Pateu de ficatei de pui

Pateu de ficat cu ciuperci

Pateu de ficat cu ciuperci din: ficat, ciuperci, ceapa, unt, sare, piper, ou Ingrediente: 500 g ficat de pui 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou măsline pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de […]

Pui cu rozmarin, rosii si masline negre

Pui cu roşii si boia de ardei

Pui cu roşii si boia de ardei Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr   Mod de preparare: Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu […]

Pui umplut cu usturoi si rozmarin

Pui umplut cu drob de orez

Pui umplut cu drob de orez Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1 ceapă pătrunjel mărar condiment tip Vegeta piper sare morcovi 300-400 g ţelină ulei Mod preparare: Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 […]

Pui pe un pat de morcovi

Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii

Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate cimbru piper sare verdeaţă o tigaie o cratiţă   Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, după care o aureşti în […]

Pulpe de pui la cuptor cu sos de soia

Pui cu smantană si pesmet

Pui cu smantană si pesmet Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei   Mod de preparare: Speli puiul, apoi îl porţionezi în bucăţi mici. Intr-un castron amesteci smântână cu laptele până obţii o com­poziţie ca pentru clătite în […]

Pui ţărănesc cu roşii si smantana

Pui ţărănesc cu roşii si smantana

Pui ţărănesc cu roşii si smantana Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină sare piper   Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin faină, apoi sepune […]

Pui pe ciolan

Pui pe ciolan Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu de mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de porc de 1 kg 1 pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari)   Mod de preparare: Pui pe ciolan: Ciolanul se dezosează […]

Pui de arad

Pui de arad

Pui de arad Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi 500 g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură mărar 1 păhărel de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură pentru uns   Mod de preparare: Puiul […]

Pulpe de pui la ceaun

Pui la ceaun cu paprika

Pui la ceaun Ingrediente: 1 pui de 1 kg sare piper paprică ulei destul   Mod de preparare: Puiul scutit de tacâmuri şi măruntaie se freacă cu sare, piper şi boia. Se încinge grăsime într-un ceaun, cât să acopere păsăroiul se pune puiul gras şi cărnos să fiarbă în untură (asta usucă şi închide pieile […]

Pui la tigaie

Pulpe de pui invelite in piure de cartofi

Pulpe de pui invelite in piure de cartofi Ingrediente: 8 pulpe de pui 6-7 cartofi noi 1 ou 1 linguriţă cimbru 1 legătură mărar sare piper ulei făină   Mod de preparare: Speli pulpele, le îndepărtezi pielea şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi 4 cartofi şi-i fierbi în apă cu […]

Teriyaki

Teriyaki

Teriyaki Ingrediente: 4 bucati piept de pui (dezosat) Ingrediente sos marinat: 2/3 cescuta sos soia, 2 linguri de zahar, 1/2 cescuta mirin,lingura sake, 1 catel de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea   mica, 2linguri ulei   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si mirin-ul se […]

Pui umplut în stil marocan

Pui cu vin

Pui cu vin Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 pahar de vin rosu 2 linguri de miere de albine 3 linguri de soia 3 catei de usturoi pisati sare piper boia de ardei iute 1 lingura de vegeta 2 linguri de ulei de uns tava si pulpele Mod de preparare: Se spala pulpele si se […]

Pui cu susan

Pui cu susan

Pui cu susan Ingrediente: 4 piept de pui ( aprox 150 gr) 2 linguri unt 2 linguri sos de soia 100 gr faina 75 g seminte susan sare piper Mod de preparare: Se rumenesc semintele de susan 5-10 minute in cuptor la 160 grade, fara sa se arda. Se amesteca faina cu sarea piperul si […]

Pui la tigaie cu sos de curry

Pui cu sos soia

Pui cu sos soia Ingrediente: 2 piepti de pui dezosati sos soia 2 linguri faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau peste noapte in frigider. Dupa ce s-a marinat, […]

Pui in sos dulce-acrisor

Pui in sos dulce-acrisor Ingrediente: 2 ardei grasi/gogosari taiati felii subtiri 1 morcov taiat felii 1 brocolli taiat dupa preferinte cateva (10-20) pastai verzi taiate jumatati 6-7 ciuperci taiate felii 1-2 piepti pui dezosati taiati cuburi 1/2 pachet de spaghete sau taietei chinezesti Ingrediente sos: sos de soia, 3-4 linguri ketchup, 1 lingurita otet, 1 […]

Aripioare de pui in sos

Aripioare de pui cu sos de roşii cu hrean

Aripioare de pui cu sos de roşii cu hrean Ingrediente: 500 g aripioare 4-5 căţei de usturoi 500 g roşii 2-3 cepe potri­vite ulei 1 legătură mărar 1 legătură hrean ras piper sare   Mod de preparare: Rumeneşti aripioarele în ulei încins. Cureţi apoi usturoiul, îl tai feliuţe şi dai roşiile prin râzătoare. Când aripioarele […]

Friptura aromată de pui

Friptura aromată de pui

Friptura aromată de pui Ingrediente: 10 pulpe de pui 1 pahar de vin alb 1/2 pahar de ulei 1 lingură de muştar cimbru piper sare   Mod de preparare: Speli carnea, o ungi cu muştar şi o laşi la rece o oră. O aşezi apoi într-o tavă, torni uleiul şi vinul, presari sare, piper şi […]

Pui cerchez

Pui cerchez

Pui cerchez Ingrediente: 1 pui 3 catei de usturoi 250 gr nuca 1/2 piine veche 1 cescuta ulei de masline 1 virf de piper rosu (boia iute) Mod de preparare: Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca. Miezul […]

