Pui condimentat

Pui condimentat din: pui, pasta harissa, ulei de masline, seminte de chimen, seminte de coriandru, pasta tahina, iaurt, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: un pui de 1,4 kg 1 lingura pasta harissa 2linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen, zdrobite 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite 2 linguri pasta tahina 250 g […]

Pui in sos de rosii si usturoi

Pui in sos de rosii si usturoi: Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Freacă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi, apoi adaugă 2 linguri de pastă de tomate. Incinge 1 lingură ulei de măsline într-un vas termorezistent, adaugă puiul şi prăjeşte 5 min, până se rumeneşte. Adaugă […]

Pui cu ardei gras

Tocana de pui cu fasole si ardei gras

Tocana de pui cu fasole si ardei gras din: ulei de masline, ceapa, telina, ardei, usturoi, paprika, rosii, supa de pui, fasole si pulpe superioare de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 tulpini de telina Apio 1 ardei galben si 1 ardei rosu, fara seminte, taiati cuburi 1 catel […]

Pui umplut, invelit in pesmet

înfăşoară în folie adezivă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele. întinde-le cu un sucitor până aproape îşi dublează suprafaţa. Imparte 100 g brânză Gorgonzola în 4 şi distribuie -l e pe fiecare piept de pui dezvelit de folie, împătureşte apoi carnea ca să acopere brânza. Amestecă 1 lingură rozmarin proaspăt tocat cu 125 […]

Pui in stil sandvis

Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, adaugă 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, şi prăjeşte 5 min pe fiecare parte, până se ru­meneşte. Acoperă cu un capac şi prăjeşte încă 5 min. Amestecă 100 g dintr-un borcan cu sos de paste cu vinete şi brânză cu câteva frunze de busuioc, apoi […]

Pui la cuptor in stil indian

Incinge cuptorul la semnul 6/190C. Amestecă la un loc 4 bucăţi de piept de pui, fără piele, 2 linguri pastă de curry, zeama si coaja rasă de la 1 lămâie şi 2 linguri de zacusca dulce. Lasă la marinat măcar 10 min. Aşază pieptul de pui într-un vas, acoperă cu marinată şi pune 2 cepe, […]

Piept de pui in sos de mustar

Topeste un cub de unt intr-o tigaie, adauga 1 ceapa mare, taiata rondele, si caleste-o la foc potrivit 10 minute. Scoate ceapa pe o farfurie, mareste flacara, adauga 4 bucati piept de pui, dezosate, dar cu piele si 500 g cartofi noi; prejeste-le pana se rumenesc bine. Intoarce puiul, adauga ceapa calita si toarna 150 […]

Placinta cu pui

Mazărea se pune la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 30 de minute. Intre timp, usturoiul tocat mărunt şi ciuper­cile tăiate rondele se trag în tigaie cu puţin ulei de măsline. Pieptul de pui- cubuleţe – se pune şi el la călit într-o tiga­ie, unde adăugăm sare şi piper. Peste pieptul de pui adăugăm […]

Orez in stil chinezesc

Orez in stil chinezesc din: orez, sos de boia, sos de soia, ulei de susan, piept de pui, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ardei, creveti, pudra de ghimbir, usturoi, oua, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 250 g orez tip basmati 4 linguri sos de boia dulce 1 lingura sos de soia 1 […]

Pui la cuptor, cu legume si mirodenii

Pui la cuptor, cu legume si mirodenii din: pui, lamai, masline, rosii, ceapa, cimbru, usturoi, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: un pui de circa 2 kg 2 lamai, taiate jumatati 100 g masline fara samburi 300 g rosii, tocate grosier 200 g cepe mici, curatate 6 fire de cimbru, doar frunzele 12 catei […]

Piept de pui picant

Piept de pui picant din: piept de pui, piure de rosii, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia iute, chilli, zahar si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 ml piure de rosii 100 ml ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi 4 cepe rosii sare piper negru boabe si […]

Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui

Ciorba de pui – reteta gustoasa si usor de preparat

Ciorba de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, cartofi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, galbenusuri, smantana si patrunjel verde.   Ingrediente: 2 piepti de pui 3 morcovi 2 cepe o radacina patrunjel o telina mica 2 cartofi zeama de la 1-2 lamai sare piper negru macinat 1-2 linguri ulei […]

Ciorba de pui dreasa cu smantana

Ciorba de pui dreasa cu smantana din: ceapa, dovlecei, morcovi, ardei, piept de pui, smantana, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o ceapa 2 dovlecei cu coaja verde 2 morcovi 2 ardei 2 piepti de pui 300 ml smantana pentru gatit 2 linguri ulei sare piper negru o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se […]

Pui cu legume şi sos alb

Pui cu legume şi sos alb din: pulpe de pui, cartofi, morcovi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin, unt, lapte, nucsoara, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 4 pulpe de pui 6 cartofi medii 4 morcovi medii sare grunjoasa piper negru si alb macinat 2-3 linguri ulei de masline 100 ml vin alb dulce pentru sosul […]

Copane cu legume in vin la cuptor

Copane cu legume

Copane cu legume din: copane de pui, piure de rosii, usturoi, paprika, zahar, cimbru, ceapa rosie, rosii, dovlecei, mango, sare de mare, piper, patrunjel si ulei de floarea soarelui.   Ingrediente: 8 copane de pui 300 ml piure de rosii 3-4 catei usturoi o lingurita paprika macinata o lingurita zahar o lingurita cimbru uscat 2 […]

Paste cu pui si parmezan

Paste cu pui si parmezan din: paste, unt, piept de pui, sare grunjoasa, piper alb, ulei de floarea soarelui, parmezan si patrunjel.   Ingrediente: 350 g paste 50 g unt 2 piepti de pui sare grunjoasa piper alb macinat 5-6 linguri ulei de floarea soarelui 50 g parmezan o legatura patrunjel   Mod de preparare: […]

Pui cu mere si rozmarin

Pui cu mere si rozmarin din: pui, mere, rozmarin, sare grunjoasa, piper, boia, unt, usturoi, zeama de lamaie si miere. Ingrediente: 1 pui 800 g mere rosii 2 crengute rozmarin sare grunjoasa piper negru si macinat o lingurita boia dulce 150 g unt 2-3 catei usturoi zeama de la 1-2 lamai 1-2 lingurite miere   […]

Gratin de pui cu smantana si spanac

Gratin de pui cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, vin, concentrat vegetal, mustar de Dijon, frunza de dafin, carne de pui, smantana, spanac, pesmet, parmezan si nuci.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g cartofi, taiati felii subtiri 1 ceapa, taiata rondele 3 catei de usturoi, tocati 300 […]

Supă Shanghai cu pui si ciuperci

Supă Shanghai cu pui si ciuperci din: pui, praz, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa verde, ciuperci, boabe de piper, germeni de soia, fidea, sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pui 1 fir praz 200 g telina 4 morcovi 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cepe verzi 150 g ciuperci shiitake 1 lingurita boabe […]

Frigărui de pui Tandoori

Frigărui de pui Tandoori din: file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie, iaurt, ulei, mirodenii, ghimbir, usturoi, castravete, chimen, coriandru, patrunjel si menta. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (1 150 g) sare piper 3 lingurite suc de lamaie 450 g iaurt natur 2 linguri ulei 2 1/2 lingurite amestec de […]

Supa crema cu piept de pui

Supa crema cu piept de pui din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac, ardei, smantana, dovlecel, patrunjel, telina, piper, condiment si sare. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci 4 ardei (verzi si rosii) 200 g smantana 1 dovlecel 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina 1 legatura de […]

Reteta zilei: Pui dulce acrisor

Pui dulce acrisor din: albus de ou, amidon de porumb, sare, piept de pui, ananas, ghimbir, otet, ketchup, zahar brun, piper cayenne, ulei, ardei gras si ceapa verde.   Ingrediente: 1 albus de ou 2 lingurite amidon de porumb 1/2 lingurita de sare, divizat piept de pui taiat cubulete ananas in suc 1 lingurita de […]

Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale

Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale: gaini, sare de mare, piper, condimente, patrunjel, cimbru, rozmarin, lamai, portocale, marmelada si suc de portocale.   Ingrediente: 4 gaini de 1 ½ kg fiecare, spalate si uscate in afara sare de mare piper negru 2 lingurite condimente italiene un mic buchet frunze de patrunjel 16 crengute […]

Rulouri de pui cu sos de vin

Rulouri de pui cu sos de vin din: piept de pui, vin, ulei, cimbru, usturoi, sare grunjoasa, piper, unt, cartofi si mozzarella.   Ingrediente: 4 piepti de pui 400 ml vin alb demidulce 4-5 linguri ulei 1-2 crengute cimbru verde o lingura cimbru uscat 6 catei usturoi sare grunjoasa piper negru macinat si boabe 100 […]

retete

Frigarui de pui cu sos alb

Frigarui de pui cu sos alb din: carne de pui, unt, ardei, sare grunjoasa, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi si smantana. Ingrediente: 800 g carne de pui 50 g unt un kg ardei gras rosu 2-3 bucati ardei galben sare grunjoasa 30 ml ulei de floarea soarelui o ceapa pentru sosul alb: 6 catei […]

retete

Ratatouille cu piept de pui

Ratatouille cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa, usturoi, ardei, ulei de porumb, sare grunjoasa, piper, boia si rozmarin.   Ingrediente: un kg piept de pui 50 g unt 4-5 dovlecei cu coaja verde 400 g rosii cherry 2 cepe albe sau 2 legaturi de ceapa verde o legatura […]

Pui în crustă crocantă

Pui în crustă crocantă din: piept de pui, unt, vin, sare, piper, alune, paine, usturoi, sare grunjoasa, patrunjel, ulei de masline, cimbru, zahar, otet balsamic, rosii, salata verde, morcovi si fasole verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 50 g unt topit 2 lingurite vin alb sare piper pentru crusta: 100 g alune macinate 6 […]

File de porc umplut

File de porc umplut din: file de porc, ulei de masline, kaizer, ciuperci, usturoi, pesmet, porumb, sos de soia, vin rosu, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati file de porc cu sorici (circa 1 kg una) 4 linguri ulei de masline 150 g kaizer 500 g ciuperci 1 catel de usturoi 1 linguri pesmet […]

retete

Piept de curcan in aluat de branza

Piept de curcan in aluat de branza din: piept de curcan, ulei, praz, bacon, ou, sare, piper, nuca macinata, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie.   Ingrediente: 2 bucati piept de curca (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8  felii de bacon 1 ou […]

retete

Pui în stil asiatic

Pui în stil asiatic din: praz, ceapa verde, usturoi, piept de pui, ulei de masline, ghimbir, miere, supa de pui si sherry. Ingrediente: 1 fir de praz 1 legatura ceapa verde 1 catel de usturoi 600 g file de piept de pui 3 linguri ulei de masline 1 lingurita ghimbir ras 2 linguri miere 200 […]

retete

Chec cu pui

Chec cu pui din: carne de pui, paine, lapte, piept de pui, rosii uscate, ceapa, oua, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, faina si patrunjel verde.   Ingrediente:  750 g carne de pui tocata 3 felii paine 100 ml lapte 300 g piept de pui 100 g rosii uscate 1 ceapa mare 4 oua 2 catei […]

Tort aperitiv cu somon afumat

Tort aperitiv cu somon

Tort aperitiv cu somon din: somon afumat, branza de vaci, smantana, gelatina, marar verde, busuioc verde, paine, unt, icre de manciuria, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon afumat 750 g branza de vaci cremoasa 5 linguri smantanagroasa 2 pliculete gelatina marar verde frunze de busuioc verde 1 paine integrala 100 g unt 2 […]