Pateu de vitel, porc si pui

Pateu de vitel, porc si pui din: carne de vitel, carne de porc, ficatei de pui, prune, portocala, lamaie, usturoi, otet de mere, ulei de masline, vin rosu, gelatina, foi de dafin, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 500g carne de vitel 200g carne de porc 250g ficatei de pui 5 prune uscate inmuiate in putin […]

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

Pateu de ficat de pui

Pateu de ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, unt, cimbru, cognac, mar, sare. Ingrediente: 600gr ficatei de pui 3 cepe 50g unt 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri cognac 1 mar sare     Mod de preparare: Taiati ceapa felii si caliti-o in 25 g unt, pana cand se inmoaie fara sa se […]

Chiftelute din piept de pui cu mozzarella

Chiftelute din piept de pui cu mozzarella din: piept de pui, ou, paine, ulei, lapte, usturoi, mozzarella, sos de rosii, frunze de menta. Ingrediente: 500g piept de pui 1 ou 1 felie de paine 4 linguri ulei 50 ml lapte sau apa 1 catel mic de usturoi 1 felie branza mozzarella 1 lingurita sos de […]

Barcute cu ardei si cascaval

Barcute cu arpagic si ceapa verde

Barcute cu arpagic si ceapa verde din: faina, margarina, apa, ulei, sare, arpagic, ceapa verde, oregano, piper, sare, ulei. Ingrediente: pentru aluat: 550 g faina 250 g margaina 200 ml apa 4 linguri de ulei 1/4 lingurita de sare pentru umplutura: 500 g arpagic 5 fire de ceapa verde oregano piper sare 30 ml ulei […]

Reteta zilei: Frigarui de pui cu sos dulce-picant

Frigarui de pui cu sos dulce-picant din: pulpe de pui, limeta, usturoi, ghimbir, sos de soia, sos de peste, ulei de masline, ardei iute, otet de orez, ulei de masline, ulei de susan, coriandru.     frigarui: 2 kg pulpe de pui, dezosate, fara piele, cuburi marinata: 1/2 limeta, stoarsa 3 catei de usturoi, zdrobit […]

Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet cu salata de naut

Piept de pui in crusta de pesmet cu salata de naut din: piept de pui, pesmet, parmezan, usturoi, oregano, patrunjel, sare, piper, coriandu, ardei, oua, naut, rosii cherry, dovlecei, suc de lamaie, otet balsamic.   Ingrediente: 3 bucati piept de pui, taiat fasii lungi 1 1/2 cana de pesmet 1/3 ceasca parmezan ras 1/2 lingura […]

Reteta zilei: Pui la gratar

Pui la gratar din: pui, sare, condimente.   Ingrediente: 1 pui sare condimente, dupa preferinta     Mod de preparare: Spalati bine puiul, scoateti sira spinarii, dati cu condimente si puneti pe gratarul incins bine. Frigeti pe toate partile pana se rumeneste bine. Scoateti de pe gratar, lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.   […]

Reteta zilei: Gratar de pui cu legume

Gratar de pui cu legume din: piept de pui, ulei de masline, suc de lamaie, ghimbir, piper, sare, coriandru, usturoi, faina, legume. Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum […]

Retete de 1 Mai: Frigarui picante de pui

O reteta de frigarui picante de pui din: piept de pui, sare grunjoasa, piper, usturoi, boia iute, unt, boia dulce, zahar tos, pasta de paprika, sos de soia, otet balsamic, ardei, dovlecei, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui sare grunjoasa piper macinat 3-4 catei de usturoi boia iute 50 g unt boia […]

Retete de 1 Mai: Ciocanele de pui

Ciocanele de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de persona   Mod de preparare: Se […]

Reteta zilei: Pulpe de pui la gratar cu sos de mango

Pulpe de pui la gratar cu sos de mango din: ienibahar, piper, miere, patrunjel, coriandru, ardei, usturoi, ghimbir, praz, ulei de masline, pulpe de pui, suc de lamaie, mango, castarvete, ceapa, coriandru, suc de lamaie verde.     pui: 1 lingura ienibahar 1 lingura de piper negru 2 linguri de miere 1 lingura de patrunjel […]

