Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita

Sarmale de post in foi de vita din: frunze vita, orez, hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi, sare. Ingrediente: 60 frunze vita 300 g orez 300 g hribi uscati (sau ciuperci) 4 cepe mijlocii 1 lingura menta uscata, bine maruntita 2 linguri bulion 2-3 rosii 200 ml ulei 2-3 morcovi 1 lingura sare   […]

Reteta zilei: Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala

Piept de pui la tigaie cu aroma de portocala din: piept de pui, unt, portocale, suc de portocala, coaja de portoacla, smantana, vin alb, sare, piper.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui 3 linguri unt 2 portocale, feliate ½ ceasca suc de portocale 1 lingura de coaja de portocala ¾ cana smantana ¼ ceasca […]

Pui cu ardei iute si verdeata

Pui cu ardei iute si verdeata din: pui, ceapa verde, ardei grasi, sos de soia, ardie iuti, verdeata, sare, ulei. Ingrediente: un pui 3 legaturi ceapa verde 2 ardei grasi rosii 2 linguri sos de soia 2 ardei iuti verdeata, dupa gust sare o lingura ulei   Mod de preparare: Ceapa se spală, apoi se […]

Bors de pui cu mazare boabe

Bors de pui cu mazare boabe din: pui, mazare, ceapa, bors, sare, leustean verde, salata, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 500 g mazare 1 ceapa 500 ml bors sare leustean verde tocat 1 salata ulei   Mod de preparare: Bors de pui cu mazare boabe: Se spala puiul, se taie bucati care se rumenesc in ulei. […]

Tarta cu tofu si spanac

Tarta cu tofu si spanac din: apa, faina, sare, ulei, conopida, spanac, ceapa verde, usturoi, faina, marar, patrunjel, branza tofu, smantana vegetala, sare, piper. Ingrediente: pentru aluat: 75 ml apa 300 g faina sare 50 ml ulei pentru umplutura: 1/2 conopida 400 g spanac 1 legatura ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingura faina […]

Tigaie cu legume

Tigaie cu legume din: conopida, rosii, ceapa, ardei grasi, ardei iuti, patrunjel, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg conopida 3-4 rosii 2 cepe 2 ardei grasi rosii 2 ardei iuti 1 legatura patrunjel sare ulei   Mod de preparare: Fierbi conopi­da în apă cu sare, o desfaci în bucheţe­le şi o laşi la scurs. Ceapa o […]

Hribi picanti cu usturoi si busuioc

Hribi picanti cu usturoi si busuioc din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde, zahar, otet, ulei, usturoi, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 10-12 hribi mari 2 rosii 1 ardei gras 1 salata verde 1 lingura zahar 2 linguri otet 2 linguri ulei 4-5 catei usturoi sare piper 5-6 frunze busuioc verde   Mod de preparare: […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat din: crenvursti, ou, ulei, praf de copt, apa minerala, sare, faina. Ingrediente: 6 crenvursti 1 ou pentru aluat: 15 linguri ulei 1 praf de copt 15 linguri apa minerala sare faina cat cuprinde   Mod de preparare: Intr-un bol pui uleiul, lingurile de apă minerală, praful de copt, sarea şi făina. Frămânţi […]

Ciorba de peste a la grec

Ciorba de peste a la grec din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, ulei, patrunjel verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 600 g stavrid 1 ou 1 morcov 2 cartofi 1 ceapa 1 telina 1 lamaie 50 ml ulei patrunjel verde 1 lingura smantana sare piper   Mod de preparare: Speli peştele şi îl dai […]

Cartofi picanţi la cuptor

Cartofi picanţi la cuptor din: cartofi, ceapa, marar, ulei, sare, piper, boia de ardei iute, cascaval, vegetal. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 1 legatura marar 3 linguri ulei sare piper 1/2 lingurita boia de ardei iute pentru decor: 50 g cascaval vegetal   Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coa­jă şi-i tai […]

Supa de linte cu legume si verdeata

Supa de linte cu legume si verdeata din: linte, ceapa, radacina de patrunjel, morcov, ulei de floarea soarelui, cimbru, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g linte 1 ceapa medie 1 radacina patrunjel 1 morcov 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 1 fir cimbru 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Alegi lintea, o speli în […]