Pui adobo

Pui adobo

Pui adobo Ingrediente: 4 file-uri piept pui  aprox 150 gr bucata 1/2 cana sos de soia 1/2 cana otet de vin 1 cana apa 10 catei de usturoi 5 lingurite de praf de usturoi   Mod de preparare: Se da in clocot soia cu otetul, apa si usturoiul zdrobit sau praful de usturoi. Se adauga […]

Piept de pui cu piure de mazare

Piept de pui cu nuci

Piept de pui cu nuci Ingrediente: 2 piepturi de pui prajite sau facute pe grill   2 castraveti mici 1 ceapa rosie 1 pahar nuci pecan   Ingrediente sos: 3 linguri sos soia, 1 lingurita radacina ginger razuita, 1 lingurita otet de vin rosu, 1 lingura zahar, 2 linguri ulei arahide, 1 lingura ulei sesam […]

Piept de pui cu sos de ananas

Cocktail cu piept de pui si sos Worcestershire

Cocktail cu piept de pui si sos Worcestershire Ingrediente sos: 3 linguri ketchup 2 linguri sos Worcestershire 2 linguri sus lamaie 1 lingurita mustar sare 150 ml smantana Ingrediente cacktail: 2 bucati piept de pui (creveti, jambon, sunca Praga) 1 avocado 50 g frunze salata verde praf boia felii de lamaie   Mod de preparare: […]

Pulpe de pui la cuptor cu sos de soia

Pui cu legume si costiţă afumată

Pui cu legume si costiţă afumată Ingrediente: 4 copane de pui 100 g costiţă afu­mată 3 morcovi 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 cepe 2 roşii 3 linguri ulei 250 ml vin alb sec sare piper boia condiment tip Delikat     Mod de preparare: Cureţi toate legumele, apoi tai mor­covii rondele, […]

Pui la cuptor cu migdale

Pui marinat in lapte bătut, cu garnitură de roşii inăbuşite

Pui marinat in lapte bătut, cu garnitură de roşii inăbuşite Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli carnea, o dezosezi şi o tai felii. Amesteci 400 ml lapte bătut cu 3 linguri zeamă de […]

Ciorbă aită (cu usturoi)

Ciorbă aită (cu usturoi)

Ciorbă aită din: aripioare de pui, orez, ardei gras, ceapa, mrocovi, catofi, usturoi, galbenus, faina, tarhon, sare, piper, ulei, otet, smantana. Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2 linguri orez 1 ardei gras de la congela­tor sau 1 lingură pastă de ardei 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1/2 căpăţână usturoiului 1 gălbenuş […]

Piept de pui cu sos de smantana

Piept de pui cu sos de smantana

Piept de pui cu sos de smantana din: piept de pui, ceapa, faina alba, ulei, apa, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pui 2 cepe 2 linguri de făină albă 5 linguri de ulei 1 cană de apă 500 g smântână pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pune uleiul […]

Piept de pui cu smantana si conopida

Piept de pui cu smantana si conopida

Piept de pui cu smantana si conopida Ingrediente: 1 kg piept de pui 200 g unt 200 g smântână 200 g lapte 4 linguri de făină 2 cepe 2 legături de mărar 1 conopidă   Mod de preparare: Pieptul de pui se porţioneazăşi se prăjeşte în unt, împreună cu ceapa tăiată mărunt, după care conopida […]

Pui prajit cu ciuperci

Pui prajit cu ciuperci

Pui prajit cu ciuperci Ingrediente: 1,2 kg de pui 4 linguri de unt sare piper făină 100 g costiţă 2 cepe 250 g ciuperci 250 ml vin alb 125 ml apă supă 200 g măsline   Mod de preparare: Reţeta este pentru 4 porţii. Se curăţă, se spalăşi se taie carnea în opt bucăţi, se […]

Soricel (pui) pe cartofi prajiti

Soricel (pui) pe cartofi prajiti

Soricel (pui) pe cartofi prajiti Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingură de sfeclă roşie 2 linguri de caşcaval ras 1 lingură de pesmet 1 lingură de susan 1 ou piper delicat 200 g ulei 400 g cartofi 1 căţel de usturoi   Mod de preparare: Pieptul de pui se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi […]

Piept de pui la grătar, umplut cu ananas

Piept de pui

Piept de pui Ingrediente: 4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g pastă de ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii sare piper 2 legături de pătrunjel   Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu pasta iute, sarea şi piperul, apoi se pune […]

Piept de pui cu sos de ananas

Cosulet cu piept de pui

Cosulet cu piept de pui Ingrediente: 200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez legume 2 roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ   Mod de preparare: Orezul se căleşte în margarină, apoi se adaugă la o cană de orez două căni şi jumătate de supă de carne, apoi sare, […]

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

Aripioare de pui cu masline

Aripioare de pui cu masline din: aripioare de pui, masline, morcov, ceapa, telina, pasta de tomate, pasta de ardei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg aripioare de pui 300 g măsline 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 2 linguri pasta de tomate 2 lin­guri pastă de ardei sare piper cimbru ulei   Mod de preparare: […]

Reteta pui cu tarhon

Reteta pui cu tarhon

 Reteta pui cu tarhon Ingrediente: 1 pui 6-8 legaturi de tarhon 2 linguri de faina 2-3 linguri de ulei bulion sare   Mod de preparare: Se curata tarhonul, se spala bine in sita si se toaca marunt. Intr-o cratita de 2-3 kg se rumeneste faina in ulei. Cand faina e rumenita, se pune bulionul si […]