Salata din carne de pui cu struguri si cascaval

Salata din carne de pui cu struguri si cascaval din: piept de pui, struguri, sare, ulei de masline, otet aromat, salata, cascaval, busuioc, rosii. Ingrediente: 2-3 piepti de pui 500 g struguri sare 4 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu otet aromat 1 salata 300 g cascaval 6-8 fire de busuioc 4 rosii […]

Pui la frigare cu cimbru si usturoi

Pui la frigare cu cimbru si usturoi din: pui, usturoi, maruntaie de pui, unt, vin alb, lamaie, piper, cimbru. Ingrediente: 2 pui 1 capatana de usturoi maruntaiele de la pui 4 linguri cu unt 1 cana cu vin alb 1 lamaie piper macinat cimbru   Mod de preparare: Curatati puii, treceti-i pe rand prin flacara […]

Şniţel din carne tocată

Snitele din carne de pui sau curcan

Snitele din carne de pui sau curcan din: carne de pasare, cascaval, oua, pesmet, sare, piper, boia iute de ardei, marar, ulei. Ingrediente: 600-800 g carne de pasare (pui sau curcan) 6 linguri cu cascaval ras 2 oua 4 linguri cu pesmet sare piper macinat boia iute de ardei marar tocat 1 cana cu ulei […]

Pulpe de pui marinate la gratar

Pulpe de pui marinate la gratar din: sos de tomate picant, paprica, usturoi, zahar brun, pulpe de pui. Ingrediente: 100 grame sos de tomate picant 20 grame paprica 2 catei de usturoi 20 grame zahar brun 10 pulpe de pui   Mod de preparare: Intr-un bol amesteca sosul de tomate cu paprica , usturoiul si […]

Piept de pui la gratar cu condimente

Piept de pui la gratar cu condimente din: piept d epui, oregano, scortisoara, boia de ardei, piper, sare, ulei de masline, menta, coriandru, patrunjel, iaurt, ceapa verde, castarvete, usturoi. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat oregano busuioc scortisoara boia de ardei dulce piper alb macinat 2 lingurite sare 4 linguri ulei de masline menta […]

Pulpe îmbrăcate

Pulpe îmbrăcate din: aluat, pulpe de pui, condimente, ou, mustar, pasta de tomate, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 8 pulpe inferioare de pui condimente pentru carne de pasare (cimbru, boia dulce, oregano, maghiran, curry) 1 ou 1 lingura mustar 1 lingura pasta de tomate sare piper negru macinat   Mod de preparare: […]

Terina rece cu ou

Terina rece cu ou din: oua, sunca, cascaval, mazare, morcovi, branza de vaci, unt, smantana, gelatina, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 200 g sunca 100 g cascaval 100 g mazare proaspata sau conservata 2 morcovi 600 g branza proaspata de vaci 2 linguri unt 4 linguri smantana 12 g gelatina 1 legatura patrunjel […]

Salata

Salata din carne de pui si crema de avocado

Salata din carne de pui si crema de avocado din: fructe de avocado, lamaie, iaurt, sare, piper, tarhon, piept de pui, rodii, ardei, ulei. Ingrediente: 8 fructe de avocado 1 lamaie 4 linguri cu iaurt gros 1/2 lingurita cu sare 1/2 lingurita cu piper 3-4 crengute de tarhon 1 piept de pui fiert 2 rodii […]

Sos de spanac pentru friptura de pui

Sos de spanac pentru friptura de pui din: oua, frunze de spanac, ceapa verde, ulei, otet, sare, mustar. Ingrediente: 3 oua fierte 10-20 frunze de spanac 10-12 fire ceapa verde 1 cana cu ulei 1 lingura cu otet sare 1 lingura cu mustar   Mod de preparare: Spalati spanacul si ceapa, scuturati de apa, tocati-le […]

Mousse de ciocolata cu spuma de kiwi

Mousse de ciocolata cu spuma de kiwi din: ciocolat, oua, rom, albusuri, kiwi, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 160 g ciocolata cu 70% cacao 4 oua 2 linguri rom pentru spuma: 2 albusuri 3 kiwi 100 g zahar 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Topeşti ciocolata, ruptă în bucăţi, într-un vas pe baie de […]

