Terină de peşte

Terină cu peşte si verdeaţă

Terină cu peşte si verdeaţă din: file de peste alb, albusuri, patrunjel, smantana, ceapa verde, ulei, boia, sare, piper alb. Ingrediente: 600 g file de peste alb 3 albusuri 1 legatura patrunjel 400 ml smantana dulce pentru gatit 1 legatura codite de ceapa verde 10 ml ulei boia sare piper alb macinat   Mod de […]

Fasole verde cu usturoi si cartofi natur

Fasole verde cu usturoi şi cartofi natur din: fasole verde, cartofi, ceapa, marar, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg cartofi noi 2 cepe 1 legatura marar 4 catei de usturoi 50 g ulei de floarea soarelui sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Speli fasolea […]

Prajituri de Pasti

Prajitura cu rubarba si gris

Prajitura cu rubarba si gris din: oua, margarina, zahar, lapte, zahar vanilat, praf de copt, faina, gris, rubarba. Ingrediente: 4 oua 1/2 pachet margarina 400 g zahar 300 ml lapte batut 1 plic zahar vanilat 1 praf de copt dizolvat in otet faina cat cuprinde 2-3 linguri gris 1 farfurie cu varf cu rubarba, curatata […]

Merluciu cu telina si rosii

Merluciu cu telină si roşii

Merluciu cu telină si roşii din: telina, merluciu, rosii, pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru. Ingrediente: 500 g telina 4 bucati de trunchi de merluciu a cate 150 g 4 rosii 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita cimbru uscat   Mod de preparare: Speli trunchiurile de merluciu, […]

Salata racoritoare cu ridichi

Salata racoritoare cu ridichi din: oua, ridichi, rosii, ceapa verde, porumb, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 oua fierte 5-6 ridichi 2 rosii 3 fire de ceapa verde 4-5 linguri de porumb smantana patrunjel sare piper Mod de preparare: Speli, cureti, feliezi, tai cubulete legumele. Amesteci cu porumbul si cu oualele fierte feliate. Pui sare […]

Miniomlete cu verdeata

Miniomlete cu verdeata din: oua, lapte, sunca de pui, patrunjel, marar, ulei de masline, faina, rosii, sare, piper. Ingrediente: 6 oua 100 ml lapte 80 g sunca de pui patrunjel sau marar ulei de masline 50 g faina 2 rosii sare piper Mod de preparare: Bati ouale cu sare, piper si faina. Treptat, torni laptele, […]

Specialitate de pui cu legume

Specialitate de pui cu legume din: piept de pui, morcovi, cartofi, mazare, cascaval, seminte de susan, piper, cimbru, delikat, unt, oua. Ingrediente: 2 piepti de pui fara os 500 g morcovi 500 g cartofi 200 g mazare din conserva 200 g cascaval seminte de susan piper cimbru 2-3 linguri delikat o lingura unt 2 oua […]

Rulada cu stevie

Rulada cu stevie din: apa, ulei, delikat, faina, stevie, ceapa, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 ceasca de apa 1 ceasca de ulei delikat faina cat cuprinde Ingrediente pentru umplutura: 3-4 legaturi se stevie 2 cepe calite sare piper marar Mod de preparare: Faci o foaie din ingredientele de mai sus si o intinzi cu o […]

Ciorba radauteana cu ardei iute si smantana

Ciorba radauteana cu ardei iute si smantana din: pui, morcovi, ceapa, telina, sare, galbenusuri, smantana, ardei iute. Ingrediente: 1 si 1/2 pui 3 morcovi 3 cepe 1 telina medie sare Pentru dres: 3 galbenusuri 250 g smantana Pentru servit: smantana ardei iute   Mod de preparare: Carnea porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe […]

Tochitura bucovineana

Tochitura cu slanina si ardei iute

Tochitura cu slanina si ardei iute din: pulpa de porc, ficat, carnati afumat, rinichi, slanina, oua, usturoi, ardei iute, branza, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1/2 kg ficat 1 carnat afumat 1 rinichi 1 fasie slanina 6-10 oua 1 capatana de usturoi 1 ardei iute 4-5 linguri branza framantata sau de […]

Frigarui de pui cu castraveti si rosii

Frigarui de pui cu castraveti si rosii din: piept de pui, ridichii, rosie, castarvete, boia de ardei iute, sare de mare, piper, nucsoara, sos de rosii cu busuioc. Ingrediente: 100 g piept de pui 2 ridichii 1 rosie 50 g castravete 5 g boia de ardei iute sare de mare piper negru 5 g nucsoara […]

