Păstrăv la grătar cu lămâie

O reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din: pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 pastravi intregi 6 linguri cu ulei 3 lamai 6 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii, apoi pe interior), având grijă să nu […]

Piept de pui cu păstârnac

Piept de pui cu păstârnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 radacini de pastarnac 200 g bacon (felii subtiri) 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper   Mod de preparare: Taiati pieptul de pui in felii subtiri, bateti-le cu ciocanul de snitele […]

Placinta cu pui si ciuperci

Placinta cu pui si parmezan

Placinta cu pui si parmezan: Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie, amestecand 2 minute, apoi pune sosul ramas, amestecand pe foc 3-4 minute. Taie marunt 2 piepti de pui, adauga-i la sos. Fierbe 200 g varza, tocata si 150 g mazare timp de 1 minute, scurge, amesteca cu puiul si […]

Reteta pui cu tarhon

Pui cu sos cremos de tarhon

Pui cu sos cremos de tarhon din: ulei, piept de pui, bacon, ceapa, fenicul, vin alb, supa de pui, smantana si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei 6 bucati de piept de pui 8 felii de bacon 1 ceapa 1 bulb de fenicul 200 ml vin alb 500 ml supa concentrata de pui 4 linguri smantana […]

Tarta cu branza afumata

O reteta de tarta cu branza afumata din: faina, drojdie, sare, apa, branza afumata, oua, arpagic, ceapa verde, salam uscat, smantana, sare, piper, cimbrisor si rosii. Ingrediente: 250 g faina 10 g drojdie uscata 1 praf de sare 1 ceasca de apa pentru umplutura: 200 g branza afumata (cas) 2 oua 10 bucati arpagic 2 […]

Nuggets de pui

Nuggets de pui din: piept de pui, ulei, pesmet, faina, oua, usturoi, patrunjel, boia, sare si piper.   Ingrediente: 1 piept de pui 300 ml ulei (pentru prajit) 100 g pesmet 2-3 linguri de faina 3 oua 2 catei de usturoi patrunjel boia sare piper   Mod de preparare: Nuggets de pui: Spală pieptul de […]

Pui cu rosii si curry, in stil indian

Pui cu rosii si curry, in stil indian din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, pudra de ghimbir, ardei iute, coriandru, chimen, sofran, pudra de curry, pulpe de pui, rosii, concentrat de supa de pui, fulgi de nuca de cocos, patrunjel si suc de lamaie.   Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe […]

Praz cu costiţă

O reteta de praz cu costita din: praz, ulei de masline, usturoi, cimbru, unt, vin alb, supa de pui si costita afumata. Este o mâncare nemaipomenită pentru petreceri sau o garnitură pe cinste la friptura de duminică. Ingrediente: 12 fire de praz ulei de măsline 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri frunzele […]

Sos de alune

O reteta de sos de alune din: alune, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, lapte de cocos, sos de soia, chutney de mango, ardei, sare si piper. Ingrediente: 200 g de alune prajite 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ghimbir ras, proaspat 1 lingura de ulei de gatit 1 conserva de lapte de cocos […]

Pui cu paste

O reteta de pui cu paste din: piept de pui, paste, ciuperci, spanac, smantana, ulei, vin, ceapa rosie si chilli. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat fasii subtiri 250 g paste 250 g ciuperci, taiate felii 150 g spanac 200 ml smantana 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec 1 ceapa rosie, tocata […]

Supă de pui cu kaizer

O reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, oua, morcov, telina, ardei gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana. Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de floarea-soarelui sare piper […]

Curry verde in stil asiatic

Curry verde in stil asiatic din: ulei, pulpe de pui, lapte de cocos, sparanghel, morcov, fasole verde, muguri de bambus, coriandru, sos de peste, zeama de lamaie, cepa roinita, ardei iute, usturoi, ghimbir, menta si zahar.   Ingrediente: 2 linguri ulei de nuci sau de masline 6 pulpe de pui si 2 bucati piept de […]

retete

Piept de pui cu conopida

Piept de pui cu conopida din: piept de pui, conopida, ulei de masline, usturoi, ceapa, patrunjel, morcov, telina, boabe de ienibahar, sare si piper. Conopida şi brocoli sunt consi­derate alimente anticancerigene şi puternice detoxifiante ale întregului organism. Consumul acestor legume de cel puţin trei ori pe săptămână previne anemia şi reglează tensiunea arteri­ală. Conopida este […]

retete

Frigărui savuroase de pui cu sos satay

Frigărui savuroase de pui cu sos satay din: piept de pui, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, ceapa rosie, chilli, ghimbir, ulei de nuci, arahide, zeama de lamaie, sos de soia, zahar, coriandru si ceapa vede.   Ingrediente:  500 g piept de pui, taiat in cuburi de 4 cm 3 linguri miere 2 linguri sos […]

Pui cu fasole si dovlecei

Pui cu fasole si dovlecei din: muschiulet de pui, fasole, dovlecel, ulei de masline, marar, coriandru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschiulet de pui (partea de pe interiorul pieptului de pui) 400 g fasole grasa alba 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 1 legatura marar 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate […]

Pepene umplut

Pepene galben umplut cu budinca

Pepene galben umplut cu budinca din: pepene galben, budinca de ciocolata, zahar, lapte si nuca de cocos. Ingrediente: 2 bucati mari de pepene galben sau 4 pepeni mai mici 2 pachete de budinca de ciocolata sau caramel 6 linguri zahar 1 l lapte 4 linguri de nuca de cocos pentru decor sau cateva frunze de […]

