Pui cu ciuperci si rozmarin

Pui cu ciuperci si rozmarin din: pulpe de pui, ceapa, ciuperci, rosii, rozmarin, ulei, sare, piper asortat. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4-5 cepe mici 10 ciuperci 6 roşii mari 1 crenguta rozmarin 4-5 linguri ulei sare piper asortat   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pulpele de pui, se pârlesc puţin pe flacără, se dau cu sare şi […]

Reteta zilei: Frigarui de pui in sos teriyaki – Reteta usor de preparat

Frigarui de pui in sos teriyaki – Reteta usor de preparat – o alegere delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru o cină rapidă și savuroasă. Sosul teriyaki, cu gustul său dulce, sărat și puțin picant, se potrivește perfect cu puiul fraged, iar gătirea pe grătar sau la tigaie adaugă o aromă afumată și o […]

Salata de morcovi si praz

Salata de morcovi si praz din: morcovi, varza, praz, zeama de lamaie, ulei extravirgin de masline, otet balsamic, sare, piper alb. Ingrediente: 2 morcovi mari 1 varza mica 1 varza rosie mica 1 fir de praz 1 lingura zeama de lamaie pentru dressing: 5 linguri ulei extravirgin de masline 3 linguri otet de mere si […]

Pulpe de pui cu soia si mango

Pulpe de pui cu soia si mango din: pulpe superioare de pui, unt, ulei de masline, sos de soia, apa, patrunjel, mango, ceapa, usturoi, sare, piper, zahar.   Ingrediente: 600 g pulpe superioare dezosate 50 g unt 2-3 linguri ulei de măsline 3-4 lingurite sos de soia 200 ml apă 1 legatura pătrunjel 3 fructe mango 2 cepe 2-3 căței de usturoi  sare  piper […]

Supă-cremă de legume cu file de macrou afumat

Supă-cremă de legume cu file de macrou afumat din: linte rosie, macrou afumat, supa de legume, cartofi, ardei gras, ceapa, morcov, tulpina de apio, mazare, ulei de masline, sare, boia. Ingrediente: 200 g linte rosie 250 g file macrou usor afumat 1 l de apa sau supa de legume 2 cartofi de marime medie 1 […]

Piept de pui cu parmezan si ciuperci

Piept de pui cu parmezan si ciuperci  din: piept de pui, sare, bacon, unt, piper, parmezan, pesmet, patrunjel. Ingrediente: 800 g piept de pui sare 8 felii bacon 100 g unt piper 50 g parmezan 50 g pesmet 1-2 legaturi pătrunjel   Mod de preparare: Se trece pieptul de pui printr-un jet de apă, se lasă câteva minute în sită, se […]

Salata de hrisca si merisor

Salata de hrisca si merisor din: boabe de hrisca, fistic, merisor, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 190 g boabe de hrsica 2 linguri de fistic, curatat 80 g merisor uscat 1 lingura de ulei de masline extravirgin 60 ml suc de lamaie 3 linguri de patrunjel proaspat, tocat Mod de preparare: […]

Supa de legume cu paste scurte

Supa de legume cu paste scurte din: morcovi, ceapa, cartofi, dovlecel, telina, ardie grasi, paste scurte, patrunjel, rosii, cascaval de post, ulei, sare, condiment vegetal, suc de rosii. Ingrediente: 3-4 morcovi 1 ceapa 2-3 cartofi 1 dovlecel 1 telina 2 ardei grasi 50-60 g paste scurte 3-4 rosii 1 legatura patrunjel 100-150 g cascaval de […]

Sardine cu verdeata

Sardine cu verdeata din: sardine, paine prajita, patrunjel verde, lamaie, portocala, ceapa, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 8 sardine 3 felii paine prajita 1/2 legatura patrunjel verde 1 lamaie mare 1 portocala 1 ceapa 5 linguri ulei de masline sare piper negru macinat Mod de preparare: Pregăteşti umplutura: fărâmiţezi pâinea prăjită şi o amesteci […]

Reteta zilei: Sandwich cu piept de pui, bacon si branza

Sandwich cu piept de pui, bacon si branza din: paine, unt, piept de pui, mustar picant, branza cheddar, bacon.   Ingrediente: 8 felii de paine 4 linguri de unt 2 bucati piept de pui, taiat pe jumatate mustar picant 4 felii branza cheddar 8 felii de bacon, prajit   Mod de preparare: Prajiti pieptul de […]

