Dulceata de cirese cu aroma de busuioc

Dulceata de cirese cu aroma de busuioc din: zahar, cirese, busuioc. Ingrediente: 1 kg zahar 1,5 kg cirese negre sau rosii 1 crenguta de busuioc   Mod de preparare: Speli ciresele si le cureti de samburi, le pui in siropul legat. Lasi fructele 15 minute ca sa li amestece sucul in zahar, pui vasul pe […]

Musaca de cartofi noi cu mazăre

Musaca de cartofi noi cu mazăre din: cartofi noi, carne tocata, mazare, cascaval, lapte, faina, galbenusuri, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mari 500 g carne tocata 400 g mazare 150 g cascaval 500 ml lapte 4 linguri faina 4 galbenusuri sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii, pe […]

Dulceata de fragi si aroma de lamaie

Dulceata de fragi si aroma de lamaie din: fragi, zahar, apa, lamaie. Ingrediente: 2 farfurii fragi 1 kg zahar 2 cani cu apa 1/2 lamaie   Mod de preparare: Alegi fructe intregi, le cureti de codite, le speli, lasandu-le in apa rece, le scurgi in strecurătoare. Legi siropul pe foc pana sta bob legat pe […]

Briose cu pasta de peste

Briose cu pasta de peste din: oua, praf de copt, faina, piper, sare, lapte dulce pasteurizat, unt, galbenus, ton, mustar, ceapa, sunca, castravecior in otet, patrunjel, lamaie. Ingrediente: pentru briose: 3 oua 1/2 plic praf de copt 6 linguri faina piper sare 50 ml lapte dulce pasteurizat pentru pasta: 50 g unt 1 galbenus fiert […]

Salată de penne cu spanac si fasole rosie

Salată de penne cu spanac si fasole rosie din: penne, spanac, fasole rosie, rosii, cascaval, sare, piper, lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 400 g penne 200 g spanac 50 g fasole rosie 4 rosii 50 g cascaval ras sare piper lamaie sau otet balsamic (optional) 1-2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Speli […]

Drob din piept de pui cu verdeata

Drob din piept de pui cu verdeata din: piept de pui, oua, patrunjel, marar, masline verzi, unt, sare, piper alb, pesmet. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 5 oua 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 14 masline verzi umplute cu gogosar 30 g unt sare piper alb 2 linguri pesmet fin   Mod de […]

Tocăniţă de viţel, ardelenească

Tocăniţă de viţel, ardelenească din: carne de vitel, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de rosii, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel verde, frunze de telina, sare, piper, boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2 rosii si 2 albe) 4 morcovi 1 radacina […]

Piept de pui cu sos de capere

Piept de pui cu sos de capere din: piept de pui, unt, faina, zeama de lamaie, supa de legume, capere, smantana, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 3 linguri unt 2 linguri faina 2 linguri zeama de lamaie 300 ml supa de legume 3 linguri capere 1 lingura smantana sare piper   Mod […]

Reteta zilei: Pui cu cartofi si aroma de rozmarin

Pui cu cartofi si aroma de rozmarin din: pui, lamaie, rozmarin, cartofi, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente 1 pui ½ lamaie, felii subtiri 2-3 crengute de rozmarin 1 ½ kg cartofi ulei de masline sare si piper     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 200C. Scoateti mijlocul puiului, introduceti feliile de lamaie […]

Dulceata de caise verzi cu vanilie

Dulceata de caise verzi cu vanilie din: caise, zahar, vanilie, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg caise 1 kg zahar vanilie 1/2 lamaie   Mod de preparare: Speli si oparesti caisele 10 minute cu apa clocotita, apoi le scoti si le lasi sa se scurga. In acest timp pui 1 kg de zahar cu 2 cani cu […]

Paste cu spanac si cascaval

Paste cu spanac si cascaval din: paste cochilie, spanac, rosii cherry, seminte de pin, ulei, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 12 paste cochilie 1-2 legaturi spanac 7 rosii cherry seminte de pin ulei sare si piper cascaval ras   Mod de preparare: Speli, mărunţeşti şi opăreşti spanacul, în apă cu puţină sare. Scurgi şi laşi deoparte. […]

