rata cu ciuperci si slaninuta afumata din: slanina afumata, ceapa rosie, usturoi, ciuperci, rata, sare, piper alb, ulei, frunze de dafin, cimbrisor, vin rosu, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g slanina afumata 2 cepe mari rosii 2 catei de usturoi 500 g ciuperci champignon 1,5 kg rata sare piper alb macinat 2 linguri ulei […]

Gratar cu sote de ciuperci

Gratar cu sote de ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa, ulei, unt, patrunjel, rozmarin, sare. Ingrediente: un piept de pui intreg o cutie ciuperci mici 2 legaturi ceapa 2 linguri ulei 100 g unt o legatura patrunjel cateva frunzulite rozmarin sare   Mod de preparare: Carnea se spală, se şterge şi se taie felii […]

Ruladă de peşte cu fructe de mare

Rulada de peste cu oua

Rulada de peste cu oua din: file de peste, marar, oua, cascaval, lamai, rondele de masline, ulei, marar, tarhon. Ingrediente: 2 bucati file de peste 2 legaturi de marar 3-4 oua fierte tari 100 g cascaval 2 lamai 200 g rondele de masline 3 linguri ulei marar tarhon verde sau conservat in otet   Mod […]

Urzici cu oua ochiuri si mamaliguta

Urzici cu oua ochiuri si mamaliguta din: urzici, ceapa, faina, pasta de rosii, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: 7-8 gramajoare de urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borca (400 g) pasta de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare ulei   Mod de preparare: Cureţi urzicile de codiţe, le speli în […]

Reteta zilei: Salata de pui cu legume

Salata de pui cu legume din: piept de pui, bacon, praz, rosii, porumb, avocado, suc de lamaie, supa de pui, sare, piper, varza, salata verde.   Ingrediente: 3 bucati piept de pui, fara piele 4 felii bacon, cuburi 1/4 ceasca praz tocat 3 rosii, cuburi 3 stiuleti de porumb 1 avocado, cuburi 2 linguri suc […]

Pui â la Provence

Piept de pui umplut cu cartofi si ierburi de provence

Piept de pui umplut cu cartofi si ierburi de provence din: piept de pui, rulada de porc, pastrama de porc, cascaval, cartofi noi, ierburi de provence, ghimbir, ulei de masline, praf de usturoi, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 3 jumatati piept de pui 6 felii rulada de porc 3 felii pastrama de porc 6 feliute […]

Pateu din boabe de fasole cu tarhon

Pateu din carne de pasare si porc

Pateu din carne de pasare si porc din: carne de pasare, slanina de porc, pipet de porc, ficatei de porc, cognac, vin alb, foi de dafin, ciuperci, ceapa, ulei, oua, mar, cimbru, sare, piper, boia iute, prapure de porc. Ingrediente: 1 kg carne de pasare 350g slanina de porc 300g piept de porc 250g ficatei […]

Ciorba de curcan cu slanina

Ciorbă din aripi de curcan cu spanac

Ciorbă din aripi de curcan cu spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei gras 1 rosie un cub concetrat de pui bors […]

Pizza cu ardei gras, ton si ciuperci

Pizza cu ardei gras, ton si ciuperci din: aluat de pizza, unt, slanina afumata cu carne, usturoi, ceapa, rosii, oregano, piper, condiment vegetal, ardei, salam, ton, ciuperci, ardei murati, cascaval, ceapa verde. Ingrediente: un aluat de pizza clasic 2 linguri unt 100 g slanina afumata cu carne 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 conserva […]

Mancare cu piept de pui si peste

Mancare cu piept de pui si peste din: crap, piept de pui, unt, ceapa verde, faina, vin rosu, patrunjel verde, foi de dafin, usturoi, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 crap mare 1/2 piept de pui 1 lingura unt sau ulei 2 legaturi ceapa verde 1/2 lingura faina 2 pahare vin rosu 1 legatura patrunjel verde […]

Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnati si brânză

Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnati si brânză din: paine taraneasca, carnati polonezi, cascaval, ridichi, castarvete de salata, patrunjel, otet din vin, ulei de masline, sare, piper, zahar. Ingrediente: 1 paine taraneasca potrivit de mare si proaspata 400 g carnati polonezi fierti 250 g branza Emmentaler sau cascaval 1 legatura ridichi 1/2 castravete de […]

Aspic de curcan cu usturoi

Aspic de curcan cu usturoi din: piept de curcan, aripi de curcan, morcovi, usturoi, boabe de piper, condiment, sare, gelatina, rodie, castraveciori acri. Ingrediente: 1 kg piept de curcan file 2 aripi de curcan 2 mocovi 4-5 catei de usturoi boabe de piper condiment din legume uscate sare 2 plicuri (20 g) gelatina 1/2 rodie […]