Supă de legume şi arpacaş

Supă de legume şi arpacaş din: ciuperci uscate, ulei de masline, file de piept de pui, arpacas, varza de bruxelles, morcovi, telina, mazare, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 mana ciuperci uscate 20 ml ulei de masline 300 g file de piept de pui (fara piele) 100 g arpacas 400 g amestec de legume congelate (varza […]

Aripi de pui cu cartofi

Aripi de pui cu cartofi din: aripi de pui, unt, bere blonda, sare, piper, cartofi, ceapa, ulei, ceapa verde. Ingrediente: 8 aripi de pui 100 g unt o cutie bere blonda sare piper pentru garnitura: 5-6 cartofi o ceapa 2 linguri ulei ceapa verde   Mod de preparare: Se pun cartofii la fiert în apă. […]

Ciocanele de pui cu susan

Ciocanele de pui cu susan din: pulpe de pui, susan, sare, piper, oua, ulei, faina. Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui 200 g susan sare piper 2 oua ulei faina   Mod de preparare: Pulpele de pui le condimentezi cu sare, piper si le dai prin ou batut si faina, apoi prin susan. Le pui […]

Tort cu crema de cacao si rom

Tort cu crema de cacao si rom din: oua, amidon, faina, praf de copt, zahar, ulei, rom, nuca de cocos, lamaie, sare, margarina, coniac, frisca. Ingrediente pentru blat: 4 oua 100 g amidon 240 g faina 1 lingurita praf de copt 100 g zahar 50 g ulei 2 plicuri de zahar vanilat 1 fiola de […]

Musaca de piure cu pui

Musaca de piure cu pui din: piept de pui, cartofi, margarina, lapte, ardei gras, cascaval, ceapa. Ingrediente: 1 piept pui 1 kg cartofi 3 linguri margarina 1 pahar lapte 1 ardei gras rosu 200 g cascaval 1 ceapa   Mod de preparare: Prepari piureul din cartofi cu 2 linguri margarina si lapte. Toci ceapa marunt […]

Lasagna cu broccoli si cascaval

Lasagna cu broccoli si cascaval din: foid e lasagna, ou, smantana, broccoli, cascaval, nucsoara, faina, lapte, usturoi, margarina, sare, ulei de masline. Ingrediente: 150 g foi de lasagna 1 ou 100 g smantana 300 g broccoli 150 g cascaval 1 varf de cutit de nucsoara 3 linguri faina 200 ml lapte 2 catei de usturoi […]

Piept de pui cu broccoli si ardei capia

Piept de pui cu broccoli si ardei capia din: piept d epui, ceapa, ardei capia, ciuperci, smantana, broccoli. Ingrediente: 100 g piept de pui 1 ceapa 1 ardei capia 4-5 ciuperci 100 g smantana 1 broccoli   Mod de preparare: Cureti ceapa, o speli si o tai marunt. Apoi o calesti putin, dupa care adaugi […]

Fasole cu os afumat

Fasole cu os afumat din: fasole uscata, morcov, ardei, ceapa, faina, bulion, os afumat, ulei, leustean, concentrat de legume. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscata 1 morcov 1 ardei 3 cepe 1 lingura faina 1 lingura bulion 1 os afumat ulei leustean verde sau uscat 2 cuburi concentrat de legume Mod de preparare: Alegi fasolea si […]

Ospat cu carne de vanat

Ospatul cu carne de vanat din: carne de vanat, aluat de paine, ciuperci, ulei, bulion, smantana, telina, morcovi, ceapa, cartofi, ou, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 600 g carne de vanat 500 g aluat de paine 200 g ciuperci 100 ml ulei 30 g bulion 100 g smantana 100 g telina 100 g morcovi 100 g […]

Tochitura dragosloveana

Sandvis cu piept de pui si salata verde

Sandvis cu piept de pui si salata verde din: lipie, piept de pasare, rosii, salata verde, sare, piper, branza topita, maioneza, margarina. Ingrediente: 1 lipie proaspata 200 g piept de pasare fiert si dat prin masina de tocat 3 rosii 3 foi salata verde sare si piper, dupa gust 1 baton de branza topita 2 […]

Gasca salbatica cu masline, arpagic si napi

Paine cu broccoli

Paine cu broccoli din: unt, broccoli, faina, oua, praf de copt, sofran, sare, unt. Ingrediente: 375 g unt topit 600 g broccoli 350 g faina 8 oua 80 g zahar 5 g praf de copt 4 g sofran sare unt pentru uns tava Mod de preparare: Lasi ouale la temperatura camerei, timp de 3-5 ore. […]