Taitei cu pui, ardei iute si ceapa verde

Taitei cu pui, ardei iute si ceapa verde din: taitei cu ou, ulei, usturoi, ceapa, ardei iute, ghimbir, coriandru, piept de pui, praf de chilli, curry, sos de soia, sos de stridii, supa de pasare, ardei gras, ceapa verde, germeni de soia, sare, oua. Ingrediente: 250 g taitei cu ou 4 linguri ulei 3-4 catei […]

Pui la cuptor cu legume si usturoi

Pui la cuptor cu legume si usturoi din: pui, morcov, fasole verde, cartof, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, oregano, cimbru, sare, patrunjel. Ingrediente: un pui un morcov 50 g fasole verde un cartof un ardei gras o ceapa un catel de usturoi ulei de masline oregano cimbru sare un fir de patrunjel Mod […]

Chiftelute la gratar cu sos

Chiftelute la gratar cu sos din: carne tocata de pui, ceapa, usturoi, delikat, sare, piper, nuca macinata, ou, marar, patrunjel, miere, sos de soia, cimbru, ulei de masline. Ingrediente: 600 g carne tocata de pui o legatura ceapa 2 fire usturoi 2 lingurite delikat sare piper 100 g nuca macinata un ou o legatura marar […]

Detoxifierea de primavara (Sfaturi eficiente pentru eliminarea toxinelor din organism)

Detoxifierea de primavara (Sfaturi eficiente pentru eliminarea toxinelor din organism). Pentru a preîntâmpina instalarea asteniei de primăvară se recomandă detoxifierea organismului, din timp, aşa încât primele raze de soare să ne găsească energici, cu un tonus fizic şi psihic optim pentru a face faţă schimbării anotimpului. Aşadar, în primele zile de primăvară şi chiar pe […]

Reteta zilei: Chiftele marinate cu sos aromat

Chiftele marinate cu sos aromat din: carne tocata de pui, orez fiert, ou, ceapa, usturoi, sare, piper, faina, ulei, unt, faina, supa de pui, smantana, boia, patrunjel.   Ingrediente pentru chiftele: 1 kg carne tocata de pui 1 cana de orez fiert 1 ou 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi, pisat ½ lingurita de […]

Budinca de peste cu verdeata

Budinca de cartofi si peste

Budinca de cartofi si peste din: cartofi, somon, ulei de floarea soarelui, spanac, lamaie, smantana, ou, parmezan, nucsoara, piper alb, unt, sare, marar. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 300 g somon 1 lingura ulei de floarea soarelui 200 g spanac 1/2 lamaie 250 ml smantana pentru gatit 1 ou 1 lingura parmezan ras nucsoara piper […]

Salată norvegiană cu caşcaval

Salată norvegiană cu caşcaval: caşcaval, cartofi, ouă, linguri făină, piept de pui, ulei, sare, piper, cimbru, pesmet, morcovi, gogoşar, linguriţă muştar picant, salată verde. Ingrediente: 250 g caşcaval 2 cartofi 4 ouă 3 linguri făină 1 piept de pui potrivit ca mărime ulei pentru prăjit sare piper cimbru pesmet 2 morcovi 1 gogoşar 1 linguriţă […]

Cotlet umplut cu carnaţi

Cotlet umplut cu cârnaţi: cotlet de miel, cârnaţi subţiri (cabanos), ulei, ceapă, căţei usturoi,legătură morcovi  sau 1 morcov mai mare, sare, mărar verde. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 1 kg cârnaţi subţiri (cabanos) ulei 1 ceapă 2 căţei usturoi 1 legătură morcovi  sau 1 morcov mai mare sare mărar verde   Mod de preparare: […]

Muschi de vita la gratar cu legume

Muschi de vita la gratar cu legume: ceapa, usturoi, cartofi, ulei de masline, otet, patrunjel, sare, piper, muschi de vita, sos Worcester. Ingrediente: 500 g ceapă tocată mare 2 căpăţâni de usturoi curăţate 8 cartofi de rnărime mică sau medie 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă oţet 2 linguri pătr-unjel proas­păt tocat sare piper […]

Morcovi la cuptor cu usturoi si miere

Morcovi la cuptor cu usturoi si miere:1 kg morcovi, 4 portacale, 4 căţei de usturoi, 5 linguiri ulei, cimbru, 2 linguri de miere, 1 linguriţă de seminţe de chimen, sare, piper. Ingrediente: 1 kg morcovi 4 portacale 4 căţei de usturoi 5 linguiri ulei cimbru 2 linguri de miere 1 linguriţă de seminţe de chimen […]