Pui la cuptor cu cimbru

Pui la cuptor cu cimbru din: pulpe de pui, ceapa verde, ceapa uscata, cimbru, lamaie, masline, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 legaturi ceapa verde o ceapa usacata cimbru 2 lamai 100 g masline 3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală, se şterge cu un […]

Reteta zilei: Tocana de pui pe pat de orez

Tocana de pui pe pat de orez din: piept d epui, carnati, ardei copt, ceapa, ulei de masline, usturoi, condimente, supa de pui, crema de branza, ceapa verde, orez   Ingrediente: 2 bucati piept de pui dezosat, cuburi 8 carnati, felii l 1 borcan ardei copt, maruntit 1 ceapa, tocata 2 lingurite ulei de masline […]

Supa crema de ciuperci cu verdeata

Supa crema de ciuperci cu verdeata din: ciuperci, ceapa, morcov, cartofi, ulei, faina, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 3 cepe 1 morcov 3 cartofi 50 ml ulei 3 linguri faina 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Pui o ceapă şi morcovul la fiert într-o oală cu 3 l […]

Reteta zilei: Nuggets de pui in crusta de faina de migdale

Nuggets de pui in crusta de faina de migdale din: piept de pui, ulei de masline, faina de migdale, boia de ardei, condimente, sare, piper. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea […]

Chec picant cu piept de pui

Chec cu pui si fructe

Chec cu pui si fructe din: piept de pui, caise uscate, ceapa, unt, tarhon, sare, piper, oua, faina, praf de copt, unt, smantana, cascaval. Ingrediente: 2 piepti fierti de pui 200 g caise uscate 2 cepe mici 20 g unt 4 crengute tarhon sare piper pentru aluat: 3 oua 200 g faina un plic praf […]

Drob cu branza de oaie si legume

Drob cu branza de oaie si legume: organe de miel, pipote de pui, pateu de ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde, oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, branza de oaie, pesmet, ardei gras rosu, ardei gras galben. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi, plamani, splina, inima) sau 600 g ficatei […]

Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

Chiftele de pui cu dovlecel

Chiftele de pui cu dovlecel din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usturoi, ou, lapte, paine, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 dovlecel 1/2 ceapa 4 catei de usturoi 1 ou 100 ml lapte 3 felii de paine 1/2 legatura de patrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Curăţă dovlecelul […]

Pui cu ciuperci şi sos de muştar

Pui cu ciuperci şi sos de muştar din: piept de pui, ciuperci, usturoi, smantana, mustar iute, sare, piper, lamaie, vin alb, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 cana ciuperci 5 catei de usturoi 200 g smantana 2 linguri mustar iute sare piper 1 lamaie 50 ml vin alb 2 linguri ulei   Mod de […]

Ciorba deasa cu legume

Ciorba deasa de legume cu busuioc

Ciorba deasa de legume cu busuioc din: ceapa, ardei gras, cartofi, morcov, fasole verde, rosii, varza, ulei, patrunjel, lamaie, paste fainoase, sare, piper, busuioc verde, cascaval vegetal. Ingrediente: 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 ardei rgas galben 2 cartofi 1 morcov 150 g fasole verde 2 rosii 1/4 varza mica 3 linguri ulei pentru […]

Supa de ceapa cu nucsoara

Supa de ceapa cu nucsoara din: ceapa, ulei, supa de legume, faina, cascaval vegetal, paine alba, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe 3 linguri ulei 1/2 l supa legume 1 lingura faina 100 g cascaval vegetal ras 4 felii paine alba 1 varf cutit nucsoara sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai […]

Bors de fasole cu ceapa

Bors de fasole cu ceapa din: fasole uscata, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, bulion, bors, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 1 ceapa 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 1 rosie sau bulion 1 l bors leustean verde sau uscat sare   Mod de preparare: Alegi fasolea bob cu bob, o speli […]