Drob de miel altfel

Drob de miel altfel din: apa minerala, ulei, ou, faina, sare, maruntaie de miel, piper verde boabe, carne de pui, ceapa verde, marar, patrunjel, usturoi verde, frunze de busuioc, paine, cimbru.   Ingrediente: pentru aluat: 15 linguri apa minerala 15 linguri ulei 1 ou faina cat cuprinde 1 varf de sare 1 ou pentru uns […]

Bors cu hribi uscati

Bors de hribi cu smantana si legume

Bors de hribi cu smantana si legume din: hribi, morcovi, cartofi, pastarnac, ceapa, ardei capia, ardei gras, rosie, patrunjel, bors, smantana, sare. Ingrediente: 500 g hribi uscati 2 morcovi 2 cartofi 1 pastarnac 1 ceapa 1 ardei capia 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura patrunjel bors acru de putin 100 ml smantana groasa sare […]

Sarmale cu afumatura in varza acra (Porumbi)

Sarmale cu afumatura in varza acra din: carne de porc, slanina afumata, orez, ceapa, untura, morcovi, suc de rosii, boia, sare, piper, varza murata, costita afumata, carnat afumat. Ingrediente: 1/2 kg carne de porc tocata 200 g slanina afumata, taiata marunt 1/4 kg orez 4 cepe mari 1 lingura untura 2 morcovi rasi 100 ml […]

Piept de pui cu dovlecei si sunca

Piept de pui cu dovlecei si sunca din: piept de pui, sunca, dovlecei, usturoi, sunca, sare, piper, ulei, branza. Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati 150 g sunca 2 dovlecei 8 catei usturoi 4 felii sunca sare piper ulei 100 g branza putin sarata, rasa   Mod de preparare: Tai piepţii de pui în patru, […]

Dulceata de visine cu aroma de menta

Dulceata de visine cu aroma de lamaie din: visine, zahar, frunze de menta. Ingrediente: 2 kg visine 1 kg zahar frunze de menta     Mod de preparare: Speli fructele, le cureta de samburi si codite, le pui in vas smaltuit acoperite cu zaharul necesar pentru 5-6 ore. Pui vasul pe foc mic pana se […]

Dulceata de pepene galben cu aroma de lamaie

Dulceata de pepene galben cu aroma de lamaie din: miez de pepene galben, zahar, apa, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg si 1 cana cu miez de pepene galben taiat cuburi 1 kg zahar 2 cani cu apa zeama de lamaie   Mod de preparare: Puneti bucatile de pepene in tifon si le introduceti in apa […]

Dulceata de cirese amare cu aroma de vanilie

Dulceata de cirese amare cu aroma de vanilie din: cirese amare, zahar, vanilie, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg cirese amare 1 kg zahar vanilie 1/2 lamaie   Mod de preparare: Speli ciresele, le cureti de samburi si le pui intr-o cratita speciala de dulceata. Le acoperi cu zahar, le lasi 10 ore, dupa care pui vasul pe […]

Rulada cu cascaval

Rulada cu sunca si cascaval

Rulada cu sunca si cascaval din: foi de placinta, sunca, ardei, cascaval, ou, seminte de chimen. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 g sunca 1 ardei rosu 200 g cascaval 1 ou batut pentru uns aluatul 1 lingurita seminte de chimen   Mod de preparare: Tai sunca si ardeiul felii subtiri, iar cascavalul il […]

Pulpe de pui pe pat de spanac

Pulpe de pui pe pat de spanac din: pulpe de pui, usturoi, rozmarin, bacon, spanac, unt, chilli, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 3 pulpe de pui cu os 15 g usturoi 9 g rozmarin 90 g bacon 450 g spanac 45 g unt 3 g chilli 30 ml ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Tarta cu branza si praz

Tarta cu branza si praz din: faina, drojdie, unt, sare, ulei, zahar, lapte, telemea, branza de vaci, praz, oua. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 1/2 cub drojdie 100 g unt 1 praf sare ulei 1 lingurita zahar 200 ml lapte pentru umplutura: 300 g telemea sarata 00 g branza de vaci 2 fire praz […]

Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune din: piept de pui, maghiran, cimbru, alune, marar, oua, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 lingurita maghiran 1 lingurita cimbru 1 cana alune, migdale 1 legatura marar 2 oua 2-3 linguri faina 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi carnea […]