Supa pascala

Supă din miel cu spanac

Supă din miel cu spanac din: carne de miel, spanac, macris, ceapa verde, castarveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti verzi 2 legaturi de marar sare nucsoara rasa 3-3,5 l […]

Piept de pui cu ardei gras si galuste

Piept de pui cu ardei gras si galuste din: piept de pui, ceapa, ardei gras, usturoi, bulion, condimente, ou, sare, faina, foaie de dafin, piper, cimbru, marar, patrunjel.   Ingrediente: 200 g piept de pui 3 cepe mari 2 ardei grasi (1 ardei rosu, 1 ardei galben) 3 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 […]

Praz cu carne de porc si morcovi

Praz cu carne de porc si morcovi din: muschi de porc, praz, morcovi, telina, ulei, usturoi, apa, sare, piper. Ingrediente: 600 g pulpa sau muschi de porc 3 fire praz 2 morcovi 2 tije telina 70 ml ulei 4 catei  usturoi apa sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o cureti de pielite si […]

Drob din pipote si ficat

Drob din pipote si ficat din: pipote de pui, inimi de pui, ficat de pasare, oua, ceapa verde, ceapa uscata, patrunjel, marar verde, sare, piper, foi de dafin, ulei, pesmet. Ingrediente: 1 kg pipote si inimioare de pui 500 g ficat de pasare 10 oua 2 legaturi ceapa verde 2 cepe uscate cate 2 legaturi […]

Spaghete cu sos pesto

Spaghete cu sos pesto din: spaghete, busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline, sare. Ingrediente: 300 g spaghete 2 legaturi busuioc (sau frunze de spanac) 30 g seminte de pin sau nuci 4 catei de usturoi 30 g parmezan 50 ml ulei de masline sare     Mod de preparare: Cureţi căţeii de […]

Pulpe de pui cu bere neagra

Pulpe de pui cu bere neagra din: pulpe de pui, bere negra, ulei, sare, piper, busuioc, chili, curry, boia dulce.   Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 cutie bere neagra 50 ml ulei sare piper busuioc chilli curry boia dulce   Mod de preparare: Speli bine pulpele de pui şi le usuci. Amesteci într-un bol […]

Mancare de pui sub capac de paine

Mâncare de pui sub capac de pâine

Mâncare de pui sub capac de pâine din: pulpa de pui, rosii, masline, usturoi, vin alb, ciuperci champignon, rosii deshidratate, ardei iute, patrunjel verde, frunze de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg pulpe de pui 400 g rosii 100 g masline 1 catel de usturoi 1 pahar vin alb 400 g ciuperci champignon 2 […]

Friptură de raţă cu portocale si vin

Friptură de raţă cu portocale si vin din: rata, portocale, unt, vin, sare, piper, oregano, boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 rata grasa 3 portocale 70 g unt 1 pahar vin sare piper oregano boia de ardei dulce   Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa. Apoi umpli raţa cu feliile de la o portocală […]

Fasole frecată cu mămăligă

Fasole frecată, cu mămăligă din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 300 g fasole uscata 1 ceapa mare 1 lingurita boia dulce 3 catei de usturoi 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Alegi fasolea uscată, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Când este fiartă, pui […]

Ruladă de porc cu ierburi

Ruladă de porc cu ierburi din: pulpa de porc, ceapa verde, usturoi verde, ulei, vin alb sec, usturoi, stevie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de porc 2 legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 100 ml ulei 400 ml vin alb sec 4 catei de usturoi 2 legaturi stevie 1 legatura […]

Oua umplute cu sunca de pui

Oua umplute cu sunca de pui din: oua, sunca de pui, galbenusuri, zeama de lamaie, ceapa verde, mustar, ulei, castraveciori acri, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 10 oua 400 g sunca de pui 2 galbenusuri zeama de la 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 1 lingura mustar 50 ml ulei 6 castraveciori acri sare piper […]