Pachetele de varza umplute cu file de peste

Pachetele de varza umplute cu file de peste din: foi de varza, file de peste, zeama de lamaie, ceapa, ulei, ou, morcovi, smantana, sare, piper, seminte de coriandru, orez, supa de legume, bors. Ingrediente: 16 foi mari de varza 500 g file de peste 2 linguri zeama de lamaie 4 cepe 40 ml ulei 1 […]

Aripioare de pui cu cartofi la cuptor

Aripioare de pui cu cartofi la cuptor din: condimente cajun, ulei, coaja de lime, zeama de lime, cartofi, aripioare de pui. Ingrediente: 1 linguri de condimente cajun 2 linguri de ulei coaja rasa si zeama de la 1 lime 750 g de cartofi mari, taiati sub forma de bastonase 1 kg aripioare de pui   […]

Salata de ciuperci cu rosii si ceapa

Salata de ciuperci cu rosii si ceapa din: ciuperci, rosii, ceapa rosie, ulei de dovleac, radacina de telina, sare. Ingrediente: 8 ciuperci (circa 300 g) 150 g rosii mici 2 cepe rosii 30 ml ulei de dovleac 1 radacina de telina sare   Mod de preparare: Cureţi ciupercile de pieliţă, le pui în strecurătoare, le […]

Ciorba radauteana cu usturoi si smantana

Ciorba radauteana cu usturoi si smantana din: pulpe de pui, morcov, pastarnac, telina, ardei capia, ceapa, usturoi, patrunjel, galbenus de ou, smantana, sare, piper. Ciorba radauteana este o delicioasa supa traditionala romaneasca, cunoscuta pentru savoarea sa unica.   Ingrediente: pulpe de pui morcov pastarnac telina ardei capia ceapa usturoi patrunjel tocat gslbenus de ou smantana […]

Ciocanele picante de pui

Ciocanele picante cu salata

Ciocanele picante cu salata din: ciocanele de pui, cimbru, boia de ardei, ulei, seminte de coriandru, sare, piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 lingurita rasa cimbru 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita boia de ardei iute 50 ml ulei 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate sare piper   Mod de preparare: […]

Peşte şi icre crude la capac

Peste umplut cu icre

Peste umplut cu icre din: peste, cascaval, pesmet, icre, oua fierte, ceapa verde, unt, sprot afumat, masline fara samburi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 peste mare 50 g cascaval ras 3-4 linguri cu pesmet 50 g icre 2-3 oua fierte 3-4 fire de ceapa verde 50 g unt 1 conserva cu sprot afumat 200 […]

Mingiute cu susan

Mingiute cu susan din: carne tocata de pui, pesmet, ceapa, morcov, ou, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper, susan, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 3 linguri cu pesmet 1 ceapa 1 morcov 1 ou 3-4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel cimbru, sare, piper susan ulei Mod de preparare: Intr-un castron, amesteca […]

Pui cu naut

Pui cu naut din: pulpe superioare, naut, vanata, dovlecel, rosii cherry, vin alb, ceapa, usturoi, cimbru uscat, ulei, sare, piper. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o […]

Pui aromat cu usturoi

Pui aromat cu usturoi din: pui, lamaie, usturoi, rozmarin, bere, boia dulce, boia iute, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1/2 pui 1 lamaie 1 1/2 capatana de usturoi 2 crengute de rozmarin 250 ml bere 1 lingura cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute 1 lingurita cu sare 2 lingurite cu piper ulei Mod de […]

Conopida cu orez

Salata de pui cu orez si conopida

Salata de pui cu orez si conopida din: piept de pui, orez, conopida, morcov, sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline, alune. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g orez 200 g conopidă 1 morcov sare piper zeamă de lămâie 3-4 linguri ulei de măsline 100 g alune prăjite   Mod de preparare: Se spală pieptul de pui, se […]

Piept de pui in sos de patrunjel

Piept de pui in sos de patrunjel din: fileuri de piept de pui, faina, ulei, patrunjel verde, fileuri de sardele, sare, piper, ceapa de apa, usturoi, capere, suc de lamaie.   Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui 4 linguri fiana 100 ml ulei 150 g patrunjel verde 2 fileuri de sardele sare piper 2 […]