Rata cu masline si suc de rosii

Rata cu masline si suc de rosii din: rata, ceapa, ulei, faina, vin alb, foaie de dafin, boabe de piper, lamaie, suc de rosii, masline. Ingrediente: 1 rata 2 cepe 4 linguri ulei 1/2 lingurita faina 1/2 pahar cu vin alb 1 foaie de dafin 3-4 boabe de piper 2-3 felii de lamaie curatata 1/2 […]

Coaste de vita dulci-picante

Coaste de vita dulci-picante din: coaste de vita, bere, sos de soia, katchup, foid e dafin, piper boabe, ghimbir. Ingrediente: 1 kg coaste de vita 1 l bere 100 ml sos de soia ketchup dulce foi de dafin piper boabe ghimbir Mod de preparare: Fierbi coastele in bere impreuna cu cateva foi de dafin si […]

Omleta dulce

Omleta dulce din: oua, unt, lapte, faina, mere, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 lingura de unt netopit 1 cescuta cu lapte 1 lingura cu faina 2-3 mere 1 lingura zahar coaja rasa de lamaie scortisoara Mod de preparare: Intr-un castron bati galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie si putina sare. Adaugi […]

Chec aperitiv cu ciuperci

Chec aperitiv cu ciuperci din: oua, faina, ciuperci, sunca de pui, cascaval, masline, unt, sare, cimbru. Ingrediente: 6 oua 8 linguri faina 300 g ciuperci 200 g sunca de pui 200 g cascaval 300 g masline fara samburi 100 g unt sare 2-3 crengute de cimbru Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala in […]

Ciocolata de casa in foaie de napolitana

Ciocolata de casa in foaie de napolitana din: zahar, foi de napolitane, lapte praf, unt, apa, cacao. Ingrediente: 1 kg zahar 1 pachet foi de napolitane 500 g lapte praf 1/2 pachet unt sau margarina 200 ml apa 2-3 linguri de cacao Mod de preparare: Pui intr-un ceaun apa cu zaharul, amesteci pana se dizolva […]

Salata de conopida si zucchini

Salata de conopida si zucchini din: conopida, zucchini, ceapa verde, masline, suc de portocale, ulei, otet, tarhon, coaja de portocala, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 250 g conopida 250 g zucchini taiati cubulete 3 cepe verzi 10 masline 25 ml ulei 25 ml suc de portocale 1/2 lingurita otet 1/4 lingurita tarhon 1/2 lingurita coaja […]

Frigarui picante cu carne de pui

Frigariu picante cu carne de pui din: ceapa, ardei capia, ardei iute, sare, piper, boia, coniac, otet balsamic, marar, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 4 cepe 5-6 ardei capia 2 ardei iuţi sare piper boia dulce şi iute 2-3 linguri coniac oţet balsamic 1-2 legaturi mărar 4 roşii 3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui […]

Piept de pui cu ardei gras si sos

Piept de pui cu ardei gras si sos din: ulei, ceapa, usturoi, zahar, pasta picanta chipotle, rosii decojite, piept de pui, ardei gras, coriandru verde.   Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa 3 catei de usturoi 1/2 lingura zahar 1 lingurita pasta picanta Chipotle (produs mexican din ardei afumati – se poate folosi si bulion […]

Piept de pui la gratar – reteta gustoasa

Piept de pui la gratar din: otet din cidru de mere, mustar, usturoi, suc de lime, lamaie, zahar brun, sare, piper, ulei de masline, piept de pui.   Ingrediente: 1/4 ceasca de otet din cidru de mere 3 linguri de mustar (nu foarte fin) 3 catei de usturoi sucul de la o lime si de […]

Supa cu carne de pui si curcan

Supa cu carne de pui si curcan din: piept de pui, ceapa, carne tocata de curcan, linte, apa, orz, concentrat de pui, naut, spanac, ulei, suc de rosii, patrunjel.   Ingrediente: 1/2 piept de pui 1 ceapă 200 g carne tocată de curcan 250 g linte 1 litru apă 125 g orz 900 ml supă din concentrat de pui 500 g năut conservat […]

Tortilla cu pui si avocado

Tortilla cu pui si avocado din: avocado, foi de tortila, piept de pui, rosii, crema de branza, chimen, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 4 foi de tortilla 1 piept de pui 2 rosii 75 g crema de branza 50 g unt 1 lingura cu chimen sare piper   Mod de preparare: Freacă untul cu […]