Tocanita de miel cu verdeata

Tocanita de miel cu verdeata din: carne de miel, morcovi, ardei gras, radacina de pastarnac, cartofi, orez, rosii, smantana, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rasol) 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 radacina de pastarnac 1 ceapa 500 g cartofi 100 g orez 2-3 rosii (100 ml suc […]

Coltunasi umpluti cu carne

Colţunaşi cu carne de pui şi sos

Colţunaşi cu carne de pui şi sos din: oua, faina, sare, carne tocata de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline, piper cu aroma de lamaie, sare, busuioc, lapte.   Ingrediente: 3 oua 400 g faina un praf de sare umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g ciuperci champignon 1 […]

Gogoşi cu mujdei de usturoi

Gogoşi cu mujdei de usturoi din: faina, apa, sare, drojdie, usturoi, ulei, zahar, sare, zeama de lamaie. Ingrediente: pentru gogosi: 300 g faina aproximativ 200 ml apa sare 1 cubulet de drojdie usturoi ulei pentru prajit 1 lingura zahar pentru mujdeiul de usturoi: 1 capatana de usturoi sare 100 ml ulei zeama de lamaie   […]

Drob cu carne de pui

Drob cu carne de pui si vita

Drob cu carne de pui si vita din: ficatei de pui, inimi de pui, pipote de pui, oua, marar, patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper. Ingrediente: 400 g ficatei de pui 400 g inimi si pipote de pui 200 g carne de vita tocata 6 oua doua legaturi de marar o legatura de patrunjel […]

Supa de marar cu galuste

Supa de marar cu galuste din: ciolan afumat, marar, ulei de floarea soarelui, smantana, faina, boia dulce, sare, piper, oua. Ingrediente: pentru supa: 1 ciolan afumat sau bucati de sunca afumata 2 legaturi marar 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml smantana 2 linguri faina alba 1 lingurita boia dulce sare si piper dupa […]

Salata cu bulgur

Salata cu bulgur din: patrunjel, menta, rosii, grau bulgur, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4-5 legaturi patrunjel 5-6 fire menta 2-3 rosii 1-2 maini de grau bulgur, preparat conform instructiunilor de pe ambalaj 1 legatura ceapa verde zeama de la 1/2 lamaie 3 linguri ulei de masline sare piper […]

Drob de pasare

Drob de curcan in aluat

Drob de curcan in aluat din: foitaj, piept de curcan, piept de curcan afumat, mazare, cascaval, ceapa, oua, galbenus, usturoi, pesmet, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g foitaj 1 piept de curcan 250 g piept de pui afumat 150 g mazare congelata 100 g cascaval 2 cepe 3 oua 1 galbenus 2 catei de usturoi […]

Salata de varza rosie cu nuci si busuioc

Salata de varza rosie cu nuci si busuioc din: varza rosie, nuci, mere, branza tou, otet, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1/2 varza rosie mare 10-14 nuci intregi 2 mere 200 g branza tofu 1 lingura otet 3 linguri ulei masline 2-3 tije busuioc sau salvie sare piper   Mod de preparare: Speli […]

Salata de cruditati cu mere

Salata de cruditati cu mere din: telina, morcovi, zeama de lamaie, mere, maioneza vegetala, patrunjel. Ingrediente: 2 teline mijlocii 2 morcovi zeama de la o lamaie 2 mere 4 linguri maioneza vegetala sare pentru decor: 1 mar cateva fire patrunjel   Mod de preparare: Speli ţelinele şi morcovii, le cureţi de coajă, le tai bucăţi […]

Orez cu ardei gras, ceapa si rosii

Orez cu ardei gras, ceapa si rosii din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, orez, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi 1 ceapa mare 2 rosii 200 ml ulei 250 g orez sare piper 2-3 linguri patrunjel tocat fin   Mod de preparare: Cureţi ardeii graşi, ceapa şi dovleceii. Ceapa o tai […]