Salata de cartofi cu crenvursti

Salata cu cartofi si crenvursti

Salata cu cartofi si crenvursti din: crenvursti, porumb, morcov, mazare, iaurt, mustar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 crenvursti 100 g porumb fiert 1 morcov 50 g mazare 2 linguri iaurt 1 lingurita mustar patrunjel 2 cartofi sare piper   Mod de preparare: Fierbi crenvurstii si oparesti mazarea. Cureti morcovul si cartofii de coaja, ii speli, […]

Salata de legume cu porumb si maioneza

Salata de legume cu porumb si maioneza din: morcovi, cartofi, mazare, sunca, castraveti murati, porumb, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 cartofi 200 g mazare din conserva 200 g sunca 3-4 castraveti murati 100 g porumb fiert maioneza sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli morcovii şi cartofii şi îi’ pui la […]

Salata cu pastrama

Salata cu pastrama de pui si legume

Salata cu pastrama de pui si legume din: pastrama din piept de pui, ridichi, salata verde, oua, ardei gras, castravete, ceapa verde, masline, maioneza, zeama de lamaie, rosie, sare, piper.   Ingrediente: 200 g pastrama piept de pui 1 legatura ridichi 1 salata verde 2 oua 1 ardei gras rosu 1 castravete 2-3 fire ceapa […]

Salata de pui cu ananas si ardei iute

Salata de pui cu ananas si ardei iute din: ananas, piept de pui, ceapa rosie, mix de salata, coriandru, rosii cherry, ardei iute, otet din vin alb, sos dulce de ardei iute. Ingrediente: 150 g de ananas circa 150 g piept de pui gatit si feliat 1 ceapa rosie mica, taiata in doua si feliata […]

Supă de pui cu verzişoare

Supă de pui cu verzişoare din: aripioare de pui, morcov, radacina de pastarnac, telina, ceapa, turmenic, cartofi, varza de bruxelles, sare, piper, ardei. Ingrediente: 300 g aripioare de pui 1 morcov 1 radacina mica de pastarnac 1 felie de telina 1 ceapa 1/2 lingurita turmenic 2 cartofi 12-15 verzisoare de Bruxelles sare piper 1 ardei […]

Cosulete de pui umplute cu sunca

Cosulete de pui umplute

Cosulete de pui umplute din: piept de pui file, cascaval, sunca, bere, mustar, suc de rosii, usturoi, sare, piper, boia dulce, ulei. Ingrediente: 400 g piept de pui file 100 g cascaval 100 g sunca 250 ml bere 1 lingura mustar 3 linguri suc de rosii 2 catei de usturoi sare piper negru macinat boia […]

Ruladă cu spanac si susan

Ruladă cu spanac si susan din: piept de pui file, condimente, spanac, ardei, morcovi, parmezan, seminte de susan, ulei de susan, sare, ianibahar. Ingrediente: 1 piept de pui file condimente pentru carnea de pasare 300 g spanac congelat 1 ardei mic 3 morcovi 3 linguri parmezan ras 4 linguri seminte de susan 2 linguri ulei […]

Ciorba de pui cu lamaie

Ciorba de pui cu lamaie din: pui, faina, lamaie, busuioc verde, sare, suc de rosii, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 1 lingurita cu faina 1/4 lamaie 1 fir de busuioc verde sare 500 ml suc de rosii 2 linguriţe cu ulei   Mod de preparare: Se spala puiul, se taie bucati, se rumeneste in ulei. Ca […]

Pui la grătar cu broccoli

Pui la grătar cu broccoli din: piept de pui, broccoli, ardei gras, ulei, condimente, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 1 piept de pui 450 g broccoli 1 ardei gras rosu 3-4 linguri ulei 1 lingura condimente din legume uscate sare piper pentru salata: 1 salata verde 1/2 ceapa […]

Pui cu sos meridional

Pui cu sos meridional din: pui, ulei, ceapa, cartofi, rosii, usturoi, suc de rosii, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 1/2 pui 3 linguri cu ulei 1 ceapa 4 cartofi 2 rosii 1 fir de usturoi 1 pahar mic cu suc de rosii sare piper boabe verdeata tocata Mod de preparare: Se spala puiul, se curata bine, […]