Clatite in sos de vanilie

O reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri. Ingrediente: pentru umplutura: 250 g branza de vaci 3 galbenusuri 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o portocala un praf de sare pentru sos: 500 g smantana […]

Saramura

Saramură de peşte sau carne de pui

Saramură de peşte sau carne de pui din: peste, concentrat de legume, piper, boia de ardei, ardei iute, patrunjel, marar, frunze de dafin, ulei, usturoi si rosii.   Ingrediente: 1,5 kg peste 50 g concentrat de legume 1 lingurita piper 1 lingurita boia de ardei 1 ardei iute patrunjel marar 2 frunze de dafin 50 […]

Iepure pregatit saseste

Tocana de iepure

O reteta delicioasa de tocana de iepure din: pulpe de iepure, morcovi, telina, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, oregano, nucsoara, foi de dafin, masline, sare si piper. Carnea de iepure este foarte sănătoasă, are mai puţin colesterol decât cea de pui sau curcan, mai multe proteine şi se digeră uşor, fiind recomandată în […]

Piept de pui cu sos de ardei

Piept de pui cu sos de ardei din: ardei grasi, piept de pui, ulei, unt, boia iute, sos pesto, curry, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 5 ardei grasi galbeni 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 bucati piept de pui 1 canita ulei 2 linguri unt boia iute 1 lingurita de sos pesto […]

Salata pescarului

O reteta de salata pescarului din: file de peste, orez, ardei iute, morcovi, rosii cherry, maioneza, ulei de masline si otet. Ingrediente: 300 g file de peste 250 g orez 1 ardei iute verde 1 fir de usturoi verde 3 morcovi 3 rosii cherry 75 g maioneza 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu […]

Smoothie cu ananas, piersici şi mure

Smoothie cu ananas, piersici şi mure din: piersici, ananas, mure si frunze de menta. Ingrediente: 2 piersici 2 felii de ananas 1 ceasca cu mure frunze de menta pentru decor   Mod de preparare: Mixezi fructele pe rând şi pui conţinutul în cupă. Prima dată mixezi murele, urmează piersicile decojite şi ananasul. Mixatul nu trebuie […]

Pateuri cu brânză telemea

O reteta de pateuri cu branza telemea din: aluat, telemea, oua, lamaie, ulei, chimen, cascaval si sare. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g telemea 2 oua (doar galbenusurile) 1 lamaie 20 ml ulei putin chimen si cascaval ras (pentru presarat deasupra) sare   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Razi coaja de lămâie. […]

Lasagna

Lasagna cu pui

Lasagna cu pui din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagna, mozzarella, unt, faina, lapte si nucsoara.   Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 ml supa de pui sau de legume 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 2 morcovi mici, dati […]

Tort aperitiv

O reteta de Tort aperitiv din: cascaval, friptura, pastrama, parizer de pui afumat, unt, gogosar, branza de vaci cu verdeata si masline. Ingrediente: 1 roata de cascaval (aproximativ 400 g ) 3 felii subtiri de friptura rece 3 felii de pastrama sau muschi file 3 felii de parizer de pui afumat 200 g unt 2 […]

Gulaş de pui cu praz

Gulas de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina, pasta de tomate, boia, piper si sare.   Ingrediente: 500 g piept de pasare 250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri pasta de tomate boia dulce piper si sare   Mod de preparare: Gulaş […]

Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri

Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri din: cartofi, bacon, salam, sunca, margarina, ceapa, ardei gras, smantana, oua, ciuperci, cascaval, mustar, patrunjel, maghiran, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g bacon 200 g salam 200 g sunca 1 margarina 2 cepe 1 ardei gras rosu (sau capia sau gogosar) 200 g smantana degresata […]

retete

Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi

Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi din: pui, rosii, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 1 pui 7-8 rosii coapte bine 5-6 catei de usturoi 3 linguri ulei sare     Mod de preparare: Puiul îl ungi cu puţin ulei, îl sărezi şi îl pui pe grătar. Aşezi roşiile pe lângă pui, pe […]

Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere

O reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din: piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline. Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete ulei de măsline           Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet de […]

Terina cu urda

Pateuri cu brânză

Pateuri cu branza din: faina, untura, ou, drojdie, sare, lapte, branza, chimen si ou.   Ingrediente: 700 g faina 250 g untura 1 ou 1 cub drojdie sare si lapte cat cuprinde pentru umplutura: branza chimen 1 ou   Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi faci un aluat pe care îl laşi la dospit în […]

Tocană din carne de vită cu vin roşu

Tocană din carne de vită cu vin roşu din: faina, sare, piper, carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, pastarnac, supa de vita, vin rosu, foaie de dafin, verdeata si varza. Tocana e mai bună dacă o consumi a doua zi, astfel aromele au timp să se amestece si să se matureze.   Ingrediente: […]

Pui aromat si fasole in stil toscan

Incinge grătarul şi frige puiul câte 20-25 de minute pe fiecare parte, până devine auriu, crocant şi pătruns. Dacă ai un grătar cu capac, nu uita să îl foloseşti. Dacă nu ai aşa ceva, aşază peste pui o tavă adâncă sau un vas termorezistent. între timp, pregăteşte fasolea în cuptor ca în reţeta şi adaugă […]